Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 2

Week Overzicht 2

Deel 2 van wat dan ook is altijd twijfelachtig. Wordt het even goed? Wordt het beter? Of is het gewoon een teleurstellend verschijnsel dat niemand hoeft te zien? Dat is altijd de vraag en met het tweede week overzicht van het jaar weet niemand het antwoord. Er was weer een hoop nieuws, in anticipatie van nieuwe series en terugkerende juweeltjes. Maar vooral wisten we niet wat we moesten verwachten want de meeste series zijn nog niet begonnen. Goed of slecht, laat het tweede deel van het TV seizoen maar komen.

2014
- Dit is de laatste keer, beloofd, maar nog één keer terugkijken op vorig jaar.

About a Boy
- NBC heeft het seizoen met twee afleveringen korter gemaakt. Dit na een dieptepunt in de kijkcijfers afgelopen week. Het totaal voor het tweede seizoen is nu twintig afleveringen. In Nederland is de komedie te zien op ComedyCentral.

Better Caul Saul
- Mocht je nog hoop hebben, Jesse en Walt zullen niet te zien zijn in het eerste seizoen van de Breaking Bad spin-off. "We willen dat dit op zichzelf staat. We willen niemand misleiden met iets dat niet gaat gebeuren," zegt bedenker Vince Gilligan tijdens de TCA panel van de nieuwe serie. Better Caul Saul begint op 8 februari.

Bob's Burgers
- De animatiekomedie is vernieuwd met een zesde seizoen.

Brickleberry National Park
- De animatiekomedie op ComedyCentral stopt ermee.

Covert Affairs
- Covert Affairs houdt voortaan haar zaken geheim voor het publiek. USA gaat niet verder met de serie.

Game of Thrones
- De exhibitie keert terug naar Amsterdam! De succesvolle tentoonstelling van de HBO serie zal naast originele kostuumstukken en foto’s ook de terugkeer zien van de 4D “klim de muur” virtuele realiteit. Tevens plaatsen fotostations fans in de schokkende en spraakmakende scènes van de serie. Voor bezoekers de tentoonstelling in gaan kunnen ze ook kiezen bij welk Huis ze horen. Genoeg om naar uit te kijken dus. De datum en plek moet nog worden uitgezocht.
- Hoewel de exhibitie van Game of Thrones naar Nederland komt, zullen Nederlandse fans toch echt naar de Verenigde Staten moeten om de serie op het grote scherm te ervaren. Op 23 januari zullen twee afleveringen van seizoen vier te zien zijn op IMAX schermen door het hele land. Het betreft de laatste twee afleveringen, The Watchers on the Wall en The Children. Gevolgd door een exclusieve preview van seizoen vijf. De afleveringen zullen geremastered worden voor het IMAX formaat en zijn slechts één week te zien. Iemand nog een draak te leen voor de vliegreis?

Girls
- HBO vernieuwt de serie met een vijfde seizoen.

Happyland
- Happyland eindigt niet zo happy.

Hot in Cleveland
- Na zes seizoenen valt het doek voor de dames in Cleveland. “Het was een eer om te werken met Valerie Bertinelli, Jane Leeves, Wendie Malick en de onvergelijkbare Betty White,” zegt TV Land president Larry W. Jones in een persbericht. De eerste originele serie van de kleine zender was een succes. Het zesde seizoen van de serie, dat 5 november jongstleden in première ging, zal het laatste zijn.

Inside Comedy
- De interviewreeks krijgt nieuw seizoen.

Looking
- In anticipatie van het nieuwe seizoen vertelt hetero acteur Raul Castillo over zijn rol als homoseksuele latino Richie in de serie Looking aan The Hollywood Reporter. “Ik denk dat de homoseksuele gemeenschap ondergerepresentateerd is. Mensen zijn op zoek naar verhalen. Looking lokt hierdoor veel reacties uit. Er zijn echt verhalen nodig voor de LGBT gemeenschap want er zijn er niet genoeg. Ik heb Modern Family gezien en vind Grey’s Anatomy een goede serie, maar onze representatie is meer oprecht en eerlijk.” Over de seksscènes zegt hij: “Je moet een goed gevoel voor humor hebben want je probeert intiem te zijn met iemand voor een groep van mensen die je bestudeert als doktoren. Het is ongelooflijk ongemakkelijk.” Het tweede seizoen van Looking is vanaf 12 januari te zien op HBO Nederland.

Mad Men
- De laatste zeven afleveringen krijgen een premièredatum. Vanaf 5 april zeggen Don Draper & co. gedag. "Het was een geweldige reis," zegt bedenker Matthew Weiner. "Ik ben enorm trots op het gehele Mad Men team dat week na week, seizoen na seizoen wist te maken. We bedanken onze fans van harte en hopen dat het evenveel voor hen betekenden als voor ons."

Marry Me
- Het komische duo Ken Marino en Ryan Hansen komen weer samen voor Marino's nieuwe serie Marry Me. De tegenspelers die ook al in Party Down en Veronica Mars samen speelde, zullen nu tegenstanders zijn. Hansen speelt Lee, het ex-vriendje van Annie (Casey Wilson). In Happy Endings speelde Hansen al een date van Wilson, dus ook dat wordt een reünie.

Outlander
- “We hebben zeker plannen om verder te gaan met de franchise zo lang als het werkt als het nu doet,” zegt Starz CEO Chris Albrecht tijdens de TCA over de adaptatie van de boeken van Diana Gabaldon. “Als het publiek zo geïnteresseerd is als we denken, dan zie ik niet in waarom we niet verder kunnen gaan met het verhaal,” aldus Albrecht over de veelbelovende toekomst van Outlander. Verwacht dus dat de serie op vertrouwde voet de boeken zal volgen.

Parenthood
- Lauren Graham zegt wederom vaarwel tegen een langlopende serie. "Eerlijk, Parenthood was niet wat ik had gepland," vertelt de actrice aan Time. "Waar Lorelai Gilmore alles een positieve draai gaf, is dit personage iemand die echt worstelt. Dat was aantrekkelijk nadat ik iets vrolijks en heroïsch had gespeeld." Graham was natuurlijk zeven seizoenen te zien als de alleenstaande moeder met een dochter, een rol die op papier vergelijkbaar is met de Sarah Braverman, een alleenstaande moeder met twee tieners. Over het einde van de series zegt ze: "Met Gilmore Girls hadden we een aflevering die het einde kon zijn. Maar dat wil je liever niet. Ik denk dat dit einde bevredigend is. Er zijn mensen die [Sarah] met andere mannen willen zien en dat is logisch. Zo fijn als het is om een einde te hebben is het erg afhankelijk van de persoon." Parenthood eindigt 29 januari in de Verenigde Staten. In Nederland is de serie te zien op RTL4.

Shameless
- Kijkers van Shameless weten al lang dat actrice Emmy Rossum een talent is, maar bij prijsuitreikingen wordt ze altijd ingedeeld bij de komediecategorie voor haar rol als Fiona. “Mijn favoriete series zitten tussen komedie en drama in. Je kan er alles mee ervaren. Dus voor mij is dat meer realistisch,” zegt de actrice tegen The Hollywood Reporter over de opvallende categoriekeuze. Tevens is Rossum, na vijf jaar, nog niet zat van Fiona. “Het personage is gegroeid en ik probeer te laten zien hoe ze struikelend volwassen wordt - een volwassenheid die ik zelf nog niet eens heb. Er komt iets spannends aan in aflevering zes waar ik echt over de cliff kan kijken in een slechte situatie. Dat zal interessant worden want ze zit zo vaak tegen die rand aan.” Shameless keert 11 januari terug in de Verenigde Staten.

The After
- Weg voor we je kenden. Amazon trekt voorbarig de stekker er uit.

The Beverly Hillbillies
- Donna Douglas overleed op nieuwjaarsdag.

The Flash
- ComicBook.com bevestigt dat Liam McIntyre (Spartacus) een rol bemachtigd heeft in de superheldenserie. Hij zal Mark Mardon spelen ofwel The Weather Wizard. Hij speelt daarmee de broer van Chad Rocks Clyde Mardon die in de pilot van de serie het personage van Weather Wizard introduceerde. McIntyre zal in de vijftiende of zestiende aflevering te zien zijn.

The Simpsons
- Denk je dat jij ver vooruit plant? The Simpsons heeft al een gastrol geboekt voor de première van seizoen 27 van najaar 2015. Niemand minder dan Lena Dunham zal haar stem lenen aan de aflevering getiteld Every Man’s Dream. In de aflevering gaan Homer en Marge in huwelijkstherapie en hebben ze een proefscheiding. Daarin begint Homer met het daten van een jongere vrouw, Candace, waar Dunham de stem van zal inspreken. Ondertussen gaat het huidige seizoen van The Simpsons gewoon door op zondagen in de Verenigde Staten en start ook Dunhams serie Girls weer in Nederland op maandagen op HBO.

Web Therapy
- Christina Applegate speelt een grote rol in de laatste twee afleveringen van het huidige seizoen. Applegate, die naast haar legendarische rol in Marry with Children natuurlijk ook een memorabele gastrol had in Friends, zal weer samen met Lisa Kudrow te zien zijn. Ze speelt Jenny Bologna een verhalenspinster voor de NSA die Fiona’s hulp zoekt na een schandaal. Op 21 en 28 januari is Applegate te zien in Web Therapy’s uiteinde van seizoen vier.

Wet Hot American Summer
- Netflix geeft groen licht aan de verwachte TV serie gebaseerd op de niche film Wet Hot American Summer. De film uit 2001 was niet erg succesvol maar heeft een kleine schare fans opgebouwd. Nu beloont Netflix die groep met acht afleveringen voor een gelimiteerde serie. Originele castleden als Elizabeth Banks, Bradley Cooper en Christopher Meloni zullen terugkeren voor de serie.

Netflix
- Marco Polo krijgt een tweede seizoen en nog veel meer series krijgen premièredata.
- De streamingsdienst gaat gebruikers harder aanpakken die via services als VPN buitenlandse bibliotheken bekijken. Vooral in landen waar Netflix niet beschikbaar is, maken consumenten gebruik van services die toegang bieden tot de Amerikaanse bibliotheek. Die accounts moeten voortaan geblokkeerd worden, dit op aanvraag van mediabedrijven die in controle willen blijven van welke content waar te zien is. Netflix zelf vergemakkelijkte in 2014 juist de overstap van bibliotheken voor mensen die een abonnement hebben maar veel reizen. Zo schakelt je bibliotheek automatisch over na de Amerikaanse als je in dat land bent met een Nederlands abonnement. Voorlopig is Netflix blokkades alleen aan het testen en kunnen de meeste services nog gewoon buitenlandse Netflix bibliotheken aanbieden.

Prijzen
- De mensen kozen weer met de People's Choice Awards.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

maaikii18
11 januari 2015, 20:11
Lees net dat Arrow, Supernatural en The Vampire Diaries zijn vernieuwd voor een volgend seizoen? :D
0
Log in om een reactie achter te laten