Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 05-2023

Weekoverzicht 05-2023

Welk nieuws heb jij gemist van 30 januari tot en met 5 februari. MijnSerie heeft het voor je verzameld in weekoverzicht 5.
Serienieuws

Datums


Abbott Elementary


Het tweede seizoen van het komische Abbott Elementary is vanaf 1 maart te streamen via Disney+, waar ook het eerdere seizoen te bekijken is. De serie draait om de docenten op een basisschool in een arme wijk in Philadelphia. Ondanks dat de leiding moet werken met heel weinig budget, zijn de leraren vastbesloten om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. Een van de docenten wordt gespeeld door de uit Philadelphia afkomstige comédienne Quinta Brunson, die als bedenker van de serie ook fungeert als scenarist. Het van de reguliere tv-zender ABC afkomstige Abbott Elementary won eerder dit jaar de Golden Globe voor beste musical of comedy.

Endeavour


Het achtste seizoen van Endeavour Morse gaat 4 maart van start op de KRO op NPO 2. De prequel van Inspector Morse draait om de jongere jaren van de detective waar de titel naar verwijst (Shaun Evans) en laat zien hoe hij in de jaren zestig aan de slag gaat bij de politie in Oxford. In de start van het achtste seizoen, dat zich inmiddels afspeelt in het jaar 1971, lijkt een moord op de universiteit van Oxford mogelijk grote politieke gevolgen te hebben. Ondertussen moet Morse aan de slag als bodyguard voor de sterspeler van het lokale voetbalteam die bedreigd wordt door de IRA. Alle voorgaande seizoenen van Endeavour zijn momenteel terug te kijken op NPO Plus. De serie krijgt ook nog een negende en laatste seizoen, dat deze maand van start gaat bij ITV.

Naked and Afraid


Het vijftiende seizoen van Naked and Afraid heeft een startdatum. Discovery Channel heeft aangekondigd dat het survival realityprogramma op 19 februari terugkeert. Afleveringen worden ook gestreamd op de streamingdienst Discovery+.

Star Trek: Picard


Vanaf 16 februari is het derde en allerlaatste seizoen van Star Trek: Picard te zien bij Paramount+. Een dag later (17 februari) start het laatste seizoen bij Prime Video. In Star Trek: Picard speelt Patrick Stewart opnieuw zijn iconische rol als Jean-Luc Picard, die hij zeven seizoenen lang speelde in Star Trek: The Next Generation, en wordt het iconische personage gevolgd in het volgende hoofdstuk van zijn leven. LeVar Burton, Michael Dorn, Jonathan Frakes, Gates McFadden, Marina Sirtis, Brent Spiner, Jeri Ryan en Michelle Hurd schitteren naast Patrick Stewart in de derde en laatste seizoen van de hitserie. Na de start zullen nieuwe afleveringen van het tiendelige laatste seizoen wekelijks beschikbaar zijn op Prime Video.

Strike


Het vijfde seizoen van Strike, het nieuwste vervolg van de Strike detectivereeks, zal vanaf 7 februari te zien zijn bij HBO Max. In het vijfde seizoen stuiten Strike en Robin tijdens hun onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van een vermiste vrouw op een duivels complexe zaak met een psychopathische seriemoordenaar en getuigen die niet te vertrouwen zijn.

Det som göms i snö


Het tweede seizoen van Det som göms i snö is vanaf 18 februari te zien op Canvas. De Zweedse thrillerserie volgt rechercheur Peter Wendel (Robert Gustafsson), die met zijn team 'cold cases' oplost. Het tweede seizoen draait om de dood van Wendels broer Urban: er werd altijd gedacht dat hij zelf uit het leven stapte, maar een collega van Urban, die niet veel later vermoord wordt, onthult in een dronken bui dat er meer aan de hand was. Het onderzoek brengt vervolgens geheimen binnen de politie van Stockholm aan het licht. Het idee voor Det som göms i snö is afkomstig van auteur Leif G.W. Persson (Bäckström) en het tweede seizoen haalt inspiratie uit één van de beroemdste strafzaken uit de Zweedse geschiedenis: de 'Kapten Klänning'-affaire.

Gecancelde Series


Dr. Phill


Phil McGraw gaat na 21 jaar stoppen met advies geven aan opstandige tieners, disfunctionele families en aan lager wal geraakte beroemdheden. Zijn dagelijkse praatprogramma Dr. Phill op tv, die wereldwijd werd uitgezonden, stopt later dit jaar. Het programma was in 2002 voor het eerst te zien. McGraw adviseerde vooral mensen die problemen hadden, vaak op gebieden als financiën, gewicht, gezinssituaties, verslavingen en huwelijksproblemen.

Trailers


Hacked


Het nieuwe seizoen van Hacked ging dinsdagavond 31 januari 2023 in première op het Filmfestival van Oostende en vandaag releaset Streamz de eerste beelden. In de trailer zien we opnieuw hoe Nilou (Alicia Andries), Adanne (Helena Tengan) & Malick (Misha van der Werf) geteisterd worden door een anonieme hacker. Maar voor het eerst krijgen we ook een blik op de andere kant van het verhaal. In het tweede seizoen van de bekroonde jongerenreeks treedt de hacker uit de anonimiteit en leren we meer over wat er zich allemaal afspeelt in hun hoofd. De nieuwe afleveringen van Hacked zijn vanaf 22 februari 2023 exclusief te zien bij Streamz.
Video on youtube


Vernieuwde Series


Somebody Feed Phil


Somebody Feed Phil keert terug met een zevende seizoen. Netflix heeft het realityprogramma vernieuwd met Phil Rosenthal, de maker van Everybody Loves Raymond, in de hoofdrol en volgt hem op culinaire avonturen terwijl hij de wereld rondreist. Het programma ging in 2018 in première en tot nu toe zijn er 33 afleveringen uitgezonden. Een start datum voor het zevende seizoen zal later worden aangekondigd.

MijnSerie nieuws

Prijsvragen


Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Raised by Wolves (2020); Raised by Wolves (2020) speelt zich af op Kepler-22b. In op welke datum werd de ontdekking van deze planeet bevestigd? 5 december 2011. Weetje: Kepler-22b is een exoplaneet rond de ster Kepler-22 op 638 lichtjaar afstand van de Aarde. Het is de eerst ontdekte exoplaneet die in de bewoonbare zone (de zo gehete goldilocks zone) ligt, wat betekent dat de planeet niet te dicht bij de ster draait en niet te ver, en daardoor een grote kans heeft op vloeibaar water, wat betekent dat het in principe geschikt zou kunnen zijn voor leven zoals op Aarde. De vondst werd op 5 december 2011 bevestigd door NASA's Kepler Space Telescope.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van februari 2023 die in week 6 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 6 februari


19.00 - Ivanovy-Ivanovy - Seizoen 6 (CTC)
22.00 - Chrisley Knows Best - Seizoen 10 (USA Network)

-

Dinsdag 7 februari


History's Greatest Heists with Pierce Brosnan - Serie première (History)
Strike – Seizoen 5 (HBO Max)

-

Woensdag 8 februari


Santo Maldito - Serie première (STAR+)

-

Donderdag 9 februari


Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah Lawrence - Serie première (Hulu)
Tulpen uit Antwerpen - Serie première (Play4)
22.00 - Impractical Jokers - Seizoen 10 (TruTV)

-

Vrijdag 10 februari


21.00 - The Graham Norton Show - Seizoen 31 (BBC One)

-

Zondag


The Gold - Serie première (BBC One)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten