Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 42

Week Overzicht 42

Het nieuwe TV seizoen is alweer vier weken onderweg en nog geen één van de nieuwe dramaseries op de grote zenders in Amerika is gecanceld. Stilte voor de storm of wordt dit een rustig jaar? Wie weet? Nee, echt, wie kan het vertellen want wij bij MijnSerie willen het graag weten. Voorlopig hebben we nog genoeg series op de buis en dat betekent heel veel nieuws. Succesverhalen, castings, vernieuwingen en interessante uitspraken hebben we genoeg. Dus lees de laatste editie van het MijnSerie Weekoverzicht hier!

Flikken Maastricht
- Flikken Maastricht is verkozen tot het beste TV-programma van 2014 en won daarom de Gouden Televizier-Ring. Met 46 procent van de stemmen versloeg de Limburgse politieserie dramaserie Penoza en RTL's SynDROOM. Het negende seizoen van de hitserie is momenteel te zien bij de TROS.

Freaks and Geeks
- Wie nog steeds met zijn handen in het haar zit over het beëindigen van de charmante Freaks en Geeks vijftien jaar geleden, is niet alleen. Hoofdrolspeler Seth Rogen sprak producent Garth Ancier aan, die al die jaren geleden de beslissing maakte. Ancier poste later op zijn Facebook het statement: "Ik vond het verschrikkelijk om de serie te eindigen. Het was duidelijk vanaf het begin dat F&G geweldige schrijvers had en een uitstekende cast. Het was een verschrikkelijke beslissing die me altijd achtervolgd heeft, maar de serie was consistent de minst bekeken serie op NBC. Voor wat het waard is: ik herkijk de serie vaak op Netflix en vraag mezelf af wat ik beter had kunnen doen om het te redden."

Game of Thrones
- Tijdens een sessie met Spaanse studenten, waar het nieuwe seizoen van de HBO serie filmt, vertelde producenten David Benioff en D.B. Weiss dat Game of Thrones weer zijn eigen regels gaat overtreden. "Tijdens het eerste seizoen maakte we een regel: geen voorspellingen, dromen of flashbacks. We hebben al gefaald met de eerste twee en dit seizoen verbreken we de derde. Dus ja, dit seizoen zal flashbacks bevatten."
- Alsof de lange lijst van nieuwe personages en acteurs voor het vijfde seizoen nog niet lang genoeg was, voegt ook Adewale Akkinuoye-Agbaje zich bij 's werelds grootste cast. Hij gaat een personage spelen genaamd Malko die niet in de boeken voorkomt. Hij kan dus letterlijk iedereen zijn. Laat het speculeren beginnen!

House of Cards
- Kim Dickens, die momenteel te zien is in Gone Girl, heeft een gastrol geboekt in het derde seizoen van House of Cards. De rol wordt nog geheim gehouden. We raden in ieder geval aan dat ze niet de metro naar werk neemt.

Kingdom
- De nieuwe DirectTV serie Kingdom, over een groep Mixed Martial Arts vechters, heeft na twee afleveringen al een tweede en derde seizoen gekregen. In totaal zullen er twintig afleveringen bijkomen. Het huidige seizoen telt tien afleveringen. In de hoofdrollen zien we Frank Grillo, Kiele Sanchez en Matt Lauria. De serie wordt geproduceerd door Endemol US.

New Girl
- Parks & Recreation regulier Billy Eichner brengt zijn humor naar New Girl. Hij speelt Barry, een medewerker van een vliegtuigmaatschappij, die de groep vrienden uit het apartement tegenkomt als ze Los Angeles willen verlaten met kerst.

Modern Family
- Actrice Elizabeth Peña, die onlangs de moeder van Sofia Vergara's Gloria speelde in Modern Family, is afgelopen woensdag overleden, meldt CNN. Ze speelde ook in films als Down and Out in Beverly Hills, Lone Star, Rush Hour en The Incredibles. Peña werd 55 jaar.

Sex and the City
- Niemand minder dan Chris Noth, die jarenlang Mr. Big speelde in Sex and the City, noemt Carrie Bradshaw een hoer in een interview met een Australische nieuwssite. Geen zorgen, het was grapje. Noth vervolgde: "Er was een misvatting dat Carrie een slachtoffer van [Big] was en dat was niet het geval - ze was een sterke, slimme vrouw." In response op de uitspraak grapte Jenny Bicks, een schrijfster van de serie, dat Mr. Big zelf ook "best sletterig" was. Eerlijk is eerlijk. Mocht dit je doen verlangen naar meer Sex and the City, dan heeft Noth slecht nieuws. In hetzelfde interview noemde hij geruchten over een derde film "onzin".

South Park
- Een van de pleziertjes van de continuïteit in het nieuwe seizoen van South Park is Randy die zichzelf onthult als popzangeres Lorde. Eerder gaf Lorde zelf al aan het persiflage "erg grappig" te vinden. Nu hebben de makers van de animatieserie de volledige versie van Randy's liedje uitgebracht (dat op diens beurt eigenlijk gezongen wordt door zangeres Sia).

The Americans
- Oscar-winnaar Frank Langella zal in het derde seizoen te zien zijn als een KGB-officier. Hij zal in meerdere afleveringen te zien als de gepensioneerde Gabriel die terugkeert in het werkveld om het over te nemen van Philip (Matthew Rhys) en Elizabeths (Keri Russel) oude baas. The Americans keert in januari terug op de Amerikaanse televisie.

The Lottery
- Lifetime heeft The Lottery beëindigd. De tiendelige serie over een tijd waarin vrouwen geen kinderen meer krijgen, was geinspireerd door Timothy J. Sextons Children of Men. De serie debuteerde in juli voor een publiek van een miljoen Amerikanen. Het is mogelijk dat zelfs die mensen niet wisten dat het een serie was.

You’re the Worst
- Serie bedenker Stephen Falk nam de beëindiging van zijn vorige serie (een nooit uitgezonden project met Dane Cook in de hoofdrol) mee in het schrijven van zijn nieuwe hit You're the Worst. "Deze keer schreef ik een notitie op de pagina: zorg dat de mensen in je leven bezorgd zijn om je als ze dit lezen". De notitie werkte. Niet alleen was de komedie de eerste serie van Falk die groen licht kreeg, het heeft inmiddels ook een tweede seizoen gekregen.

Zakelijk
- De NPO heeft goede zaken gedaan in Cannes op de internationale TV-beurs MIPCOM. De series Van God Los 3 en De Prooi zijn verkocht aan België. Ook jongerendrama’s De Leeuwenkuil, De vier van Westwijk en Caps Club zijn verkocht aan het buitenland.
- HBO gaat in 2015 een eigen streamingsdienst beginnen in de Verenigde Staten. Tijdens een meeting met investeerders vertelde CEO Richard Pepler dat het “tijd was om alle barrières te verwijderen voor diegene die HBO willen”. De streamingsdienst, die via een apart abonnement te verkrijgen is, betekent een significante afwijking voor HBO en een directe aanval op concurrent Netflix. Eerder dit jaar tekende HBO al een overeenkomst met Amazon voor het exclusief streamen van content. Hoe deze deal impact zal hebben op de content op de nieuwe dienst moet nog duidelijk worden. In een exclusief interview met MijnSerie in augustus vertelde de Nederlandse HBO directeur, Jaap Bruijnen nog dat er “voorlopig geen plannen” waren om on demand dienst HBO Go los te koppelen in Nederland.
- Alsof één er niet genoeg is, doet CBS ook mee met de streamingstrend. De Amerikaanse commerciele zender heeft een eigen abonnementsdienst opgezet genaamd CBS All Access. Voor zes dollar per maand kunnen Amerikanen huidige seizoenen van series en klassieke CBS series zien én een livestream bekijken. Het is een interessante stap van CBS, die eerder de optie om met Hulu mee te doen (zoals de andere vier zenders), afwees.

Meer nieuws op MijnSerie.nl deze week
- Awkward krijgt een vijfde seizoen en dat is tevens het laatste
- Gotham krijgt er zes afleveringen bij
- Net 5 verwelkomt King & Maxwell
- American Horror Story gaat door voor een vijfde ronde
- Manhattan gaat een seizoen door met niet over Manhattan gaan
- Amazon deelt tweede seizoen uit aan Transparent
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

anonymous
20 oktober 2014, 17:54
Goed nieuws voor Kingdom :-)
0
Log in om een reactie achter te laten