Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 51 en 52-2022

Weekoverzicht 51 en 52-2022

Welk nieuws heb jij gemist in week 51 en 52 van 19 december tot en met 1 januari 2023. MijnSerie heeft het voor je verzameld in het vernieuwde weekoverzicht.
Gelukkig nieuwjaar, MijnSerie wenst iedereen een fantastisch 2023.

Vanwege de kerstdagen en oud en nieuw hebben we de laatste twee weken van het jaar samengevoegd.

Serienieuws

Casting Nieuws


Ferry: De Serie


Acteur Tom Waes liet onlangs weten dat er geen plannen zijn voor een vierde seizoen van de serie Undercover, maar Frank Lammers keert straks wel weer terug als Ferry Bouman in Ferry: De Serie die zich richt op de beginjaren van de Brabantse drugscrimineel. Inmiddels heeft Netflix ook de volledige cast onthuld, waarbij acteur Tygo Gernandt (Flikken Maastricht) zijn opwachting maakt als een lid van een motorbende waar Ferry zaken mee doet. Verder is Steef Cuijpers (Stanley H.) te zien als een drugsbaron met wie Ferry de strijd aangaat. Andere castleden zijn Elise Schaap, Yannick van de Velde, Raymond Thiry, Huub Smit, Tim Haars, Poal Cairo, Koen De Graeve, Alice Reijs, Kevin Janssens, Monic Hendrickx en Dirk Roofthooft. Het is nog niet bekend wanneer de serie naar Netflix komt.

Datums


Flikken Maastricht


AVROTROS heeft op social media de startdatum van het zeventiende seizoen van Flikken Maastricht onthuld: vanaf vrijdag 17 februari zie je weer elke week een nieuwe aflevering op televisie bij de NPO. Het zestiende seizoen van de misdaadserie eindigde met een cliffhanger: Eva van Dongen (Angela Schijf) en Eddie (Tygo Gernandt) hielden elkaar onder schot, terwijl Floris Wolfs (Victor Reinier) zijn partner aanspoorde om de trekker over te halen. Over ongeveer twee maanden zie je dus hoe het afloopt. Flikken Maastricht is nog altijd een groot succes op televisie: in 2020 was het drama de meest gestreamde serie op NPO Start en er is inmiddels ook al een achttiende seizoen aangekondigd.

Grey's Anatomy


Vanaf 7 februari is de het negentiende seizoen van Grey's Anatomy te zien op Net5. Het drama draait om de levens en carrières van de medewerkers van een ziekenhuis in Seattle. Ellen Pompeo, die al vanaf het eerste seizoen te zien is als dokter Meredith Grey, doet in het nieuwe seizoen echter wel een stapje terug: de actrice, die tevens als producent bij de serie betrokken is en blijft, liet weten dat ze niet langer in elke aflevering te zien zal zijn, ook omdat ze straks de hoofdrol gaat spelen in een nieuwe miniserie van vod-dienst Hulu.

Happy Valley


Het allerlaatste seizoen van Happy Valley is op 1 januari van start gegaan bij de BBC, de Nederlandse fan hoeft niet lang te wachten op het derde en laatste seizoen want dat zal op 10 januari te zien zijn bij BBC First. In het derde seizoen leidt het slachtoffer van een bendemoord agente Catherine Cawood (Sarah Lancashire) weer rechtstreeks naar moordenaar en verkrachter Tommy Lee Royce (James Norton). Ondertussen heeft de inmiddels 16-jarige Ryan zo zijn eigen ideeën over wat voor relatie hij wil met Tommy, terwijl Catherine de verkrachter nog altijd weigert te erkennen als zijn vader. Het derde en allerlaatste seizoen heeft zes afleveringen.

Intruder


De Britse thrillerserie Intruder gaat volgende maand van start op de Belgische televisie. Het verhaal van de serie draait om Sam (Tom Meeten) en Rebecca (Elaine Cassidy), een getrouwd stel dat woont in een idyllisch plaatsje aan de kust. Hun leven wordt overhoop gehaald wanneer twee tieners in hun huis inbreken: één van hen wordt door Sam in de rug gestoken wanneer hij probeert te ontsnappen en komt dan te overlijden. Nadat ze zich realiseren dat Sam een misdaad heeft begaan, manipuleren ze het plaats delict zodat het op zelfverdediging lijkt en lijken ze ermee weg te komen. Terwijl ze beiden kampen met de (psychologische) gevolgen van hun daad, blijkt Karen Bailey (Sally Lindsay), hun contactpersoon bij de politie, de boel niet te vertrouwen. Intruder is vanaf 7 januari te zien op België Eén.

Law & Order: Special Victims Unit, NCIS, NCIS: Los Angeles


Net5 begint volgend jaar goed met nieuwe seizoenen van Law & Order: Special Victims Unit, NCIS en NCIS: Los Angeles. Vanaf maandag 2 januari kun je kijken naar seizoen 20 van de originele NCIS, gevolgd door de start van het veertiende seizoen van de spin-off NCIS: Los Angeles. Op woensdag 4 januari gaat vervolgens seizoen 22 van Law & Order: Special Victims Unit van start op Net5.

Dan Brown's The Lost Symbol


In januari gaat de verfilming van het door Dan Brown (The Da Vinci Code) geschreven The Lost Symbol van start op tv. In deze tv-bewerking is Robert Langdon (Ashley Zukerman, Manhattan) een jonge Harvard-professor die in een complex mysterie verzeild raakt als zijn mentor Peter Solomon (Eddie Izzard) plotseling verdwijnt. Gewapend met zijn kennis van geschiedenis, symbolen en dode talen, moet Langdon samenwerken met Peters dochter Katherine (Valorie Curry), om de man die ze beiden zien als hun vader niet te verliezen. The Lost Symbol zou eerst een film met Tom Hanks worden, totdat de studio toch koos voor een adaptatie van Inferno. Dan Brown's The Lost Symbol is vanaf 6 januari te zien op SBS9.

The Offer


In Nederland is de serie The Offer te zien bij SkyShowtime. In België zal de serie, dat zich afspeelt achter de schermen bij de productie van de film The Godfather, vanaf 8 januari te zien zijn op Canvas.

Okkupert


Het derde en tevens laatste seizoen van de Noorse thriller Okkupert gaat volgende maand van start op de Belgische tv: vanaf 15 januari is het laatste seizoen te zien op Canvas. Okkupert speelt zich af in een wereld waarin Noorwegen de productie van olie en gas heeft stilgelegd, waardoor er grote internationale spanningen zijn ontstaan. Aan de start van het nieuwe seizoen hebben de Russen zich teruggetrokken uit Noorwegen en krijgt Jesper Berg (Henrik Mestad) de opdracht een interim-regering te vormen. Ondertussen wordt het land door de EU onder druk gezet om de olie- en gasproductie opnieuw op te starten.

Silent Witness


Vanaf 2 januari kun je op BBC One elke week kijken naar een nieuwe aflevering van Silent Witness. De serie heeft ditmaal weer vijf verhalen die verteld worden over tien afleveringen. Aan de start van het 26ste seizoen krijgen Nikki Alexander (Emilia Fox) en Jack Hodgson (David Caves), die inmiddels officieel een stelletje vormen, gezelschap van twee nieuwe rekruten: Aki Omoshaybi (The Pursuit of Love) speelt Gabriel Folukoya en Rhiannon keert terug als Jacks nichtje Cara Connelly.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van januari 2023 die in week 1 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 2 januari


All New Traffic Cops – Seizoen 12 (Channel 5)

-

Dinsdag 3 januari


21.00 – 24 Hours in A&E – Seizoen 30 (Channel 4)

-

Donderdag 5 januari


22.00 – Scot Squad – Seizoen 8 (BBC One)

-

Zondag 8 januari


02.00 – Tokyo Revengers – Seizoen 2 (MBS)
De Verhulstjes – Seizoen 4 (Play4)

Met overzichtelijke nieuwjaarsgroet

Mandy
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten