Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 46

Weekoverzicht 46

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 13 tot en met 19 november voor je op een rijtje gezet.


Weetjes


Deadwood


TVLine weet te melden dat de lang verwachte revival-film van Deadwood steeds dichterbij komt. HBO moet het nog steeds officieel maken, maar het licht staat ondertussen op oranje nu bronnen weten te melden dat de productie van de Deadwood-film in het najaar van 2018 gepland staat. Houd MijnSerie in de gaten voor meer nieuws over Deadwood.


Datums Series


ABC


Op 16 november ging de midseason in voor de TGIT-avond (Thank God Is Thursday). Op deze avond worden Grey's Anatomy, Scandal en How to Get Away with Murder uitgezonden. ABC heeft bekendgemaakt dat de fans vanaf 18 januari weer kunnen genieten van de Dank God het is Donderdag-avond. Helaas voor de Scandal-fans gaan op die avond de laatste elf afleveringen van start.

FOX


FOX heeft aangekondigd dat de series The X Files (seizoen 11) en de première van 9-1-1 op 3 januari te zien zullen zijn. Voor de fans van The X Files is er goed nieuws: de dag nadat de sciencefictionserie in de Verenigde Staten is uitgezonden, zal het elfde seizoen hier in Nederland bij FOXNL te zien zijn. Vanaf 4 december zal FOXNL The X Files Essential Collection gaan uitzenden, met daarin de beste afleveringen van de afgelopen tien seizoenen.

Fuller House


Seizoen 3B van de Netflix komedie Fuller House zal op 22 december van start gaan.

KLEM


In januari 2017 hebben we al gemeld dat er een tweede seizoen komt van de misdaad-dramaserie KLEM. Deze week kunnen we melden dat de opnames voor het tweede seizoen zijn begonnen. Naast de vaste cast wordt de castinglijst aangevuld met Gijs Scholten van Aschat, Maarten Heijmans, Ellen Parren en Edwin Jonker. Het is de bedoeling dat het tweede seizoen van de BNN-VARA-serie in het najaar van 2018 op NPO 1 te zien is.

Schitt's Creek


De startdatum is bekendgemaakt van het vierde seizoen van Schitt's Creek bij CBC en POP. Op 9 januari start de komedieserie bij CBC en op 24 januari gaat Schitt's Creek van start bij POP.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The CW


The CW heeft als tweede van de grote vijf zenders/netwerken de datums aangekondigd voor winter 2018.

The Handmaid's Tale


Je kunt alvast in je agenda van volgend jaar schrijven dat Hulu-serie The Handmaid's Tale in april zal terugkeren. De productie van het tweede seizoen is inmiddels van start gegaan.

The Path


Naast The Handmaid’s Tale heeft Hulu aangekondigd dat het derde seizoen van The Path op 17 januari van start zal gaan.

The Royals


Het vierde seizoen van The Royals gaat op 11 maart in 2018 van start bij E!.

Gecancelde Series


Difficult People


Hulu heeft besloten om geen vierde seizoen te bestellen van de kritisch toegejuichte komedieserie Difficult People. De serie over twee vrienden in New York, die vanwege hun aparte gedrag in vreemde situaties terecht komen, heeft daarmee op 26 september 2017 zijn seriefinale gehad.

Kevin (Probably) Save the World


Het ziet er naar uit dat ondanks het feit dat ABC drie extra aflevering heeft besteld, Kevin (Probably) Saves the World gecanceld wordt na één seizoen. ABC heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd, maar bronnen melden dat de komedieserie geen lang leven beschoren is.

Wisdom of the Crowd


Volgens meerdere bronnen is de CBS-serie Wisdom of the Crowd gecanceld na één seizoen. Volgens ingewijden heeft CBS geen tweede seizoen besteld van Wisdom of the Crowd vanwege de tegenvallende kijkcijfers. De verwachting is wel dat het eerste seizoen gewoon uitgezonden gaat worden. CBS heeft nog geen reactie gegeven op de geruchten.

You're the Worst


Het is goed en slecht nieuws, FXX heeft de komedieserie You're the Worst vernieuwd met een vijfde seizoen. Het slechte nieuws is dat het ook meteen het allerlaatste seizoen zal zijn.

Nieuwe Series


Hitman


Al eerder werden de Hitman-games verfilmd, met niet zo heel veel succes. Hulu gaat nu een poging wagen om er een succesvolle televisieserie van te maken.

Lois


De trilogie van schrijfster Simone van der Vlught wordt driedelige serie Lois bij de AVROTROS.

Lord of the Rings


Begin november waren de onderhandelingen nog in volle gang. Nu zijn ze er uit, Amazon gaat een serie maken gebaseerd op de boeken Lord of the Rings.

The Boys


Amazon heeft één seizoen besteld van de nieuwe serie The Boys, gebaseerd op de gelijknamige comic van Garth Ennis en Darick Robertson (Preacher).

Pilots


City on a Hill


Als de pilot van de nieuwe serie City on a Hill goed ontvangen wordt, zal de serie bij Showtime in première gaan.

Vernieuwde Series


Big Little Lies


Na maanden van speculatie is de kogel nu door de kerk: HBO heeft officieel aangekondigd dat Big Little Lies een vervolg krijgt.

StartUp


Crackle heeft de misdaadserie StartUp vernieuwd met een derde seizoen. Het tiendelige derde seizoen zal later in 2018 van start gaan.

The CW


The CW heeft Penn & Teller: Fool Us en Masters of Illusion (2014) vernieuwd. Penn & Teller: Fool Us zkrijgt een vijfde seizoen, dat in de zomer van 2018 van start zal gaan. Masters of Illusion (2014) krijgt een zevende seizoen, dat ook in de zomer van 2018 te zien is bij The CW.

The Tick


Amazon heeft stilletjes de superhelden-komedie The Tick vernieuwd met een tweede seizoen. Dit nieuws komt zeer vroeg, daar het tweede deel van het eerste seizoen pas op 23 februari 2018 van start zal gaan bij Amazon Prime Video. Het tweede seizoen wordt later in 2018 verwacht.

Afleveringen


Roseanne


ABC lijkt er in zijn nopjes met de revival van Roseanne. Er zijn inmiddels vijf afleveringen opgenomen en ABC was erg tevreden over wat ze zagen. Zo tevreden dat ze één extra aflevering hebben besteld. Dat brengt het totaal van het ‘nieuwe’ seizoen van Roseanne op negen afleveringen. Het zit er dus in dat de revival niet slechts uit één seizoen zal bestaan.

The Orville


Begin November had FOX al aangekondigd dat The Orville een tweede seizoen zou krijgen. FOX heeft nu aangekondigd dat aflevering dertien van het eerste seizoen overgeheveld zal worden naar het tweede seizoen, dat in het najaar van 2018 verwacht wordt. Dat betekent dat The Orville op 7 december aanstaande de seizoenfinale (aflevering twaalf) krijgt van het eerste seizoen.

Casting Nieuws


Designated Survivor


Kim Raver krijgt in het tweede seizoen van Designated Survivor een uitgebreide gastrol. Raver (24, Grey’s Anatomy) gaat in Designated Survivor de rol spelen van Andrea Frost, een superslimme ingenieur en ondernemer en de eigenaar van Apache Aerospace. Ze heeft zo haar eigen visie op de manier waarop de overheid zich met het bedrijfsleven bemoeit. De serie Designated Survivor is te zien bij ABC en Netflix.

Fear The Walking Dead


Garret Dillahunt had een auditie gedaan voor de rol van Negan in The Walking Dead, maar zijn casting voor een nog geheim karakter in Fear The Walking Dead had wel een positieve afloop voor Dillahunt. Dillahunt (The Gifted) heeft een vaste rol gekregen in het vierde seizoen, dat in 2018 van start zal gaan.

Suits


De advocatenserie Suits zit inmiddels in het zevende seizoen. Er is een spin-off aangekondigd rond het karakter Jessica Pearson, maar er is meer Suits en spin-off nieuws.

The Umbrella Academy


De nieuwe Netflix-serie The Umbrella Academy heeft Ellen Pageals eerste castlid aangekondigd.

White Gold


Ed Westwick werd vorige week beschuldigd van verkrachting. Dankzij deze beschuldigingen is Westwick per direct ontslagen door de BBC. Dat houdt in dat de acteur, die Vincent Swan speelt in de komedie White Gold, niet meer te zien zal zijn in het tweede seizoen. Dit ondanks dat hij de beschuldigingen blijft ontkennen. Ook moet hij stoppen met Ordeal by Innocence. Het tweede seizoen van White Gold, de serie die ook bij Netflix te zien is, zou in 2018 van start moeten gaan. Vanwege het vertrek van Westwick bestaat de mogelijkheid dat White Gold later van start gaat.

Wie is de Mol?


Tijdens een korte Wie is de Mol?-special werden op zaterdag 11 november 2017 de namen bekendgemaakt van de personen die in 2018 zullen deelnemen aan Wie is de Mol?

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Chiller


Een NCBUniversal Cable-vertegenwoordiger heeft bevestigd dat het horror-gecentreerde kanaal aan het eind van 2017 zal ophouden met bestaan. Het einde van Chiller komt na een strijd met meerdere mediabedrijven waaronder Verizon, Charter, Dish en Cox. Chiller was nauwelijks een grote speler voor NBCU sinds de lancering in maart 2016 met de Canadese serie Slasher (dat later is overgenomen door Netflix). Chiller zond series uit als 666 Park Avenue, Being Human, Fear Factor, Tales From the Crypt, The Twilight Zone en Buffy the Vampire Slayer.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Waco


Paramount Network (voorheen Spike TV) komt op 24 januari 2018 met een nieuwe serie Waco, gebaseerd op de echte gebeurtenissen uit 1993. Nu is er een trailer uitgebracht.
Video on youtube


MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Mike Mekking gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

- Showtime, seizoen 2 aflevering 29
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Dicte.



Kijkcijfers: Week 45


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 6 tot en met 12 november in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.



Prijsvragen


- Maak tot 20 november kans op het achtste seizoen van The Vampire Diaries.

Prijsvraag antwoorden


Het antwoord op de prijsvraag van The Affair; Welke van de volgende karakters heeft seizoen 2 niet overleefd? , was Whitney.

Het antwoord op de prijsvraag van Gomorra (2014); Van wie was de positieve zwangerschapstest in het eerste seizoen? , was Pietro.

Het antwoord op de prijsvraag van Taken (2017); Wat hebben de hoofdrolspelers van de films en serie, Liam Neeson en Clive Standen, met elkaar gemeen? , was Ze komen beiden uit Noord-Ierland.

Het antwoord op de prijsvraag van Westworld; Wie van onderstaande personen blijkt geen mens te zijn? , was Bernard.

Het antwoord op de prijsvraag van Pretty Little Liars; Van wie is A.D. de lookalike? , was Spencer.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van november.

-

Maandag 20 november


20.30 – Would I Lie to You? – Seizoen 11 (BBC One)

-

Woensdag 22 november


21.00 – Second Chance (2016) – Seizoen 1 (FOXNL)
21.00 – Property Brothers at Home – Seizoen 3 (HGTV)

-

Donderdag 23 november


21.00 – Guerrilla – Seizoen 1 (BBC First)

Wist je dat?


Transparent


Schrijvers van Transparent overwegen om een mogelijk vijfde seizoen te schrijven zonder het belangrijkste en beroemdste karakter uit de serie. Amazon-vlaggenschip Transparent staat onder druk, nu duidelijk is geworden dat de streamingdienst een onderzoek is gestart na de aantijgingen van seksuele intimidatie van Jeffrey Tambor (foto), de hoofdrolspeler in de kritisch toegejuichte serie.
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten