Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 6

Weekoverzicht 6

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 5 tot en met 11 februari voor je op een rijtje gezet.


Weetjes


How to Get Away with Murder & Scandal


Op 1 maart is het zo ver: de cross-over tussen de juridische dramaserie How to Get Away with Murder en de dramaserie Scandal. 1 maart is de avond waarin Kerry Washington (Olivia Pope) en Viola Davis (Annalise Keating) elkaar zullen tegenkomen in How to Get Away with Scandal.

Datums Series


Chance


Hugh Laurie is terug. We kennen hem van de bekende ziekenhuisserie House, waar hij een excentrieke, aan pijnstillers verslaafde dokter speelde, die patiënten met zeldzame ziektes wist te genezen.

Collateral


Carey Mulligan (Mudbound) onderzoekt de dood van een pizzabezorger in de nieuwe misdaaddrama Collateral.

Future Man


Josh Hutcherson, ook wel bekend als Peeta Mellark uit de filmtetralogie The Hunger Games, is binnenkort bij Videoland te zien in de Hulu Original Future Man.

Hard Sun


Wat als over vijf jaar de wereld zou vergaan? Dat is het thema van de zesdelige misdaadserie Hard Sun, elke zaterdag te zien op BBC One en vanaf 10 februari ook drie zaterdagen achter elkaar met dubbele afleveringen om 20.40 uur op Canvas.

Jessica Jones


Jessica Jones gaat in het tweede seizoen van haar Netflix-serie op zoek naar de oorsprong van haar superkrachten.

Kevin Can Wait


Vanaf vrijdag 2 maart zendt Veronica de nieuwe komedieserie Kevin Can Wait uit. Hierin speelt Kevin James (bekend van King of Queens) een gepensioneerd politieagent.

Nieuwe Buren


Na de confrontatie met Steef (Thijs Römer) in het vorige seizoen van Nieuwe Buren denken Eva (Bracha van Doesburgh) en Peter (Daan Schuurmans) aan een rustig bestaan in de Zonnewijk.

No Offence


Vanaf zaterdag 10 februari is bij NPO 2 het tweede seizoen van de Britse detectiveserie No Offence te zien. Dit seizoen telt zeven afleveringen en een derde seizoen is al aangekondigd.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Good Fight


Vanaf 12 maart brengt Videoland nieuwe afleveringen van de juridische dramaserie The Good Fight.

The Walking Dead


De internationaal bekroonde hitserie The Walking Dead keert eind deze maand terug op seriezender FOX.

Wanted


Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd op Netflix. De Australische dramaserie Wanted is een serie van de zender Seven Network en is inmiddels bij de streamingdienst te zien.

Westworld


Westworld is een Amerikaanse actie-/sciencefictionserie van de zender HBO. De eerste serie ging in oktober 2016 in première. Het tweede seizoen komt eraan.

Will & Grace


Vanaf 13 februari brengt TLC het spiksplinternieuwe seizoen 9 van Will & Grace. In de eerste aflevering van Will & Grace, op 13 februari te zien om 20.30 uur, ontmoeten ze tijdens een kookcursus de charismatische ‘Bad Boy of Bread’ Jackson. Beiden zijn behoorlijk gecharmeerd van de broodbakker en slaan aan het daten.

Gecancelde Series


Confederate


Het ziet er naar uit dat HBO de controversiële, historische dramaserie heeft gecanceld, nog voor er maar één aflevering is geproduceerd of opgenomen. De serie, dat in een alternatieve tijdlijn laat zien dat de slavernij niet is afgeschaft omdat de Zuidelijke staten de oorlog van de Union heeft gewonnen, lijkt nu al dood en begraven te zijn op de begraafplaats van gecancelde series. Ontwikkelaars David Benioff en D.B. Weiss (Game of Thrones) hebben het gedoemde project verlaten om een nieuwe serie van Star Wars-films te schrijven en produceren. HBO heeft niet gereageerd op vragen, het nieuws is dus nog niet bevestigd.

Once Upon a Time


Vandaag heeft ABC het nieuws officieel gemaakt: het zevende seizoen van Once Upon a Time zal het allerlaatste worden.

Vechtershart


De populaire BNNVARA-serie Vechtershart krijgt geen nieuw seizoen. Actrice Imanuelle Grives kondigde met pijn in haar hart het nieuws aan op Instagram.

Young & Hungry


Volgens RenewCancelTV is het bevestigd: de van Freeform afkomstige komedieserie Young & Hungry krijgt geen zesde seizoen. Helaas heeft MijnSerie nog geen bevestiging kunnen vinden bij Freeform, dus we houden nog een slag om onze arm. Seizoen 5B zal later dit jaar worden uitgezonden en dat zou dan het allerlaatste zijn voor Young & Hungry. MijnSerie houdt je op de hoogte van ontwikkeling rond deze serie.

Nieuwe Series


Conan the Barbarian


Amazon Studios werkt aan een televisieserie, gebaseerd op de bekende en reeds verfilmde Conan the Barbarian-boeken van Robert E. Howard.

Dagboek van een Minnares


De online dramaserie Dagboek van een Minnares is vanaf 6 februari om 23.00 uur ook wekelijks te bekijken bij Net5. Eerder zond videoplatform Telegraaf VNDG de serie, een verfilming van de gelijknamige column op Vrouw.nl, online uit in korte vorm.

Demimonde


In juli 2017 werd er gesproken over een nieuwe ruimteserie van J.J. Abrams. Nu heeft HBO de serie Demimonde besteld.

Gips


Het kinderboek Gips van Anna Woltz vormt de basis van een nieuwe televisieserie dat AVROTROS in december, vlak voor de kerstdagen, uit gaat zenden op Zapp.

Outrider


Het zal zijn eerste grote televisierol worden; Arnold Schwarzenegger gaat in de nieuw te ontwikkelen Amazon-western Outrider een federale agent spelen.

The Politician


Netflix heeft een van de grootste tv-deals van het jaar gesloten door de biedingsoorlog rondom Ryan Murphy's nieuwe komedieserie The Politician te winnen.

Pilots


Gone Baby Gone


FOX laat een pilot-aflevering produceren van Gone Baby Gone, een tv-serie gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Dennis Lehane. Miramax zal de serie maken.

Magnum, P.I.


In januari van dit jaar berichtte MijnSerie dat de jaren '80 serie Magnum, P.I. een pilot-bestelling had gekregen. Nu blijkt dat de pilot van de reboot van de Hawaiiaanse detectiveserie Justin Lin (S.W.A.T. (2018), Scorpion) als regisseur krijgt. Lin zal de pilot van de reboot van Magnum, P.I. samen met John Davis en Danielle Woodrow produceren.

Vernieuwde Series


13 Reasons Why


Het lijkt erop dat Netflix stiekempjes de dramaserie 13 Reasons Why heeft vernieuwd met een derde seizoen. Bronnen bij Netflix hebben dit nieuws gemeld aan RenewCancelTV. Het tweede seizoen zal later in 2018 van start gaan bij de streamingdienst. Netflix moet dit nieuws nog bevestigen of ontkennen. MijnSerie houdt het nieuws rond 13 Reasons Why scherp in de gaten.

De Luizenmoeder


De op NPO 3 uitgezonden serie De Luizenmoeder van omroep AVROTROS krijgt definitief een tweede seizoen. De serie rond leerlingen, ouders en personeel van basisschool De Klimop is een enorme kijkcijferhit.

Inside No. 9


Op 6 februari 2018 werd de laatste aflevering uitgezonden van het vierde seizoen van de Britse BBC Two komedie Inside No. 9, maar fans hoeven niet te treuren; de serie krijgt een vijfde seizoen, dat in 2019 te zien is.

Jamestown


Sky 1 heeft volgens insiders de historische dramaserie Jamestown vernieuwd met een derde seizoen. Sky 1 moet het nieuws nog officieel aankondigen. De verwachting is dat dit nieuws snel zal komen, daar het tweede seizoen van Jamestown op 9 februari 2018 van start gaat bij Sky.

Kroongetuige


De serie waarin bekende Nederlanders op zoek gaan naar een moordenaar, Kroongetuige, krijgt een tweede seizoen van RTL 4.

Tosh.0


Comedy Central heeft het contract met Daniel Tosh verlengd tot 2020. Dat houdt in dat de komedieserie Tosh.0 er zeker nog drie seizoenen bij krijgt. Het tiende seizoen gaat op 27 maart 2018 van start en seizoen elf en twaalf volgen respectievelijk in 2019 en 2020.

Afleveringen


Hawaii Five-0


Er is goed nieuws voor de fans van de serie Hawaii Five-0: Het achtste seizoen krijgt 25 afleveringen. Dat is er één meer dan in het najaar van 2017 werd aangekondigd. Uitvoerend producent Peter M. Lenkov heeft dit bericht zelf aangekondigd via Twitter.

Casting Nieuws


Amazing Stories


Volgens Hollywood Reporter is de reden weer creatieve verschillen; Bryan Fuller is opgestapt tijdens het derde seizoen. Na Star Trek: Discovery en American God verlaten te hebben, is Fuller nu opgestapt bij Apple’s Amazing Stories. Volgens bronnen wilde Fuller een anthologieserie maken van Amazing Stories, maar dat was niet wat Apple wilde voor de serie, dat vijf miljoen dollar per aflevering gaat kosten en in totaal tien aflevering krijgt.

American Gods


Mythologie versus technologie. Dat is in de basis het verhaal van de serie American Gods. Tegelijkertijd gaat het vooral over immigratie, geloof en Amerika zelf. En dat allemaal gegoten in een extreem bloederig jasje.

Chicago Fire


Kim Delaney gaat naar NBC. Deadline heeft bericht dat de Army Wives-actrice een rol krijgt in het zesde seizoen van Chicago Fire. Delaney gaat Jennifer Sheridan spelen, de moeder van Kelly Severide (Taylor Kinney). Vanaf 1 maart 2018 zullen nieuwe afleveringen worden uitgezonden van Chicago Fire bij NBC.

Law & Order: Special Victims Unit


Raul Esparza gaat na zes jaar de serie Law & Order: Special Victims Unit verlaten. Esparza speelde in de langlopende misdaadserie van NBC Rafael Barba, assistent officier van justitie. De volgende aflevering van het negentiende seizoen van Law & Order: Special Victims Unit zal op 28 februari worden uitgezonden bij NBC.

The Chilling Adventures of Sabrina


The CW heeft de nieuwe horrorserie The Chilling Adventures of Sabrina overgedragen aan Netflix. Nu is er een nieuw castlid toegevoegd aan de Riverdale spin-off.

True Detective


In juli 2017 werd officieel bekend dat er toch een derde seizoen zou komen van de HBO dramaserie True Detective en er komt nog een castlid bij.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Disney


Voor de fans van Star Wars is er goed nieuws. Disney heeft aangegeven dat er meer series in de pijplijn zitten.

Nominaties en Prijzen


Ghost Rockers


De Belgische serie Ghost Rockers is net als vorig jaar de grote winnaar van het Gala van de Gouden K’s, de awardshow van Ketnet. De rockgroep voor jongeren won afgelopen weekeinde onder meer de prijs voor ‘Ketnetserie’ en ‘Band van het jaar’.

Overlijdensberichten


John Mahoney


Acteur John Mahoney is zondag 4 februari 2018 overleden. Mahoney was vooral bekend als de televisievader van Frasier en Niles Crane in de komedieserie Frasier. Mahoney is in een hospice overleden aan de gevolgen van kanker. Naast Frasier speelde de acteur ook in In Treatment, Hot in Cleveland, Cheers, ER, Foyle's War en Burn Notice. John Mahoney is 77 jaar geworden, R.I.P.

Reg E. Cathey


Reg E. Cathey is op 59-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan longkanker, meldt TMZ. In 2015 won Cathey nog een Emmy in de categorie beste gastrol voor zijn rol als Freddy in de populaire Netflix-serie House of Cards (2013).

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Bluts gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie hij dan kijkt.

- Showtime, seizoen 2 aflevering 39
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Tin Star.



Kijkcijfers: Week 5


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 29 januari tot en met 4 februari in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.



Prijsvraag antwoorden


Het antwoord op de prijsvraag van Shooter (2016); Mark Wahlberg vertolkte de hoofdrol in de film Shooter. Hoe is hij verder aan de serie verbonden?, was Hij heeft een (aantal) episode(s) uitvoerend geproduceerd.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Vacatures


Die leuke en interessante recensies, hè? Die worden geschreven door een groep vrijwilligers die minstens een keer per maand een recensie aanleveren. Hier zijn wij ontzettend blij mee, want dankzij deze fantastische mensen weten jullie precies wat je wel en niet van een serie kunt verwachten.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzichtfebruari 2018 die in week 7 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 12 februari


00.00 – Short – Serie première (OCN
20.15 – Einstein (2017) – Seizoen 2 (SAT.1)
21.00 – Collateral – Serie première (BBC Two)

-

Dinsdag 13 februari


21.00 – Air Crash Investigation – Mayday – Seizoen 18 (National Geographic)

-

Zaterdag 17 februari


00.00 – Troy: Fall of a City – Serie première (BBC One)

-

Zondag 18 februari


00.00 – Hold The Sunset – Serie première (BBC One)

Wist je Dat?


The X Files


Het elfde seizoen de laatste wordt voor Dana Scully (Gillian Anderson), maar Chris Carter (foto) denkt dat de serie door kan gaan zonder de partner van Fox Mulder (David Duchovny). Hoewel de twee karakters de spil zijn van The X Files, denkt Carter (showrunner) dat de serie door kan gaan zonder haar. Carter verklaarde tegenover Digital Spy: “Ik weet het niet. Ik denk dat The X Files nog zeker meer leven heeft, dat er meer verhalen te vertellen te zijn, met en zonder Gillian. Ik vind het erg jammer dat ze er niet meer is, en kan me nauwelijks voorstellen de serie zonder haar te maken. Maar of dit het einde is? Het is in elk geval het einde van iets… maar mogelijk ook het begin van iets nieuws. Uiteindelijk zullen we samen aan de slag moeten en voor onszelf moeten bepalen of er een toekomst is zonder haar.”

Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten