Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 35

Weekoverzicht 35

Weekoverzicht van 29 augustus tot en met 4 september

* Weetjes:
-The Night Of van HBO zou eerst James Gandolfini als hoofdrolspeler krijgen. Maar helaas overleed de gevierde acteur uit The Sopranos onverwacht in 2013. Na het wegvallen van Gandolfini werd er even gekeken naar Robert de Niro, maar uiteindelijk was het John Turturro die de hoofdrol kreeg in The Night Of. Of er een tweede seizoen gaat komen van The Night Of is nog niet bekend gemaakt door HBO, maar het is moeilijk te geloven dat het kritisch toegejuichte en veel bekeken eerste seizoen het allerlaatste zal zijn van de dramaserie. Maar Riz Ahmed heeft gezegd over een eventueel tweede seizoen: “Nee, ik denk niet dat er een tweede seizoen gaat komen. Soms is het beter om het gewoon te laten als één stuk.”


Algemeen Serienieuws
Luther
- Idris Elba heeft zelf aangegeven via twitter dat er een grote kans bestaat dat er een vijfde seizoen gaat komen van Luther. De BBC dramaserie kwam in december 2015 na vier seizoenen aan zijn eind, maar er zijn nog steeds hardnekkige geruchten dat het vierde seizoen zeker niet het laatste zal zijn. Ondanks het enorm drukke schema van Elba, die na The Wire een veel gevraagd acteur is, zou er misschien toch tijd kunnen worden vrijgemaakt voor opname van een vijfde seizoen van Luther.

Datums Series
Emerald City
De gecancelde en daarna weer tot leven gebrachte fantasyserie Emerald City zal op vrijdag 6 januari 2017 in première gaan bij NBC. Emerald City zal een moderne kijk hebben op de boeken van Baum. Dorothy, nu 20 jaar oud, zal terecht komen in een bloederige oorlog over de heerschappij van Oz. We zullen veel meer gaan zien van het magische land dan is te zien in de film uit 1939 met Judy Garland.

Startdatums series op de Vlaamse TV september (1)
- Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Gecancelde Series
Devious Maids
- Lifetime heeft een punt gezet achter Devious Maids, er komt geen vijfde seizoen. De beslissing komt slechts enkele weken nadat de laatste aflevering van het vierde seizoen op 8 augustus werd uitgezonden. De producenten waren nog optimistisch over een eventuele vernieuwing, maar dat optimisme is nu de grond in geslagen door de Magere Hein van gecancelde series.

Feed The Beast
- Het was geen lang leven beschoren, de nieuwe dramaserie met David Schwimmer en Jim Sturgess, na slechts één slecht ontvangen en bekeken seizoen heeft AMC Feed The Beast gecanceld.

Grimm
- Het zesde seizoen zal ook tevens de laatste worden van de bovennatuurlijke serie van NBC Grimm. Klik hier om te lezen wanneer het zesde seizoen van start zal gaan en hoeveel afleveringen het allerlaatste seizoen van Grimm gaat krijgen.

Pretty Little Liars
- Voor alle fans van de Freeform serie Pretty Little Liars is er slecht nieuws, het huidige zevende seizoen is de allerlaatste. Op 30 augustus werd de zomerfinale aflevering uitgezonden. De allerlaatste tien afleveringen zullen vanaf 4 april 2017 worden uitgezonden bij Freeform en dan is het ook echt over. Klik hier om het bericht op facebook te kunnen lezen.

Nieuwe Series
Camelot
- FOX gaat een modern politiedrama maken rond de legend van King Arthur. Het drama, dat bij FOX terecht kwam in een competitieve situatie met een script en een ‘penalty commitment’, is een nieuwe blik op de legendarische verhalen van Koning Arthur als een politiedrama. Als oeroude magie ontwaakt in het hedendaagse Manhattan, moet een graffitikunstenaar met de naam Art samenwerken met zijn beste vriend Lance en ex Gwen, een idealistische politieagent, in een poging zijn lotsbestemming te realiseren en het op te nemen tegen de kwaadaardige krachten die de stad bedreigen. Gail Berman en Joe Eraley zullen de pilot ontwikkelen. Het script wordt geschreven door Dan Frey en Ru Sommer.

De bende van Jan de Lichte
- In oktober starten de opnames van de nieuwe VTM avonturenserie De bende van Jan de Lichte. De nieuwe tiendelige serie is gebaseerd op de historische roman van Louis Paul Boon. De serie vertelt het verhaal van Jan de Lichte (Matteo Simoni, Safety First), hij is een struikrover die in het Vlaanderen van de 18de eeuw samen met enkele bendeleden (Stef Aerts, De Kavijaks) postkoetsen en kastelen overvalt. Hun buit delen ze met de armsten, waardoor Jan een echte volksheld wordt. Productiehuis Menuet is nog op zoek naar mensen van alle leeftijden met opvallende uiterlijke kenmerken en/of fysieke beperkingen om deel uit te maken van Jans bende, een allegaartje van zigeuners, meisjes van lichte zeden, bedelaars, weeskinderen en woeste struikrovers. Via deze link kun je je inschrijven, maar Menuet zet er wel een waarschuwing bij: “Enkel voor durvers.”

Vernieuwde Series
Stranger Things
- De kogel is eindelijk door de kerk. Wat al was verwacht is officieel aangekondigd, Netflix heeft Stranger Things vernieuwd met een tweede seizoen.

Syfy
- Syfy heeft twee van hun sciencefiction ruimteseries vernieuwd met een derde seizoen. Killjoys en Dark Matter komen beide terug in 2017.


Algemeen nieuws
Barrandov-filmstudio’s gaan in vlammen op
- De Barrandov-filmstudio’s in Praag zijn in vlammen opgegaan. Er werden al talloze films opgenomen in deze grootste filmstudio’s van Europa. Maar niet alleen films: ook series als Legends (2014), The Young Indiana Jones Chronicles, The Musketeers, Crossing Lines, Borgia, Missing en The Philanthropist werden er opgenomen. Of de meer dan 260.000 kostuums en 100.000 rekwisieten gered zijn, is niet bekend gemaakt. Of de brand ook effect heeft op films en/of series die nog uitgezonden moeten worden, is ook niet bekend.

Casting Nieuws
American Gods
- Jeremy Davies (Lost) gaat een rol spelen in de nieuwe Starz! serie American Gods. Davies gaat Jezus spelen. American Gods gaat over een beginnende oorlog tussen de oude en nieuwe goden. De traditionele goden, met wereldwijde mythologische achtergronden, verliezen steeds meer terrein aan de nieuwe goden die voor de moderne liefde voor geld, technologie, media, beroemdheden en drugs staan. De serie heeft een goddelijke castlijst met onder andere Ian McShane, Sean Harris, Gillian Anderson, Pablo Schreiber, Emily Browning, Yetide Badaki, Bruce Langley, Crispin Glover, Orlando Jones, Peter Stormare, Cloris Leachman, Jonathan Tucker, Corbin Bernsen, Demore Barnes, Mousa Kraish, Chris Obi en Omid Abtahi. American Gods zal ergens in 2017 bij Starz! in première gaan.

Game of Thrones
- Jim Broadbent is gecast om een significante rol te gaan spelen in het zevende seizoen van Game of Thrones. Broadbent (London Spy) is hiermee de eerste acteur die officieel voor het zevende seizoen is gecast. Welke rol hij precies gaat spelen is nog niet bekend gemaakt. Inmiddels is de productie van het zevende seizoen van start gegaan op 29 augustus in Ierland dus het aftellen wanneer het uitgezonden wordt, kan weer beginnen.

Gorgeous Ladies of Wrestling aka GLOW
- Al in weekoverzicht 22 lieten wij weten dat de bedenker van Orange Is the New Black Jenji Koahn voor Netflix een nieuwe komedieserie ging maken GLOW, dat staat voor Gorgeous Ladies of Wrestling. Nu heeft Netflix bekend gemaakt dat Marc Maron (Maron), Alison Brie (Community) en Betty Gilpin (Nurse Jacky) aan de cast zijn toegevoegd. Maron zal de rol gaan spelen van Sam Sylvia, een Hollywood regisseur die over een, op zijn zachts gezegd, gecompliceerd verleden beschikt als het aankomt op vrouwen. Het zal zijn taak worden om van veertien vrouwen echte Hollywood sterren te maken.

How to Get Away with Murder
- Dat Mary J. Blige (foto) een aardig riedeltje weg kan zingen weten de meeste mensen wel, maar ze kan ook nog acteren. En dat gaat ze laten zien in How to Get Away with Murder. Blige krijgt een gastrol in de misdaadserie, welke rol ze precies gaat spelen is niet bekend gemaakt. Maar Viola Davies verklapte wel: “Er staat de kijkers een groot nieuw mysterie te wachten dat zich al snel in het nieuwe derde seizoen ontvouwt.” Op 22 september gaat het derde seizoen van start bij ABC.


Supergirl
- Frederick Schmidt gaat de slechterik Metallo spelen in het tweede seizoen van Supergirl. Het personage Metallo wordt als volgt omschreven; Als de internationale huurmoordenaar John Corben zwaar gewond raakt tijdens een gevecht tegen zowel Supergirl als Superman, wordt hij door een schaduworganisatie geholpen te transformeren in de door Kryptonite voortgedreven superschurk Metallo. Supergirl gaat op 10 oktober van start bij The CW.

Columns
Amsterdam Comic Con 2016
- Hier kun je een verslag lezen van de allereerste Comic Con in Nederland, de Amsterdam Comic Con 2016 in de Rai.

Kijkcijfers
Week 34
- Klik hier voor de kijkcijfers van 22 augustus tot en met 28 augustus.

Overlijdensberichten
Gene Wilder
- De acteur die het bekendst is geworden door zijn rol in Willy Wonka and the Chocolate Factory (1971), waar hij Willy Wonka speelde is zondag 28 augustus overleden aan de gevolgen van Alzheimer. Hoewel Wilder vooral te zien was op het grote scherm maakte hij ook een paar keer een uitstapje naar het kleine scherm in series als Play of the Week, Armstrong Circle Theatre, The Defenders, The DuPont Show of the Week, Something Wilder en Will & Grace. Zijn laatste televisieoptreden was in 2015 als stemartiest in Yo Gabba Gabba! Wilder wordt overleefd door zijn vrouw en geadopteerde dochter. Jerome (Jerry) Silberman is 83 jaar geworden, R.I.P.
Video on youtube


Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Luke Cage
- Netflix heeft een korte video uitgebracht van de nieuwe superheldenserie Luke Cage die vanaf 30 september te zien zal zijn op de streamingdienst.
Video on youtube


Westworld
- Er is door HBO een volwassen trailer uitgebracht van de nieuwe sciencefictionserie Westworld. Westworld gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 zal op 2 oktober bij HBO in première gaan.
Video on youtube


Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van september.

-Maandag 5 september:
00.00 – Cold Feet – Seizoen 6 (ITV1)

-Dinsdag 6 september:
16.00 – The Ellen DeGeneres Show – Seizoen 14 (Syndicated)
23.35 - Late Show with Stephen Colbert - Seizoen 2 (CBS)

-Woensdag 7 september:
21.00 – Our Girl – Seizoen 2 (BBC One)
21.00 – Dance Moms – Seizoen 7 (Lifetime)

*Series die we niet genoemd hebben in het overzicht Vlaamse TV in september (1).

NOTE: Op zondag 4 september is het 22ste seizoen van de serie De Kotmadam om 19.55 bij VTM al van start gegaan.

Dinsdag 6 september
21.00 – Catastrophe (H) – Seizoen 2 (Sundance)
21.30 – Welcome To Sweden (2014) (H) – Seizoen 2 (Sundance)

Donderdag 8 september
20.00 – Peaky Blinders – Seizoen 3 (Sundance)
21.05 – Geubels en de Idioten – Seizoen 2 (Vier)

* Wist je Dat?:
-Kim Dickens, die Joanie Stubbs speelde in Deadwood, gesprekken heeft gehad over haar rol in de film en dat ze zelfs een paar scriptpagina’s heeft gezien: “Ik weet dat hij {David Milch} aan het schrijven is…Ik weet dat velen van ons lunch met hem hebben gehad. Ik heb ook persoonlijk een lunch met hem gehad. We hebben aan de lunchtafel gezeten en hij heeft een paar scènes tussen Stubbs, Tolliver en Jane voorgelezen…Hij heet alle rollen voorgelezen. Het was fantastisch, het was grappig, het was treurig. Dat was alles wat het was.” Er wordt al een tijd gesproken om de serie Deadwood, die tien jaar geleden (26 augustus 2006) voor het laatst werd uitgezonden, een waardig eind te geven in de vorm van een film. In januari dit jaar is de knoop eindelijk doorgehakt en zou de film Deadwood er moeten komen. Er wordt dus al geschreven maar wanneer de film in productie gaat en wie er dan op de castinglijst komt te staan is nog niet bekend gemaakt.

Met overzichtelijke groet

Mandy

Kim Dickens

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

anonymous
anonymous 5 september 2016, 10:40
Wat jammer van Devious maids. Hopelijk pakt iemand anders de serie nog op?
Ik zal de meiden gaan missen.
Linda60
Linda60 1 december 2016, 22:39
Wanneer pll nou?want t ene bericht zegt 4 april en ik zie ook 17 april voorbij komen
Mandy1966
Mandy1966 2 december 2016, 09:02
Tot op heden is het nog steeds 4 april. Nog geen berichten gezien die iets anders beweren.
Linda60
Linda60 2 december 2016, 10:36
Hier in de app staat toch echt 18 april dat het weer start
Mandy1966
Mandy1966 2 december 2016, 11:19
Dan heeft Freeform kennelijk de datum gewijzigd in 18 april. Helaas gebeurd dat heel vaak dat zenders de datums wijzigen. Houdt MijnSerie goed in de gaten waarschijnlijk zal eind maart de definitieve datum wel bekend zijn.
Log in om een reactie achter te laten