Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 29

Weekoverzicht 29

Zo even wat minder serie nieuws deze week, Comic Con is voorbij en nu druppelt er gestaag nieuws binnen. De MijnSerie App is geheel vernieuwd en veel sneller geworden, het is zeker de moeite waard. Uiteraard is een dergelijke App nooit echt helemaal af, dus achter de schermen worden er voortdurend verbeteringen aangebracht en de benodigde updates uitgevoerd. Even geen Griekse tragedies, sport of het altijd veel besproken weer, maar serie nieuws en feiten van 13 juli tot met 19 juli.

Series
Britain’s Next Top Model
- In april 2015 stond er al op de series twitteraccount te lezen dat de serie door een ander netwerk weer tot leven was gewekt. Nu is het officieel. Lifetime UK heeft Britain’s Next Top Model vernieuwd met een tiende seizoen van tien afleveringen. De serie was van 2005 tot en met 2013 te zien bij Sky Living. Koulla Anastasi, directeur van programmering bij Lifetime en A + E netwerken UK, zei: “Lifetime is verheugd om te gaan werken met Thumbs Up om de gloednieuwe vernieuwde reeks van Britain’s Next Top Model aan kijkers te kunnen laten zien volgend jaar, door middel van deze exclusieve UK deal”. Het vernieuwde Britain’s Next Top Model zal in 2016 van start gaan.

CSI: Crime Scene Investigation
- Niet iedereen zal terugkeren in de twee uur durende finale aflevering van CSI: Crime Scene Investigation. Een interview met Marg Helgenberger maakt duidelijk dat George Eads op 27 september 2015 niet te zien zal zijn. Kijk hieronder voor het interview:
Video on youtube


Continuum
- MijnSerie vermeldde aan het begin van deze maand dat het vierde en laatste seizoen van Continuum op zondag 26 juli 2015 van start zou gaan. Showcase heeft besloten om de start datum andere halve maand op te schuiven. Continuum begint nu op vrijdag 4 september 2015. Zie hier de trailer:
Video on youtube


Doctor Who
- Nog voordat er maar één aflevering is uitgezonden van het negende seizoen, die op 19 september van start gaat, is Doctor Who vernieuwd met een tiende seizoen. Dat betekend dat de tijd- en ruimte reizende dokter ook in 2016-2017 te zien zal zijn bij de BBC.

Extant
- Het ziet er niet rooskleurig uit voor Extant. De serie met Halle Berry in de hoofdrol heeft stuivertje gewisseld met Criminal Minds. Vanaf woensdag 22 juli zal Extant om 21.00 uur uitgezonden gaan worden en Criminal Minds zal dan naar 22.00 uur gaan. Hiermee hoopt CBS meer kijkers te trekken en zo weer wat leven in de slecht bekeken serie te kunnen blazen. Want aflevering drie van het tweede seizoen die op woensdag 15 juli is uitgezonden, is de slechtst bekeken aflevering van Extant tot dan toe.

Goede Tijden, Slechte Tijden
- Ook bekende Nederlanders moeten zich aan contracten houden, dat blijkt. Freddy Doedens die Lucas Sanders speelt in de dagelijkse soap bij RTL4, Goede Tijden, Slechte Tijden is ontslagen. Volgens een officiële verklaring van Endemol is zijn ontslag het gevolg van het herhaaldelijk niet nakomen van productionele afspraken waardoor het opnames van de soap regelmatig in het gedrang zijn gekomen. Marjolein Keuning, die de rol van Maxime Sanders vertolkt, is geschokt, ze vertelde: "Ik heb hem geprobeerd te bellen. Hij is een fantastische collega. Altijd vrolijk. Hij is echt een schat. Heeft baanbrekende scenes gemaakt. We gaan hem zeker missen". Ferry zelf was niet beschikbaar voor een verklaring. (Tip van Inna1989)

Manhattan
- WGN America heeft aangekondigd dat de langverwachte kritisch toegejuichte nucleaire dramaserie Manhattan op 13 oktober 2015 zal terugkeren met een tweede seizoen.

Person of Interest
- Het korte, mogelijk laatste, vijfde seizoen lijkt bloedstollend spannend te gaan worden. Warner Bros. en CBS hebben een trailer uitgebracht die niet alleen exposief is maar ook laat zien dat het team op de vlucht is voor Samaritan. Kijk hieronder voor de trailer:
Video on youtube


Stitchers
- Bij ABC Family staan de vrouwen even voorop. Stitchers is vernieuwd met een tweede seizoen omdat heel veel vrouwen er graag naar kijken.

The Vampire Diaries
- The Vampire Diaries krijgt er maar liefst drie vrouwelijke schurken bij. Het zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken.

Turn
- De AMC revolutionaire oorlogsdrama serie is vernieuwd met een derde seizoen. Turn keert in 2016 terug met tien afleveringen.

Wayward Pines
- FOX heeft via een promo video laten weten dat aflevering tien de serie finale is van Wayward Pines, wat technisch inhoudt dat de serie is gecanceld.

MijnSerie
App
- Na veel werk is hij er dan eindelijk. De vernieuwde app van MijnSerie.

Column
- Ook benieuwd welke tien series de meest opmerkelijkste finales hadden? Lees dan de column van Alexander Eleveld.

Moderator
- Sinds deze week heeft MijnSerie ook een moderator. Deze controleert alle reacties op onder andere nieuwsberichten, recensies en columns. Als je een reactie geeft zijn er een aantal regels waaraan deze moet voldoen:
* Geen scheldwoorden.
* Geen illegale websites, streamingdiensten of content vermelding.
* Geen spoilers of vermeld met dikke letters boven je reactie dat je reactie spoilers bevat: PAS OP! SPOILERS.
* Reacties om alleen een badge te halen of reacties die niets met het artikel of reacties op het artikel te maken hebben worden ook verwijderd.
* Reacties waarin scheldwoorden worden gebruikt als: Deze acteur vind ik een enorm lul, worden ook verwijderd.
* Probeer als het even kan meer dan één woord te gebruiken: dus niet ja of leuk maar Ik vind deze serie erg leuk of Ja, ik ben het met je eens.
* Probeer altijd vriendelijk te blijven en niet op de persoon te spelen. We zijn allemaal serie fans en gebruiken MijnSerie voor onze plezier.
* Laten we het netjes, vriendelijk en leuk houden voor ons allemaal.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
ABC
- Twee realityserie zijn gecanceld door ABC. Wipeout (US) is zelfs van de ABC website gehaald en over The Quest zijn nog wat onduidelijkheden.

NBC
- Twee seriemoordenaars zijn gedegradeerd. Aquarius en Hannibal zijn vanaf 18 juli te zien op de zaterdagavond van 21.00 uur tot 23.00 uur.

Nominaties en Prijzen
Emmy Awards
- Wie gaat er winnen dit jaar; Game of Thrones, Orange Is the New Black of toch Mad Men in zijn laatste jaar? Hier alle genomineerde op een rij.

Prijsvragen
Hell On Wheels
- Het vierde seizoen van Hell On Wheels ligt klaar voor de winnaar. Tot 22 juli kan je nog meedoen aan de prijsvraag.

The Newsroom
- Je kunt nog tot 22 juli het derde seizoen winnen van The Newsroom op DVD. Klik hier.

Op donderdag 23 juli is de allerlaatste aflevering van Wayward Pines. Uiteraard zijn er deze week ook weer leuke en interessante recensies geschreven, die zijn altijd de moeite waard om te lezen. Volgens het kijkcijferonderzoek kijkt de Nederlander graag naar de herhalingen van Flikken Maastricht op de vrijdagavond, maar de herhalingen op RTL4 laten ze massaal links liggen. Dat was het weer voor week 29, volgende week weer meer serie nieuws en feiten, tot dan.

Met overzichtelijke zomergroet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (20)

Inna1989
20 juli 2015, 12:05
Goed geschreven van GTST.
0
Mandy1966
20 juli 2015, 12:10
Dank je wel, en jij nog bedankt voor de tip.
1
Inna1989
20 juli 2015, 12:15
Graag gedaan!
0
Arjensky
20 juli 2015, 12:32
Mbt spoilers: in het forum is het mogelijk om een spoiler achter een balkje te verbergen. Is het mogelijk om dit ook op de serie-site te doen?
0
Mandy1966
20 juli 2015, 12:36
Ik vraag het voor je na.

Als ik antwoord heb laat ik het weten.
0
Arjensky
20 juli 2015, 12:55
Dank je. Er zijn in het forum overigens meer opties die op de site niet kunnen zoals link/afbeelding/video toevoegen. Of wil ik nu teveel? :)
0
Mandy1966
20 juli 2015, 14:41
Vragen kan altijd.
0
Mandy1966
24 juli 2015, 08:51
Op dit moment is het nog niet mogelijk, Het is wel de bedoeling dat die opties straks hier ook gebruikt kunnen worden.
0
Arjensky
24 juli 2015, 12:32
Oke, dank je.
0
anonymous
20 juli 2015, 13:40
Terug van 2 maanden vakantie en net de 8 weekoverzichten gelezen...met heel veel dank aan de redactie....ik ben weer helemaal up to date
0
Mandy1966
20 juli 2015, 14:40
En daar doen we het voor, bedankt.
0
Elby
20 juli 2015, 14:47
Verheug me weer op Person of Interest. Zou jammer zijn als het zou stoppen.
0
Nelis076
21 juli 2015, 11:52
Zou het aan de ene kant ook jammer vinden als het stopt, maar als ze stoppen op hun hoogtepunt en met een goed einde dan kan ik daar wel vrede mee hebben
0
Nienkepiene
20 juli 2015, 14:51
Veel dank voor de nieuwssamenvatting :) Erg fijn om up to date te blijven.
Ik had echter wel even een vraagje: in het interview met Helgenberger over de laatste afl van CSI zegt ze juist dat iedereen er zal zijn. Hoe zit dat dan met Eads?
0
Mandy1966
20 juli 2015, 21:37
Eads is op het laatste moment afgehaakt, het script moest zelf daardoor aangepast worden op het laatste moment.. Sorry dat dat niet duidelijk genoeg naar voren is gebracht. Ik heb het bericht op het laatste moment toegevoegd en niet genoeg controle gedaan. Zal de volgende keer beter opletten en duidelijker zijn, laatste moment of niet.

Fijne avond
Mandy
0
Mandy1966
20 juli 2015, 21:39
P.s. en ik doe het weekoverzicht met heel veel plezier, dus geen dank heel graag gedaan zelfs.
0
Nienkepiene
21 juli 2015, 08:51
Oh, geeft niet hoor! Ik had alleen stille hoop dat hij alsnog mee zou doen, maar dat zit er dus niet in helaas. Dank voor de extra uitleg :)
0
JanWillemK
20 juli 2015, 16:03
Extant is dan ook weer één groot drama. Hier gaat geen seizoen 3 van komen.
0
ThomasNL92
22 juli 2015, 18:20
Roep dat niet te snel.. had ook geen 2e seizoen bijvoorbeeld vcan Z nation verwacht, maar die komt toch..... Amerikanen, een apart volkje om eerlijk te zijn met hun smaak van series :p
0
JanWillemK
22 juli 2015, 21:43
Haha, zal je net zien natuurlijk :P
0
Log in om een reactie achter te laten