Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 32

Week Overzicht 32

Een nieuwe week die in het water valt. Letterlijk, weten de weergoden dat het zomer is? In ieder geval weten de TV-goden dat wel. Het is een rustig nieuwsweekje qua ontwikkelingen in serieland. Er zijn wat castaankondigingen van Grey's Anatomy, The Flash en CSI: Cyber. Op zakelijk front hebben HBO en Netflix ieder goed nieuws te melden. Maar het vrolijkst zullen wellicht de fans van Goede Tijden, Slechte Tijden zijn. Lees waarom in een nieuw week overzicht van MijnSerie.nl! Om het overzicht nog makkelijker te maken voor jullie rangeren we het nieuws nu op serie, in plaats van onderwerp. Laat ons weten of je de verandering fijn vindt, in de reactiesectie hieronder. Veel leesplezier!

Agents of S.H.I.E.L.D.
- Kyle MacLachlan (Twin Peaks, Desperate Housewives) zal dit najaar zijn superhelden debuut maken in Agents of S.H.I.E.L.D. Hij zal een centrale rol spelen en heefy een persoonlijke connectie met een van de hoofdpersonages. Het tweede seizoen begint op 23 september in Amerika.



CSI: Cyber
- Nadat MijnSerie eerder deze week al berichtte dat Peter MacNicol zich zal toevoegen aan het team van Patricia Arquette in de CSI spin-off Cyber, meldt nu ook James van der Beek (Dawson's Creek, Don't Trust the B*tch in Apartment 23) zich aan. Van der Beek speelt een FBI agent; veteraan en forensisch expert Elijah Mundo. CSI: Cyber zal halverwege het nieuwe TV seizoen beginnen.

The Flash
- Robert Knepper zal zijn Arrow-rol als William Tockman vervolgen in de zevende aflevering van de spin-off The Flash. De zogeheten The Clock King maakte zijn debuut in het tweede seizoen van Arrow en verschijnt nu in Central City om zijn krachten te bundelen met een andere grote schurk uit de DC stripboeken. De serie begint op 7 oktober in Amerika.
- Clancy Brown heeft een terugkerende rol bemachtigd in de nieuwe superheldenserie The Flash. De Sleepy Hollow acteur speelt generaal Wade Eiling, het hoofd van het speciale team dat Plastique (Kelly Frye) achterna zit om haar te gebruiken voor experimenten. Brown maakt zijn opwachting in de vijfde aflevering van de nieuwe serie.



Goede Tijden, Slechte Tijden
- RTL heeft 200 extra tickets beschikbaar gesteld voor de speciale fandagen op 29 en 30 augustus. Op het GTST Live Event kunnen fans de seizoenspremière bekijken samen met de cast. Carlo Boszhard neemt de presentatie op zich. Vanwege het succes van eerdere jaren besloot RTL meer kaartjes in de verkoop te doen. Het event vindt plaats in de opnamestudio’s van de serie in Amsterdam. Kaarten zijn exclusief verkrijgbaar via rtltickets.nl.

Gotham
- David Zayas (Dexter) is gestrikt voor een maffiarol in de opkomende Batman prequel serie Gotham. Zayas is Salvatore Maroni, het machtige onderwereldfiguur dat in de Christopher Nolan films gespeeld werd door Eric Roberts. Vanaf 22 september zal hij zich mengen in de strijd om de stad .



Grey's Anatomy
- Oscar winnares Geena Davis (Thelma & Louise, Commander in Chief) heeft een grote rol geboekt voor het elfde seizoen van Grey's Anatomy. De actrice zal meerdere afleveringen te zien zijn.

Matador (2014)
- De bekende regisseur en oprichter van de El Rey zender, Robert Rodriguez, zal de seizoensfinale van dat netwerks eerste drama, Matador (2014), regisseren. In de serie speelt Gabriel Luna de bekende voetballer Tony Bravo, die eveneens fungeert als spion voor de CIA. De seizoensfinale van de serie zal op 7 oktober in de Verenigde Staten te zien zijn.



The O.C.
- Een paar weken geleden zei The O.C. acteur Cam Gigandet dat de jongeren in de serie “niet gelukkig” waren. Nu vertelt hoofdrolspeelster Mischa Barton, die de serie op memorabele wijze verliet in het derde seizoen, dat ze de serie, als ze de keuze kreeg, “waarschijnlijk niet” nog eens zou doen. “Het was iets wat ik bijna niet had gedaan. Mensen zeggen dat ik dankbaar moet zijn voor wat ik heb maar het was zeker niet wat ik verwachtte…Ik heb alles gezien,” vertelt Barton aan Metro. Barton was zestien toen The O.C. begon en haar sociale leven en uitgaan werd vervolgens het doelwit van de pers in lijn met Lindsay Lohan en Britney Spears.



The Odd Couple (2014)
- De nieuwe serie met Matthew Perry in de hoofdrol ondergaat wat veranderingen. Community’s Yvette Nicole Brown vervangt Go Ons Sarah Baker als de assistent van Oscar Madison (Perry). De serie draait om twee huisgenoten, Madison en Felix Unger (Thomas Lennon). Browns personage Dani wordt omschreven als een tactvolle vrouw die de uitbundige acties van haar baas excuseert aan belangrijke mensen. Haar grote nadeel is dat ze geen korte termijn geheugen heeft. The Odd Couple (2014) maakt zijn debuut halverwege het nieuwe TV seizoen.

Zakelijk
- Netflix heeft voor het eerst meer verdiend aan abonnees dan HBO. In het laatste kwartaal verdiende Netflix $1.146 miljard tegenover HBO’s $1.141 miljard. De eerstgenoemde service begon in 1997 en vraagt de helft van de prijs voor haar dienst dan HBO, dat in 1972 begon. Netflix CEO Reed Hastings noemt het “een kleine mijlpaal”. “Ze verslaan ons nog steeds in winst en Emmy's, maar we boeken vooruitgang. HBO rocks en we zijn vereerd om op hetzelfde niveau te zitten.”
- 21st Century Fox, eigenaar van onder andere zenders Fox en FX, heeft officieel haar bod teruggetrokken op Time Warner, eigenaar van CBS en HBO. “We zagen een combinatie met Time Warner als een unieke kans om deze twee geweldige bedrijven samen te brengen met ieder bejubelde content en merken. Echter, Time Warner management weigerde om een zeer aantrekkelijk aanbod te overwegen,” zegt voorzitter en CEO van 21st Century Fox, Ruper Murdoch. Zijn bedrijf schokte Hollywood deze zomer met een onverwachts bod op rivaal Time Warner. In navolging van diens afwijzing zag 21st Century Fox haar aandeel zakken.
- Time Warner boekt succes dankzij haar televisieafdeling. Het bedrijf, dat ook eigenaar is van Eyeworks, zag haar omzet met drie procent stijgen ten opzichte van vorig jaar, tot 6,8 miljard dollar. HBO groeide met veertien procent in omzet, met name dankzij het derde seizoen van Game of Thrones. De filmstudio van Time Warner, Warner Bros, zag haar omzet twee procent dalen ten opzichte van vorig jaar. Hoewel die tak goed was voor drie miljard dollar, signaleert de groei in de TV markt een belangrijkere rol voor series in de toekomst.

Meer op MijnSerie
- The Big Bang Theory behoudt haar cast ten minste nog drie seizoenen.
- ABC cancelt The Black Box.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

Mandy1966
11 augustus 2014, 15:24
Veel makkelijker lezen zo. Series die ik niet volg kan ik nu handig skippen. Deze nieuwe indeling mag van mij zo blijven ;-)
1
Hangmat
11 augustus 2014, 20:45
Ideale indeling. Zeker zo houden!
1
JessicaD
13 augustus 2014, 11:27
Bedankt voor jullie feedback! We zijn blij dat het positief ontvangen is.
1
Log in om een reactie achter te laten