Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 50

Weekoverzicht 50

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 11 tot en met 17 december voor je op een rijtje gezet.


Weetjes


Stranger Things


David Harbour vertelde aan Variety dat de start van het derde seizoen nog even op zich kan laten wachten: “Wat zo vervelend is voor fans, is dat het allemaal zo lang duurt. Waarschijnlijk krijg je het derde seizoen van Stranger Things pas in 2019 te zien. Maar het ding is, net als alles wat een beetje goed is, hebben ze tijd nodig. En die gasten werken hard. Ik bedoel, ze zitten daar in hun appartement en schrijven twaalf tot veertien uur per dag.”



Datums Series


Designated Survivor


ABC heeft aangekondigd dat seizoen 2B van de dramaserie met Kiefer Sutherland, Designated Survivor, op 28 februari van start zal gaan. Op 13 december ging de serie met midseason-pauze. 24 uur na de uitzending bij ABC wordt de serie wereldwijd gestreamd via Netflix.

Hap and Leonard


Het derde seizoen van Sundance TV’s dramaserie Hap and Leonard heeft een startdatum gekregen. Op 7 maart 2018 zal Hap and Leonard: The Two-Bear Mambo van start gaan bij Sundance TV. De subtitel is It Takes Two to Mambo. James Purefoy en Michael Kenneth Williams zullen terugkeren als de titelkarakters Hap and Leonard.

Homeland


Het zevende seizoen van de dramaserie Homeland vindt plaats in Virginia. In dit seizoen gaat Carrie (Claire Danes) proberen om de 200 leden van de inlichtingendienst, die door president Keane (Elizabeth Marvel) zonder enige vorm van aanklacht zijn gearresteerd, te bevrijden. Onder deze gevangenen is ook Saul Berenson (Mandy Patinkin). Op zondag 11 februari om 21.00 uur start het zevende seizoen van Homeland bij Showtime.
Video on youtube


Shadowhunters


Volgens Freeform komt het derde seizoen van Shadowhunters sneller dan je denkt. Op dinsdag 20 maart 2018 zal het derde seizoen van de fantasyserie van start gaan bij Freeform.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Good Fight


CBS All Access heeft eindelijk de datum aangekondigd van het tweede seizoen van hun eerste originele dramaserie The Good Fight. Elke zondag, vanaf 4 maart 2018, wordt dertien weken lang een nieuwe aflevering uitgezonden bij de video-on-demand en livestreamingdienst. De juridische dramaserie The Good Fight is een spin-off van de populaire advocatenserie The Good Wife.

This Is Us


De start van het tweede seizoen van de kritisch toegejuichte dramaserie This Is Us is een week opgeschoven. NBC heeft geen reden opgegeven waarom de serie van 2 januari is uitgesteld naar 9 januari 2018.

Gecancelde Series


Hunting Hitler


Op 2 januari 2018 gaat het derde seizoen van de History-serie Hunting Hitler van start. History heeft nu aangekondigd dat het geen vierde zal bestellen van de reality-/onderzoekserie. Het derde seizoen zal dus de allerlaatste worden.

Love


Netflix heeft aangegeven dat het derde seizoen van de komedie Love de allerlaatste wordt. Het allerlaatste derde seizoen van zal op 9 maart 2018 te zien zijn bij de streamingdienst.

Superstition


Volgens bronnen heeft Syfy besloten om geen tweede seizoen te bestellen van de slecht bekeken serie Superstition. Het eerste seizoen zal op 30 december zijn laatste aflevering krijgen en dat zou wel eens de allerlaatste aflevering van de serie kunnen worden. Syfy heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd of ontkend.

The Exorcist


FOX moet het nieuws nog officieel bevestigen, maar het ziet er naar uit dat er geen derde seizoen komt van de horror-serie The Exorcist. Het tweede seizoen, dat op 15 december 2017 eindigde, zal dus de boeken in gaan als het allerlaatste seizoen.

Nieuwe Series


The Witcher


The Witcher is de nieuwe fantasyserie van Netflix, dat uitvoerend geproduceerd wordt door showrunner Lauren Schmidt Hissrich.

Time to dance


RTL 4 heeft weer een nieuwe dansshow in de maak en als je goede moves hebt, kun je je (alleen of als groep) opgeven voor de nieuwe serie met Dan Karaty. Karaty vertelde via Facebook: “We zijn op zoek naar het allerbeste danstalent. Een solist, een groep, wat dan ook. We willen memorabele, opvallende acts. Alle stijlen, alle leeftijden: wees gewoon de beste. Dus neem je talent mee, wij kiezen de winnaar en de prijs. Die zal het waard zijn.


Vernieuwde Series


Curb Your Enthusiasm


HBO heeft besloten om de hit-komedieserie Curb Your Enthusiasm te vernieuwen met een tiende seizoen. Het negende seizoen had op 3 december zijn laatste aflevering en nu, een week later, is de serie vernieuwd. De serie met Larry David heeft al vele nominaties en prijzen gekregen en is kritisch toegejuicht. Het tiende seizoen krijgt tien afleveringen en gaat in de lente van 2018 in productie.

Familie Kruys


In mei 2017 eindigde het derde seizoen van de Family Kruys met een semi-cliffhanger. Voor de fans is er dan nu ook goed nieuws.

MasterChef Junior


Op dit moment is de casting in volle gang voor het zevende seizoen van MasterChef Junior. FOX heeft de kookwedstrijd voor kinderen namelijk vernieuwd en het zevende seizoen zal in seizoen 2018-2019 worden uitgezonden.

Prison Break


FOX heeft nog niets officieel aangekondigd, dus dit nieuws moet even met een korrel zout worden genomen, maar het ziet er naar uit dat de serie Prison Break een zesde seizoen krijgt. Volgens hoofdrolspeler Dominic Purcell is een zesde seizoen in de maak. MijnSerie houdt het nieuws rond Prison Break en een eventuele officiële aankondiging van FOX scherp in de gaten.

The Roast Of


Comedy Central is nog niet uitgeroast. De Nederlandse komedieserie, waarin bekende Nederlanders door andere bekende Nederlanders worden afgebrand, krijgt in 2018 weer een editie. Het begon in 2016 met Gordon en dit jaar op 13 december was het de beurt aan Giel Beelen. Wie er volgend jaar in The Roast Of zal zitten, is nog niet bekend.

Victoria


ITV heeft de historische dramaserie Victoria vernieuwd met een derde seizoen. Het nieuwe seizoen zal later in 2018 van start gaan bij de Britse zender. Ook komt er nog een kerstspecial.

Z Nation


Het lukt de Magere Hein van Gecancelde Series maar niet om de zombieserie van Syfy, Z Nation, te pakken te krijgen. Ook nu weer ontsnapt de serie aan de Man met de Zeis. Het is de bedoeling dat het vijfde seizoen in het najaar van 2018 van start gaat bij Syfy. Op 15 december 2017 werd de laatste aflevering van het vierde seizoen uitgezonden. Ook heeft Syfy niet aangegeven dat het vijfde seizoen de laatste gaat worden, dus de deur staat open voor een zesde seizoen.

Afleveringen


Big Little Lies


Dat de gelimiteerde serie Big Little Lies een tweede seizoen krijgt was al bekend, maar nu blijkt dat het tweede seizoen uit zeven afleveringen bestaat. De meeste van de oorspronkelijke castleden keren terug in het tweede seizoen, dat volgend jaar in productie gaat. Dat zijn dus onder andere Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Zoe Kravitz, Laure Dern en Adam Scott. Het verhaal bekijkt de pijn van leugens, kracht van vriendschappen, kwetsbaarheid van het huwelijk en uiteraard de moeilijkheden die komen kijken bij goed ouderschap. Relaties zullen kapotgaan, loyaliteiten vervagen… waarmee het potentieel voor emotionele en lichamelijke verwondingen groot is.

Casting Nieuws


Supergirl


Supergirl heeft een belangrijke personage gecast. Krys Marshall (This Is Us) gaat Julia Freeman spelen. Julia is een muzikant die bij National City woont. Julia zal regelmatig te zien zijn in het derde seizoen, dat op 15 januari 2018 weer van start gaat, en is cruciaal voor het raadsel rond de schurk Reign. Supergirl staat op het punt de grootste schurk in de drie jaar dat we de serie nu maken te bestrijden,” aldus voormalig producent Andrew Kreisberg over de plannen. “Wat ze moet doen om te kunnen winnen, is alle bondgenoten verzamelen die ze maar kan in een poging om Reign ook echt omver te duwen.”

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Netflix


Netflix heeft aangekondigd dat de superheldenserie Marvel’s The Punisher een tweede seizoen krijgt en de animatieserie Trollhunters krijgt een allerlaatste derde seizoen. She-Ra: Princess of Power krijgt een reboot. Er was meer Netflix-nieuws deze week: Netflix heeft drie series vernieuwd - The Adventures of Puss in Boots, Altered Carbon en Dark-, een datum aangekondigd van Disjointed en er is nieuws over de meest gebinge-watchte serie op Netflix.

USA Network


USA Network heeft de datum aangekondigd voor Falling Water en Mr. Robot is vernieuwd.

Nominaties en Prijzen


Nominaties Golden Globes 2017


Op 11 december zijn de nominaties bekend gemaakt voor de 75ste Golden Globe Awards. Uiteraard zoals elk jaar richt MijnSerie zich op de series.

Nominaties SAG Awards


Op woensdag 13 december 2017 zijn alle genomineerde bekend gemaakt van de 24ste SAG Awards.

Overlijdensberichten


Albert Moses


Op vrijdag 15 december 2017 is de acteur Albert Moses overleden, hij zal begraven worden in zijn geboorteland Sri Lanka. Moses werd vooral bekend door zijn rol in de Britse komedieserie Mind Your Language. Maar Moses speelde in meer series als The Benny Hill Show, Holby City en Tripping Over. Zijn laatste televisierol speelde hij in 2007 in de serie The Bill als Mr. Chadhar. Albert Moses is 79 jaar geworden, R.I.P.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Doctor Who


Op 25 december is de kerstspecial van Doctor Who te zien bij de BBC.
Video on youtube


Outlander


Op 10 december 2017 kwam er een einde aan het derde seizoen van Outlander. Starz heeft er meteen een teaser achteraan gegooid om de fans warm te houden voor het al aangekondigde vierde seizoen.
Video on youtube


MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Richard van Meerten gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer hij dan kijkt.

- Showtime, seizoen 2 aflevering 33
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over The Bridge (2011)



Kijkcijfers: Week 49


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 4 tot en met 10 december in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.



Prijsvragen


- Maak tot 18 december kans op het eerste seizoen van ALEX.

- Maak tot 20 december kans op het derde seizoen van Ballers.

- Maak tot 21 december kans op het tweede seizoen van Blindspot.

- Maak tot 22 december kans op het eerste seizoen van Fuller House.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van december.

-

Maandag 18 december


14.10 – Father Brown (2013) – Seizoen 6 (BBC One)

-

Zondag 24 december


21.00 – Trollied – Seizoen 7 (Sky1)

-

Dinsdag 26 december


00.00 – The Miniaturist – Serie première (BBC One)

Wist je Dat?


Volgende week het weekoverzicht twee dagen later uit komt. Dit in verband met de kerstdagen. Het weekoverzicht 51 zal dus op woensdag 27 december 2017 worden gepubliceerd. Alvast hele fijne kerstdagen.

Met overzichtelijke kerstgroet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

SJS
18 december 2017, 22:50
Lieve medewerkers van MijnSerie, ik wens jullie allemaal een vrolijke Kerst en een heel gelukkig 2018 toe.
Bedankt voor het op de hoogte houden van alle nieuwe series, data’s en weetjes. Ga zo door! Groetjes Samantha-Joan.
3
Mandy1966
19 december 2017, 12:26
Dank je wel. Wij wensen jou ook een gezellige kerst en een heel fijn en serievol nieuwjaar ;-)
0
Brad
19 december 2017, 17:09
Het is duidelijk dat niet iedereen op de redactie fan is van Z Nation (waar is de objectiviteit mijnserie.nl??), maar ik ben blij dat er een nieuw seizoen komt.
0
Mandy1966
19 december 2017, 17:27
De redactie van MijnSerie is zeer objectief en schrijft het nieuws vanuit een ongekleurde positie.
0
ellenvangenechten10
19 december 2017, 20:08
Jammer van the exorcist! Had graag nog een nieuw seizoen gehad!
0
Log in om een reactie achter te laten