Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 42

Weekoverzicht 42

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 16 tot en met 22 oktober voor je op een rijtje gezet.


Weetjes


Westeros blijft nog even bestaan, ook als het achtste seizoen van Game of Thrones uitgezonden is. HBO heeft diverse spin-offs op stapel staan om in de voetsporen van de populaire fantasyserie Game of Thrones te treden. HBO CEO en voorzitter Richard Plepler (foto) zei hierover: “Ik kan geen details geven. Behalve dat we werken met een fantastische groep schrijvers en talent, waarvan de meesten al binnen het Thrones-ecosysteem geleefd hebben en erg, erg bekend zijn met zijn kleinste details. Ik denk dat we in deze beschamend rijke keuze een fantastische toekomst zien. We kijken naar al het materiaal, en ik heb een paar van de vroege plannen gelezen en kijk er heel erg naar uit. Ook bevestigde Plepler dat er inderdaad aan vijf spin-offs worden gewerkt.
Embed from Getty Images

Datums Series


Jean-Claude Van Johnson


De actie-komedieserie van Jean-Claude Van Damme heeft een premièredatum gekregen. Op 15 december zal het eerste seizoen van Jean-Claude Van Johnson te streamen zijn bij Amazon.

Marvel's The Punisher


Netflix heeft eindelijk een premièredatum vrijgegeven van de nieuwe actieserie Marvel's The Punisher. Vanaf 17 november is de Daredevil spin-off te zien bij Netflix.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Gecancelde Series


Casual


Hulu heeft de komedie Casual vernieuwd met een allerlaatste vierde seizoen. Met deze vroege aankondiging (het derde seizoen had de seizoenfinale op 1 augustus) moet het de schrijvers genoeg tijd geven om de serie Casual een mooi einde te geven. Het vierde seizoen krijgt acht afleveringen en zal in de zomer van 2018 worden uitgezonden bij Hulu.

Chelsea


De eerste talkshow van Netflix, Chelsea, krijgt geen derde seizoen. Het tweede seizoen, waarvan de resterende afleveringen nog in 2017 te zien zijn bij de streamingdienst, zal de allerlaatste worden. Chelsea Handler heeft in een Twitter-bericht verklaard dat ze haar tijd wil gaan besteden aan projecten die aan haar hart liggen.

Fashion Police


Er komt geen achtste seizoen van de E1-realityserie Fashion Police. Op 27 november zal de laatste aflevering worden uitgezonden, met niet eerder vertoonde beelden met Joan Rivers.

Nieuwe Series


Gordon Ramsey


De top chef en presentator Gordon Ramsey is bezig met een echte dramaserie. Ramsey: “We zijn bezig met het ontwikkelen van een script.” De nog naamloze serie speelt zich af in een restaurant. In de serie verwerkt de tv-chef persoonlijke ervaringen uit de horecawereld. En die zijn niet mis. Ramsey vertelde aan Variety: “Ik ben in de hel geweest en ben nu weer terug. Ik wil graag gebruik maken van die ervaringen.” Er zijn gesprekken gaande tussen FOX en de wereldberoemde televisie-chef en die gaan op dit moment nog over een pilot. Als die positief wordt ontvangen, zit de mogelijkheid er in dat televisieland er binnenkort een dramaserie bij krijgt, gebaseerd op de ervaringen van Gordon Ramsey (Hell’s Kitchen).

Roswell


The CW is druk bezig om de sciencefictionserie Roswell nieuw leven in te blazen. De serie Roswell heeft vanaf oktober 1999 drie seizoenen gehad bij The WB.

The Name of the Rose


In 1980 schreef Umberto Eco het boek Il nome della rosa, dit boek werd in 1986 verfilmd als The Name of the Rose. In 2018 komt er een serie van de klassieker.

Vernieuwde Series


Better Things


Better Things, de dramedy van FX, is vernieuwd met een derde seizoen van tien afleveringen, die in 2018 te zien is. Op dit moment wordt het tweede seizoen uitgezonden en de seizoenfinale zal op 16 november worden uitgezonden.

Fortitude


Sky Atlantic heeft besloten om de dramaserie Fortitude te vernieuwen met een derde seizoen van tien afleveringen, die in 2018 van start zal gaan. “Fortitude is een plaats zoals die nergens anders bestaat. Hoewel het is omringd door het prachtige woeste landschap van de Noordpool, is Fortitude een van de veiligste steden op aarde. Er is nog nooit een misdaad gepleegd, tot nu toe dan.”

Liar


De ITV-thriller Liar komt terug voor een tweede ronde van leugens. Liar, met Joanne Froggatt en Ioan Gruffudd, is ITV's best scorende, nieuwe serie dit jaar (2017). Het filmen van het tweede seizoen start in januari 2019, de fans moeten dus lang wachten voor het tweede seizoen van start zal gaan bij ITV.

Mindhunter


Op 13 oktober 2017 ging het eerste seizoen van Mindhunter in première bij Netflix, maar nu al is de serie vernieuwd met een tweede seizoen.

Mum


De komedieserie Mum is vernieuwd met een derde seizoen. In de zomer van 2018 zal het zesdelige derde seizoen worden opgenomen om later in het jaar van start te gaan bij BBC Two.

Salvation


De thriller-serie van CBS, Salvation, is vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen zal in de zomer van 2018 te zien zijn en krijgt dertien afleveringen.

Upstart Crow


BBC Two heeft de komedie over William Shakespeare Upstart Crow vernieuwd met een derde seizoen en een 2018 kerstspecial.

Casting Nieuws


Chicago Med


Chicago Med krijgt bezoek van Malcolm McDowell (Mozart in the Jungle). In Chicago Med zal McDowell de gastrol gaan spelen van Dr. Jaffrey, een voorname, geleerde en wereldberoemde hartchirurg. Dr. Jaffrey is ook de mentor van Dr. Bekkar (Norma Kuhling), de werkrivaal van Dr. Rhodes (Collin Donnell). Het derde seizoen van Chicago Med gaat op 21 november van start bij NBC.

Harlots


Liv Tyler (The Leftovers) voegt zich bij de cast in het tweede seizoen van Harlots. Tyler vertolkt in Harlots de rol van de aristocraat Isabella Fitzwilliam, die vastzit in een liefdeloos huwelijk en al jarenlang gechanteerd wordt door Lydia Quigley. Isabella vindt echter steun bij Charlotte, waarna een onverwachte vriendschap opbloeit. Wanneer het tweede seizoen van Harlots bij Hulu van start zal gaan, is nog niet bekend.

Mayans MC


Danny Pino (Cold Case) is gecast om één van de hoofdrollen te spelen in de nieuwe Sons of Anarchy spin-off Mayans MC. Pino zal in Mayans MC de rol van Miguel Galindo spelen. Hij is de zoon van de oprichter van het Galindo Cartel, Jose Galindo. Wanneer de FX-serie Mayans MC in première gaat, is nog niet bekend.

S.W.A.T. (2017)


Er komt een nieuw persoon naar de nieuwe CBS-serie S.W.A.T. (2017). Peter Facinelli (Supergirl) voegt zich bij de cast als terugkerend castlid in het eerste seizoen van de misdaadserie. In S.W.A.T. (2017) speelt Facinelli Michael Plank, een zelfverzekerde, machtige zakenman die ook als vrijwilliger werkt als politiecommissaris en aan het hoofd staat van het politiebestuur. Op 2 november gaat de serie in première bij CBS.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Amazon


De peperdure maffiaserie waar Amazon grootste plannen voor had is volledig geschrapt. Amazon heeft daarnaast de productie van The Romanoffs volledig overgenomen van The Weinstein Company.

Netflix


Netflix heeft onder 8 miljoen abonnees gemeten welke series en in welke landen er het meest gebinge-racet wordt. UPDATE: Netflix heeft in het derde kwartaal de verwachting overtroffen. Ze hebben meer abonnees mogen bijschrijven dan de verwachting was. Volgens Netflix komt dat onder andere door Original Netflix-series als Ozark en American Vandal. In totaal kwamen er 5,3 miljoen abonnees bij. En daardoor heeft Netflix voor het eerst meer abonnees buiten de Verenigde Staten (52,7 miljoen) dan binnen de landsgrenzen (51,3 miljoen). De omzet voor het kwartaal kwam daarmee uit op 2,9 miljard.

Overlijdensberichten


John Dunsworth


Acteur John Dunsworth is 16 oktober 2017 overleden aan de gevolgen van een kortstondige en onverwachte ziekte, zo vertelde zijn dochter Sarah. Dunsworth speelde in vele series en films in een carrière die begon met zijn meest geprezen rol in So Long to Run. Hij speelde ook in series als Pit Pony, Lexx, Haven en Forgive Me. Het bekendst werd Dunsworth voor zijn rol in Trailer Park Boys als Jim Lahey. John Dunsworth is 71 jaar geworden, R.I.P.

Roy Dotrice


Acteur Roy Dotrice is 16 oktober overleden. In een verklaring van de familie is hij thuis in Londen overleden omringd door familie. Dotrice (foto) zijn carrière begon al in 1957. Hij speelde in series als Space: 1999, The Wars of the Roses, Shaka Zulu, Beauty and the Beast (1987), Murder, She Wrote, Sliders, Mr. & Mrs, Smith, Just Shoot Me en Angel. Zijn laatste televisieoptreden was in 2012 in Game of Thrones als Hallyne. Dotrice wordt overleefd door zijn drie dochters, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Roy Louis Dotrice is 94 jaar geworden, R.I.P.

Sean Hughes


Comedian en acteur Sean Hughes is 16 oktober overleden aan de gevolgen van levercirrose. Hughes werd vooral bekend van de komedie-spelprogramma Never Mind the Buzzcocks. Hughes speelde ook in series als The Last Detective, Agatha Christie’s Marple en Coronation Street. Zijn laatste rol was in 2015 als Barney Kandall in de kerstspecial van Casualty. John Hughes is 51 jaar geworden, R.I.P.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Samantha-Joan Schut gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

- Showtime, seizoen 2 aflevering 25
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Ozark.



Kijkcijfers


- Week 41
Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 9 tot en met 15 oktober in Amerika.

- The Nielsen Company
Voor Netflix zijn het aantal abonnees belangrijker dan het aantal kijkers, maar soms is het wel eens leuk om te weten hoeveel kijkers Netflix heeft per aflevering of seizoen van een serie. The Nielsen Company kan de cijfers nu achterhalen.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.



Prijsvragen


- Maak tot 25 oktober kans op een goodiebag van Mighty Magiswords.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van The Flash (2014); Wie wordt door Vibe verslagen in zijn eerste gevecht?, was Gypsy.

- Het antwoord op de prijsvraag van The Leftovers; Welk karakter heeft in het boek een kortgeschoren hoofd?, was Jill Garvey.

- Het antwoord op de prijsvraag van Lucifer; Welke naam draagt de bar van Lucifer?, was Lux.

- Het antwoord op de prijsvraag van The 100; Van welk Ark-station komen Bryan, Pike en Monty?, was Agro station.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van oktober.

-

Maandag 23 oktober


20.45 - Spoed 24/7 - Seizoen 3 (Eén)
22.15 – Het geheime dagboek van Hendrik Groen – Serie première (Omroep MAX)

-

Dinsdag 24 oktober


00.00 - The Last O.G. - Serie première (TBS)
00.00 - The End of the F***ing World - Serie première (Channel 4)

-

Woensdag 25 oktober


21.00 – BattleBots (2015) – Seizoen 3 (ABC)
22.00 – Man Down – Seizoen 4 (Channel 4)

-

Donderdag 26 oktober


20.00 – Miraculous Ladybug – Seizoen 2 (EBS)
21.00 – Mysteries at the Museum – Seizoen 17 (Travel Channel)
22.00 – Borderline (2016) – Seizoen 2 (Channel 5)

-

Zaterdag 28 oktober


00.00 – Secrets of the Underground – Seizoen 1 (Science Channel)

-

Zondag 29 oktober


00.00 – Blue Planet II – Serie première (BBC One)

Wist je Dat?


De mogelijkheid er in zit dat Rick Grimes dood gaat in The Walking Dead. Acteur Andrew Lincoln (foto) zei tijdens de New York Comic Con dat Rick bereidt is het leven te laten om de oorlog met Negan te kunnen winnen. Lincoln: “Ik denk dat hij klaar voor de strijd is. Ik heb altijd gezegd dat Rick net een haai is. Hij moet in beweging blijven, anders gaat hij dood. Hem iets te doen geven met zijn verdriet en pijn is essentieel. Het verslaan van Negan is een zeer geldige reden”. The Walking Dead acteur ging verder over de mogelijke dood van Rick: “Ik denk dat hij erg gefocust is. Je zag hem op zijn knieën in het begin van de scène in het laatste seizoen, maar nu is Rick volledig omgekeerd. Hij is een man die bereid is te sterven. Hij is vrij voor al zijn voornemens en doelen.”
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten