Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 14

Week Overzicht 14

Ook deze week is er weer te veel gebeurd in TV land om allemaal los in nieuwsberichten te rapporteren. Daarom heeft MijnSerie een overzicht met al het nieuws dat je nog niet eerder gelezen hebt. Casting, premièredata en ontwikkelingen achter de schermen, je vindt het allemaal in het wekelijkse Nieuws Overzicht van MijnSerie. Dus kijk snel welke nieuwe series er aan komen, welke van je favoriete series acteurs heeft toegevoegd en wat we kunnen verwachten van het nieuwe seizoen van Homeland.



Nieuwe Series
- Zoals MijnSerie vier weken geleden al berichtte is de Braziliaanse superster Wagner Moura gecast in een Netflix serie. Nu heeft de serie een naam én een ruime planning voor de première. Narcos draait om de gewelddadige maar ambitieuze mensenhandelsorganisatie Medellin Cartler, van Pablo Escobar (Moura, Elysium). De tiendelige serie zal binnenkort beginnen met filmen in Colombia. Het wordt geregisseerd door Jose Padilha (Robocop) en geproduceerd door Erwin Newman (Children of Men), Doug Miro (Prince of Persia: Sands of Time), Carlos Bernard (Sorcerer’s Apprentice) en Chris Brancato (Hannibal). De serie zal wereldwijd op Netflix in première gaan in het begin van 2015.
- Als onderdeel van een deal met Rob McElhenney, Charlie Day en Glenn Howerton (RCG Productions, It’s Always Sunny in Philadelphia), heeft de nieuwe serie van Tracy Morgan (30 Rock) groen licht gekregen. Het nog naamloze project moet in januari 2015 op de buis verschijnen.

Bekende gezichten
- Michael Socha is de eerste Once Upon a Time in Wonderland overlevende die zijn opwachting zal maken in moederserie Once Upon a Time. Socha was dertien afleveringen te zien als The Knave of Hearts. Als de serie vernieuwd wordt door ABC, wat wel te verwachten is, dan zal Socha full-time te zien zijn in Storybrook. Hoe de dief/geest zijn entree zal maken is nog onduidelijk.



Meer!
- Bijgaand bij de hierboven vermelde deal, vernieuwt FX It’s Always Sunny in Philadelphia met nog twee seizoenen. De serie is daarmee de langstlopende kabel komedie aller tijden. Seizoen 11 en 12 zullen ieder tien afleveringen bevatten.
- Nurse Jackie krijgt een zevende seizoen. Dat heeft Showtime bekendgemaakt. De serie, met Emmy winnares Edie Falco in de hoofdrol, moet nog aan het zesde seizoen beginnen. Het zesde seizoen zal vanaf 13 april in de V.S. te zien zijn.
- Homeland verhuist haar productie van het Amerikaanse Charlotte naar Zuid-Afrika. De politieke thriller neemt in het vierde seizoen Carries (Claire Danes) rol in het Midden-Oosten onder de loep. Kaapstad dient daar voor als toneel. De serie schoot eerder op locatie in Israel, maar vanwege het conflict in Syrië wijkt de productie nu uit naar Afrika. Productie van het nieuwe seizoen zal in juni beginnen, voor een premièredatum in de herfst.

Nog lang en ongelukkig
- In de categorie ‘TV finales die de fans boos maken’ scoort het einde van How I Met Your Mother, dat afgelopen maandag in de V.S. werd uitgezonden, redelijk hoog. Het duurde dan ook niet lang voordat een fan een alternatief einde opperde dat massaal werd gepromoot door ontevreden fans. Nu heeft 20th Century Fox de fan-video van Youtube gehaald wegens het gebruik van beelden uit de serie. Er zijn duizenden soortgelijke video's van de serie op Youtube dus het is een beetje hatelijk dat juist dit gewaardeerde einde het moest bekopen.
- Glee haalt twee afleveringen van haar seizoen af. Dit als gevolg van de lange pauze in het midden van het seizoen. De serie, die door FOX alsnog geprezen wordt, heeft na de dood van hoofdrolspeler Cory Monteith een moeilijke tijd gehad. Kijkcijfers van het vijfde seizoen zijn gehalveerd ten opzichte van het eerste jaar en onlangs werd bekend gemaakt dat de productie geheel zou verplaatsen naar New York. Hoewel de problematische serie al verzekerd is van een zesde seizoen, zal in ieder geval dit huidige seizoen het moeten doen met 20 afleveringen in plaats van 22.

Speciale afleveringen
- The Big Bang Theory gaat een speciale Star Wars aflevering maken. Samen met de technische genieën van Lucafilm zullen de makers van de serie enkele filmsets en attributen gebruiken voor de thema-aflevering. In de aflevering zal Sheldon (Jim Parsons) visies krijgen van zijn idool, professor Proton (Bob Newhart) als Jedi. De aflevering op 1 mei in Amerika te zien zijn.



Diensten
- Afgelopen dinsdag is UPC begonnen met een nieuwe streamingsdienst genaamd MyPrime. Klanten met het Power en Extra Power pakket krijgen hiermee gratis toegang tot duizenden films en series. UPC wil naar eigen zeggen de content blijven verversen en richt op nieuwe alsook klassieke films en series. Momenteel zijn series als Sex and the City, Californication en Criminal Minds te zien bij MyPrime. Klanten zonder de pakketten kunnen MyPrime voor €6,50 per maand bij bestellen.
- Hulu wordt steeds serieuzer over originele series. Craig Erwich, die lange tijd in dienst was bij Warner Bros. TV, is tot hoofd content benoemd. Voor Warner, was Erwich in dienst bij Fox. Hij hielp series als 24, Pretty Little Liars en House op de buis. Nu moet hij toezicht houden op de ontwikkeling van nieuwe series bij Hulu. De Amerikaanse streamingsdienst heeft nu alleen nog het tweede seizoen van East Los High en de nieuwe komedie Deadbeat in de wacht staan.
- Amazon Prime (net als Hulu ook niet in Nederland verkrijgbaar) heeft zes nieuwe series besteld. Transparant ziet Jeffrey Tambor (Arrested Development) in de hoofdrol van een vader die vrouw wilt worden. The After is een samenzweringstheorie thriller van Chris Carter (The X Files). Daarnaast is er nog een politieserie genaamd Bosch, een dramedie over seks, drugs en klassieke muziek genaamd Mozart in the Jungle en twee kinderseries: Gortimer Gibbon’s Life on Normal Street en Wishenpoof.

Zakelijk
- NBC Universal heeft besloten de online archieven van websites Television Without Pity (TWP) en DailyCandy online te houden. Nadat het bedrijf bekend maakte dat het de twee websites zou sluiten, kreeg het veel kritiek voor het offline halen van de rijke archieven die beide sites samen hebben gesteld in hun bestaan. Nu zullen de archieven, met onder andere duizenden recensies van series op TWP, online blijven.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten