Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 41

Week Overzicht 41

Steek je hand op als je al enkele weken je familie niet hebt gezien. Wees eerlijk, wij oordelen niet. Want ondanks de scherpe kritieken zijn er best veel leuke nieuwe series op TV en die kijken we het liefst allemaal. Ja, we hebben al drie keer de politie op de stoep gehad om te checken of we nog leefden maar maakt dat echt uit als we alle seizoenspremières drie keer kunnen kijken? Dacht het niet. Daarnaast begon de week met regen, wat voornamelijk een teken was om binnen te blijven. (PS: de zon schijnt nu en we zijn nog steeds binnen). Gelukkig gebeurt er een hoop achter de schermen waardoor we nooit echt klaar zijn met series, zelfs als ze klaar zijn. Nog meer excuses om die saaie verjaardag van je tante te vergeten! Dat zeiden we niet hard op. Wees lief voor je tantes, iedereen. Maar mocht je je toch tussen alle taart en rennende neefjes en nichtjes begeven, dan heeft MijnSerie een nieuwsoverzicht met alle ins-en-outs van zo veel mogelijk series. Zo mis je niets van series, zelfs als je ze mist.

A’dam-E.V.A.
- Filminstituut EYE in Amsterdam organiseert op 1 november een speciale marathon voor het tweede seizoen van de serie A’dam - E.V.A. over het Zeeuwse Amsterdam en de Amsterdamse Eva. Het tweede seizoen van de serie volgt drie jaar na de eerste maar ziet een volledige terugkeer van alle castleden, waaronder hoofdrolspelers Teun Luijkx en Eva van de Wijdeven. Alle acht afleveringen zullen achter elkaar te zien zijn tijdens de voorstelling. Vanaf 9 november is de serie op TV te zien.

Archer
- Misschien heb je het jezelf al afgevraagd, maar Archer gaat dan toch iets doen aan de afkorting ISIS. Al vijf seizoenen betekenen de letters International Secret Intelligence Service in de serie, maar vanwege de opkomst van de jihadistengroep in het Midden-Oosten verandert de serie de naam van het fictieve bureau. “Het is verschrikkelijk en we willen er niets mee te maken hebben,” zegt uitvoerend producent Matt Thompson. In de seizoen zes première zullen verhuizers het logo met de afkorting van het gebouw afvoeren op de achtergrond.

Bates Motel
- Goed nieuws voor fans van de Norman Bates-prequel. Bedenker Carlton Cuse blijft voorlopig bij A+E Studios. De voormalig Lost producent heeft een driejarig contract getekend bij de studio. Begrijpelijk, aangezien Cuse verantwoordelijk is voor zo’n vijf series die al te zien zijn of eraan komen.

Black Sails
- We zijn nog een goede drie maanden verwijderd van de seizoen twee première maar Starz heeft alvast een derde seizoen uitgereikt aan de serie Black Sails. “De geweldige wereld die Jon Steinberg en Robert Levine hebben gecreëerd ontvouwt zich in het tweede seizoen,” zegt directeur Carmi Zlotnik. “Flints verhaal is aangrijpend en om hem heen hebben Jon en Robert een complex web gesponnen van conflicten, verraad en verzoening voor personages waar fans voor terug zullen komen.” In Nederland is de serie te zien op HBO. Seizoen twee keert terug op 24 januari 2015 in de Verenigde Staten.

How to Get Away With Murder
- Moeite met de sprongen in tijd in de hitserie van het najaar? Dan moet je gewoon doorzetten. In een interview met The Hollywood Reporter verklapt bedenker Pete Nowalk dat de show met Viola Davis “blijft wisselen tussen de toekomst en nu”. Tevens voegt hij toe dat de dames van [productiebedrijf] Shondaland (Meredith Grey, Olivia Pope en zijn eigen Annalise Keaton) “nooit vrienden” zouden zijn. “Ze lijken misschien op elkaar als je ze groupeerd, maar ze zijn zo verschillend. Annalise heeft een donkere, schokkende achtergrond en haar opinie is daardoor heel anders”. Verwacht een langzame ontrafeling van zowel het moordmysterie als het personage van Annalise in de rest van het seizoen. “We zijn nooit helemaal bij Annalise. Ze is altijd vijf stappen vooruit,” zegt Nowalk.

Pretty Little Liars
- Twee mogelijke, grotere rollen dienen zich aan voor de tweede helft van seizoen vijf van de mysterieuze tienerserie. Lauren Tom (Supernatural) en Oliver Kieran Jones (Episodes) raken beide betrokken bij de mooie, kleine leugenaars als respectievelijk een advocaat en een vriend van Melissa Hastings (Torrey DeVito) waar Spencer (Troian Bellisario) mee in aanraking komt.
- Daarnaast speelt actrice Elizabeth McLaughlin (Betrayal) een nieuwe student in aflevering achttien die wel erg veel vragen stelt over de groep meiden in de hoofdrol.
- Een speciale Halloween fan aflevering van de hitserie staat gepland voor 21 oktober in de V.S.

Suits
- We wisten altijd al dat Spencer Hastings het goed zou doen als advocate. Nu zal Pretty Little Liars vertolker Troian Bellisario haar kwaliteiten als idealistische rechtenstudente laten zien in Suits. Bellisario speelt Claire een ex van Mike (gespeeld door Bellisario’s verloofde Patrick J. Adams) van toen hij nog een koerier was. Suits keert pas in 2015 terug voor de tweede helft van het vierde seizoen.

The Flash
- De gevierde Victor Garber gaat het stripboek personage Dr. Martin Stein belichamen in de nieuwe hitserie The Flash. Dr. Stein is een briljante maar arrogante onderzoeker die alles opoffert voor zijn werk. Nadat hij erachter komt dat een deeltjesversterker hem gefuseerd heeft met de jongere, impulsieve Ronnie Raymond (gespeeld door The Tomorrow People’s Robbie Amell), werkt Dr. Stein er hard aan om zich weer van hem te scheiden. Garber zal in aflevering twaalf zijn entree maken.
- Andy Mientus zal de rol op zich nemen van Hartley Rathaway, een genie die vroeger voor STAR Labs werkte. Stripboekfans kennen hem ook als Pied Piper, een slechterik die bij de Rogues hoort. Mientus zal zijn optreden maken in de elfde en twaalfde aflevering van de Arrow spin-off.

The Game
- Na acht seizoenen stoppen de spelers van de BET serie The Game er mee. De zender besluit de serie te beëindigen na een succesvol leven. De serie begon als een spin-off van de serie Girlfriends op The CW, waar het beëindigd werd. Na enige afwezigheid keerde de serie terug op BET met sterke kijkcijfers voor de reality-zender. In april vernieuwde de zender The Game al voor een achtste seizoen, dat in 2015 zal verschijnen. “Ik ben trots op hoe de serie er uit ziet,” zegt bedenker Mara Brock Akil in een statement. “We filmden een komedie van een half uur maar gebruikten dramatische momenten om de personages uit te diepen. Dat was mijn persoonlijk verlangen, maar ook wat de kijkers wilden. Ze wilde complexe, rijke, gelaagde personages en ze kregen die met The Game.” De serie was voor een lange tijd een van de weinigen met een voornamelijk gekleurde cast in de de Verenigde Staten.

The Walking Dead
- Seizoen vijf zal draaien om de strijd tussen mens zijn en overleven. “Zijn ze te ver heen? Ja, ze zijn te ver heen. Maar het blijven mensen. Ze kunnen verschrikkelijke, onuitspreekbare dingen doen, maar ze blijven mensen. Het gaat meer om deze mensen, die zo veel gevochten hebben en zo lang samenwerken, meer met elkaar eens zijn over de bizarre dingen die ze moeten doen,” vertellen Robert Kirkman en Scott M. Gimple aan The Hollywood Reporter. Wat betreft de vele doden in de serie zegt Gimple: “We proberen niet de 'dode personage serie' te zijn. Het is onderdeel van de wereld. In de laatste paar jaar zijn grote personage sterfgevallen een belangrijk onderdeel geworden van televisie. Iedereen doet het. We willen er niet mee spelen, maar het is onderdeel van ons verhaal.” Het nieuwe seizoen van The Walking Dead is in Nederland elke maandag op Fox te zien.

Your Family or Mine
- Cynthia Stevenson (Life Unexpected) zal een hoofdrol spelen in de nieuwe TBS komedieserie Your Family or Mine. De serie draait om het pasgetrouwde koppel Oliver (Kyle Howard) en Kelli (Kat Foster) die erachter komen dat een huwelijk niet alleen met elkaar, maar ook met ieders familie is. De serie schakelt iedere aflevering tussen de twee families. Stevenson zal Kats moeder spelen. De serie staat gepland voor 2015.

Onderzoek
- Een nieuw onderzoek van GfK wijst uit dat een kwart (4,2 miljoen) van de Nederlanders films en muziek streamt. Vooral jongeren tussen de dertien en zeventien maken gebruik van streamingsdiensten. In 2014 doet 54 procent dat vergeleken met 38 procent vorig jaar. In de felbegeerde consumentengroep van 18 tot 34 jarigen streamt 43 procent. Netflix is de populairste streamingsdienst voor films. Spotify spant de kroon onder de muziekdiensten.

Zakelijk
- Nielsen geeft toe dat een softwarestoring de gemeten kijkcijfers sinds 2 maart van dit jaar heeft aangetast in de Verenigde Staten. “Een handvol” programma’s zal een significante aanpassing zien in de cijfers. ABC is de enige zender bij wie de cijfers naar beneden gesteld zullen worden. Hoewel de fout, die pas op 9 oktober verbeterd werd, geen grote invloed zal hebben op de beëinigde of nieuwe series, is hij niet geheel onbelangrijk. Het blijft tenslotte een miljardenindustrie die op deze gegevens gebaseerd is.
- 21st Century Fox en Apollo Global Management hebben een overeenkomst gesloten dat Endemol samenvoegt met Shine Group en Core Media Group. De combinatie van de drie zal de grootste onafhankelijke TV producent worden ter wereld. Aan het hoofd zal voormalig BSkyB directeur Sophie Turner Laing staan.

Meer nieuws op MijnSerie.nl deze week
- Het mysterie van Laura (Palmer) gaat door in 2016
- Carlton Cuse is optimistisch over de recente remake hype
- De prijs voor minst verrassend nieuws gaat naar de vernieuwing van The Walking Dead
- De prijs voor meest verrassend nieuws gaat naar de vernieuwing van Extant en Under the Dome
- Black-ish en How to Get Away With Murder krijgen beide volle(re) seizoenen
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten