Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 47

Weekoverzicht 47

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 20 tot en met 26 november voor je op een rijtje gezet.


Weetjes


The Walking Dead


Hoewel de Zombie-Apocalyps serie van AMC nog steeds enorm populair is, laten de kijkcijfers wel een stevige daling zien. Of The Walking Dead al zijn dieptepunt heeft bereikt is niet te zeggen, maar The Big Scary U was de slechtst bekeken aflevering van de afgelopen zes jaar. In Amerika keken 7,85 miljoen mensen naar AMC voor aflevering vijf van het achtste seizoen. Dit zijn cijfers die vergelijkbaar zijn met het tweede seizoen, voordat de serie naar ongekende hoogte steeg. Maar ondanks deze cijfers is The Walking Dead in Amerika nog steeds de best bekeken zondagavond-serie.



Datums Series


De TV Kantine


Vanaf zaterdag 20 januari kruipen Carlo Boszhard en Irene Moors weer in de huid van diverse bekende Nederlanders en acteurs m/v zoals Linda de Mol, Herman den Blijker, Victor Mids, Barbie & Michael en de cast van de Netflix-serie Stranger Things. Voor De TV Kantine wordt het een negende seizoen en een hereniging van Carlo en Irene als duo.

FOX


Na The CW en NBC komt ook FOX met de winterdatums voor 2018.

Grace and Frankie


Het vierde seizoen van de komische, originele Netflix-serie Grace and Frankie gaat op 19 januari van start. Er is een recensie geschreven over het derde seizoen van de serie met Lily Tomlin en Jane Fonda in de hoofdrollen.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Gecancelde Series


CMT


Het aankomende zesde seizoen wordt de laatste voor Nashville en Still the King eindigt met een cliffhanger.

The Breaks


De muzikale dramaserie The Breaks van BET is toch gecanceld na vernieuwd te zijn door zusterbedrijf VH1.

Nieuwe Series


Catch-22


George Clooney staat klaar om naast de nieuwe miniserie Catch-22 te regisseren ook een hoofdrol te spelen.

Messiah


Is Jezus terug gekeerd op aarde of is het een ordinaire oplichter? Netflix maakt een nieuwe, religieuze dramaserie over de terugkeer van de Messiah op aarde.

Undercover


Op 22 november werd bekendgemaakt dat bij Netflix de eerste Nederlandse serie in de maak is, genaamd Undercover. 3FM stak zijn licht op bij MijnSerie over deze nieuwe serie.

Vernieuwde Series


Father Brown (2013)


De Britse dramaserie Father Brown (2013) is de beste dramaserie die overdag wordt uitgezonden voor de BBC. Bijna 2 miljoen kijkers stemmen af op de serie Father Brown (2013). Wereldwijd is de serie in meer dan 150 landen te zien. Niet vreemd dus dat BBC One heeft besloten om de serie te vernieuwen met een zesde seizoen en een kerstspecial die overdag wordt uitgezonden.

Greenhouse Academy


De mysterieuze sciencefiction-serie Greenhouse Academy is door Netflix vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen zal in maart 2018 van start gaan en krijgt net als het eerste seizoen twaalf afleveringen.

Hollands Hoop


In het weekend van 18/19 november werd bekendgemaakt dat de Nederlandse dramaserie Hollands Hoop een derde seizoen krijgt van de BNNVARA/NTR. NOTE: De serie Hollands Hoop heeft ook een interactive game.

Riviera


Sky1 heeft officieel aangekondigd dat de dramaserie Riviera een tweede seizoen krijgt. De misdaadserie vertelt het verhaal van Georgina, die haar man heeft verloren toen zijn jacht explodeerde. Ze is verbaasd dat geweld, leugens en zelfs moord deel uitmaakten van zijn leven. Nu moet ze uit haar comfort-zone gaan om haar familie en zichzelf te beschermen. Het is de verwachting dat het tweede seizoen van Riviera in 2018 te zien zal zijn bij Sky1. Het eerste seizoen van Riviera is te zien in Nederland bij Videoland.

The Good Place


Op 4 januari gaat het tweede seizoen van de kritisch toegejuichte komedieserie The Good Place weer van start. NBC heeft nu al besloten om de serie een derde seizoen te geven, met dertien afleveringen.

Afleveringen


CBS


S.W.A.T. (2017) en 9JKL krijgen meer afleveringen en presentator/journalist Charlie Rose is ontslagen.

Peter Kay's Car Share


De serie Peter Kay's Car Share is gecanceld en er komt geen kerstspecial dit jaar, maar in 2018 komt er een ongescripte special van twee afleveringen om de boel mooi af te ronden. Kay vertelde tijdens de Children in Need: Het was erg moeilijk om het geheim te houden.” Sian Gibson vulde aan: “Ik ben blij, want we kregen er constant gezeur over.” Kay vertelde verder: “We werden compleet overweldigd door de reacties en ondanks het feit dat er geen derde seizoen komt, wisten we dat we het verhaal niet zo konden laten eindigen.”


Casting Nieuws


The Little Drummer Girl


Alexander Skarsgard (Big Little Lies) is gecast om de hoofdrol te spelen in de zesdelige miniserie The Little Drummer Girl, gebaseerd op een boek van John le Carré. Skarsgard gaat de aantrekkelijke vreemdeling spelen die de briljante jonge actrice genaamd Charlie (Florence Pugh) ontmoet tijdens haar vakantie in Griekenland. Het wordt echter al snel duidelijk dat hij geen romantische motieven heeft, maar dat hij in dienst is van de Israëlische veiligheidsdienst.

Designated Survivor


Breckin Meyer is gecast voor het tweede seizoen van de dramaserie Designated Survivor. In het tweede seizoen zal Meyer (Franklin & Bash) de rol spelen van Trey Kirkman, die qua karakter het tegenovergestelde is van zijn oudere broer Tom Kirkman (Kiefer Sutherland). Trey wordt omschreven als slim en sociaal, en heeft daarnaast een succesvolle carrière in de financiële wereld. Trey en Tom hebben elkaar al jaren niet gezien, maar wanneer ze elkaar weer ontmoeten gaat Trey een steeds grotere rol spelen als adviseur van zijn broer.

Fear The Walking Dead


Jenna Elfman is toegevoegd aan de cast van het vierde seizoen van Fear The Walking Dead. Het is nog niet bekend welke rol Elfman (Dharma & Greg) precies gaat spelen, maar ze zal samen met de andere nieuwkommer Garret Dillahunt te zien zijn in het vierde seizoen van Fear The Walking Dead. Dat gaat in 2018 van start bij AMC.

Transparent


Jeffrey Tambor gaat niet verder met Transparent, het vijfde seizoen zal het moeten doen zonder zijn hoofdrolspeler.

True Detective


Naast Mahershala Ali gaat Carmen Ejogo de hoofdrol spelen in het derde seizoen van True Detective.

Nominaties en Prijzen


Golden Globes


Op 7 januari 2018 zendt NBC de uitreiking van de Golden Globes live uit. Op 11 december aanstaande worden de nominaties bekendgemaakt en het is nu al bekend dat Seth Meyers van Late Night with Seth Meyers de liveshow mag presenteren. De 74ste Golden Globes werden op 8 januari 2017 gepresenteerd door Jimmy Fallon en toen ging The Crown ervandoor met de Golden Globe voor beste dramaserie. MijnSerie zal uiteraard weer de nominaties en de winnaars publiceren.

Overlijdensberichten


David Cassidy


De zanger/acteur David Cassidy is 21 november 2017 overleden aan de gevolgen van dementie. Naast zanger en tiener idool speelde Cassidy in verschillende series als The Partridge Family, David Cassidy – Man Undercover, The Love Boat, Bonanza, Ironside, Fantasy Island en Ruby & the Rockits. Zijn laatste televisieoptreden was in 2013 als Peter Coe in de serie CSI: Crime Scene Investigation. David Bruce Cassidy is 67 jaar geworden, R.I.P.

Earle Hyman


Earle Hyman is op 17 november 2017 overleden. De acteur vertolkte vanaf 1984 tot 1992 de rol van Russel Huxtable, de vader van Cliff, in de serie The Cosby Show. Hiervoor kreeg hij een Emmy-nominatie in 1986. Naast The Cosby Show speelde Hyman ook rollen in series als All My Children, Thundercats (stem), Seier’n er vår, Cosby en Twice in a Lifetime. Zijn laatste televisieoptreden was in 2015 in de serie Saturday Night Live. Earle Hyman is 91 jaar geworden, R.I.P.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Black Mirror


Wanneer het vierde seizoen van Black Mirror van start zal gaan bij Netflix is nog niet bekendgemaakt, maar er is wel een trailer en poster vrijgegeven van de aflevering Arkangel. Deze aflevering zal geregisseerd worden door Oscarwinnaar Jodie Foster. In Arkangel zien we Rosemarie DeWitt (The Last Tycoon) als een moeder die haar kind spoorloos ziet verdwijnen na een bezoekje aan een plaatselijke speeltuin. Gelukkig keert de dochter snel terug, maar de gebeurtenis leidt ook tot een overhaaste beslissing in de naam van goed ouderschap. Het kind wordt namelijk geïnjecteerd met iets. Dit voor de veiligheid van het kind en de rust van de moeder. De aflevering Arkangel is geschreven door showrunner Charlie Brooker en er zijn aanvullende rollen van Brenna Harding (A Place to Call Home) en Owen Teague (Bloodline).

Video on youtube


The Magicians


Syfy heeft met de trailer ook een datum geprikt voor de start van het derde seizoen. Op 10 januari 2018 zal The Magicians de magie terugbrengen.
Video on youtube


MijnSerie nieuws


Column


- Showtime, seizoen 2 aflevering 30
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over The Shield.



- Uit het leven van een bingewatcher
Ook deze maand weer een column van de hand van Jenny Veerman. Uit het leven van een bingewatcher: Eindeloos.

Kijkcijfers: Week 46


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 13 tot en met 19 november in Amerika.

Kijktip: She's Gotta Have It


Kijktip van de week is She's Gotta Have It Lees waarom je deze serie op je nog-te-kijken-lijst zou willen zetten.



Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie watde populairste series waren op MijnSerie van die week.



Prijsvragen


- Maak tot 28 november kans op een dvd van het eerste seizoen van Monster (2017).

- Maak tot 29 november kans op een dvd-pakket t.w.v. € 100,- met de prijsvraag van Showtime.

- Maak tot 29 november kans op een dvd van het tweede seizoen van The Magicians.

- Maak tot 1 december kans op een dvd van het eerste seizoen van Hassel (2017).

Prijsvraag antwoorden


Het antwoord op de prijsvraag van The Vampire Diaries; Wie overleed als gevolg van een injectie met daarin Stefans bloed?, was Damon.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Vacatures


Bij MijnSerie kijken we tv-series voor ons werk, wie wil dat nou niet? Als hoofdredacteur bij MijnSerie zorg je ervoor dat het al het serie nieuws zo snel mogelijk online staat en dat kan natuurlijk niet zonder liefde voor tv-series.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van november.

Maandag 27 november


21.00 – Teen Mom – Seizoen 7 (MTV)
21.00 – Street Outlaws – Seizoen 10 (Discovery Channel)

Woensdag 29 november


18.50 – Hubert a Staller – Seizoen 7 (Das Erste)

Donderdag 30 november


22.20 – Over mijn lijk – Seizoen 7 (VARABNN)
23.00 – Wild 'N Out – Seizoen 10 (MTV)

Wist je Dat?


Twin Peaks


De deur van de Lodge uit Twin Peaks niet helemaal dicht is? Bedenker en regisseur David Lynch (foto) sluiten een vierde seizoen niet helemaal uit: “Ik weet het niet. Het is nog te vroeg om daar nu iets over te kunnen zeggen. Ik heb geleerd om nooit nooit te zegen.”
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten