Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 19

Weekoverzicht 19

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 7 tot en met 13 mei voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


De Supernatural spin-off-serie Wayward Sisters gaat er niet komen. The CW heeft besloten om na de backdoor-pilot in het dertiende seizoen (S13E10) van Supernatural geen serie te bestellen van de spin-off. Schrijver Bob Berens begrijpt niets van de beslissing. Hij is verdrietig, in de war en kwaad. Dit is de tweede spin-off van Supernatural die het niet tot serie haalt.

Algemeen Serienieuws


Adam Zkt. Eva VIPS


BN’ers gaan dit najaar opnieuw in de meest pure vorm op zoek naar ware liefde in Adam Zkt. Eva VIPS. Zonder materialistische afleiding zoals smartphones, merkkleding of sieraden, geven ze zich letterlijk bloot op een tropisch eiland om een aantal dagen quality time door te brengen met twee onbekende singles. Adam Zkt. Eva VIPS wordt geproduceerd door Warner Bros. en is dit najaar te zien bij RTL 5. Het tweede seizoen van Adam Zkt. Eva VIPS wordt gepresenteerd door Marieke Elsinga.

Lethal Weapon


Het zag ernaar uit dat de misdaadserie Lethal Weapon van FOX geen derde seizoen zou krijgen. Er waren meerdere berichten over de misdragingen van hoofdrolspeler Clayne Crawford (Martin Riggs in de serie) op de set.

Datums Series


12 Monkeys


Syfy heeft bekendgemaakt dat het vierde seizoen van 12 Monkeys op 15 juni van start gaat. Het zal meteen ook het laatste seizoen zijn.

Arrested Development


Het langverwachte seizoen 5 van Arrested Development komt eraan. Netflix heeft de officiële trailer gelanceerd en gemeld dat de serie vanaf 29 mei te zien is.

Born to Kill


Born to Kill (2017) is een Engelse thrillerserie van de zender Channel 4. De serie is vanaf 19 juni te zien op NPO 2.

Dicte


Dicte is een Deense dramaserie van de zender TV2. Vanaf 17 juni is het derde en laatste seizoen van de serie te zien op NPO 2, in het kader van de detectivemaand.

Rebecka Martinsson


De Zweedse misdaadserie Rebecka Martinsson zal vanaf 18 juni te zien zijn op NPO 2. Rebecka Martinsson (Ida Engvoll), is een succesvol jurist die haar snelle leven in Stockholm verruilt voor haar geboorteplek Kiruna wanneer een goede jeugdvriendin overlijdt. Lees hier de twee recensies die op MijnSerie geschreven zijn.

Sacred Games


Netflix komt opnieuw met een Original en dit keer uit India. De originele dramaserie Sacred Games, met in de hoofdrollen Saif Ali Khan en Nawazuddin Siddiqui, gaat op 6 juli in première in alle gebieden waar Netflix beschikbaar is.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Strike


De BBC One serie gebaseerd op het boek van J.K. Rowling met detective C.B. Strike als hoofdkarakter, het eerste boek heten de Cuckoo’s Calling (vertaald als Koekoeksjong) zal vanaf 4 juni te zien zijn bij Ziggo. De serie, bij de BBC heet het C.B. Strike en in Nederland werd de serie uitgebracht als Strike, gaat over Cormoran Strike. Dat is een oorlogsveteraan die privé detective is geworden en werkt vanuit een klein kantoortje in Denmark Street in Londen. Hij is fysiek en psychologisch gewond. Zijn unieke inzichten en achtergrond als een SIB onderzoeker, blijken cruciaal te zijn tijdens het oplossen van drie complexe zaken, waar de politie niet uit komt.

The Handmaid's Tale


In Nederland is de dramaserie The Handmaid's Tale exclusief te volgen bij Videoland. Dat is mooi natuurlijk, maar wie geen abonnee is kan de serie vanaf 15 mei ook zien op Canvas.

Vera


De NPO heeft juni omgedoopt tot 'detectivemaand' en het achtste seizoen van Vera is daarbij de eerste première. De Britse serie is vanaf 15 juni te zien op NPO 2.

Gecancelde Series


Designated Survivor


Designated Survivor zal niet meer terugkeren voor een derde seizoen. In Nederland is de serie te volgen bij Netflix, in de Verenigde Staten bij ABC. Deze zender heeft ook de productie in handen en heeft nu dus besloten om er een punt achter te zetten.

FOX


FOX stopt met het uitzenden van de komische series Brooklyn Nine-Nine en The Last Man on Earth. Dat schrijft The Hollywood Reporter. Brooklyn Nine-Nine was vijf seizoenen te zien en The Last Man on Earth vier. UPDATE: FOX stopt met het uitzenden van de komische serie Brooklyn Nine-Nine, zo werd gisteren bekend. Maar voor de fans is er nu al goed nieuws: NBC neemt de serie over.

Lucifer


De Amerikaanse fantasie-/misdaadserie Lucifer van de zender FOX keert niet terug. Op 14 mei zendt FOX de laatste aflevering van het derde seizoen uit.

Rise (2018)


Rise (2018) is een werkende klasse middelbare school dramaserie waar de studenten tot leven komen onder de begeleiding van een gepassioneerde leraar en familieman wiens toewijding aan het programma een hele stad stimuleert. De NBC dramaserie houdt het na één seizoen voor gezien. De seriefinale die op 15 mei is uitgezonden zal dienst doen als seriefinale.

Scorpion


Scorpion is een muzikale dramaserie van de zender CBS. De serie is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.

Superior Donuts


CBS heeft de komedieserie Superior Donuts gecanceld na twee seizoenen. De finale die op 14 mei is uitgezonden zal de boeken in gaan als seriefinale. Superior Donuts onderzoekt de relatie tussen de eigenaar van een donutwinkel, Arthur Przbyszewski, zijn nieuwe dienstnemer Franco Wicks en de nodige vaste klanten. De serie heeft in totaal 34 afleveringen gehad.

Taken (2017)


De actieserie Taken (2017) van de zender NBC krijgt geen derde seizoen. Er kijken gemiddeld 2 miljoen mensen naar en dat is voor Amerikaanse begrippen veel te weinig.

The Expanse


Het huidige derde seizoen van The Expanse zal het laatste zijn van de sciencefiction serie op Syfy. Het kabelnetwerk heeft besloten de serie niet te vernieuwen voor een vierde seizoen. De laatste aflevering is begin juli te zien.

Nieuwe Series


A Million Little Things


ABC komt met de nieuwe dramaserie A Million Little Things, waarschijnlijk eind 2018.

Adult Material


Actrice Sheridan Smith speelt de hoofdrol in een nieuwe dramaserie van de Britse omroep Channel 4. Adult Material wordt geschreven door Lucy Kirkwood en geproduceerd door Fifty Fathoms.

After Life


De Britse komiek, acteur en schrijver Ricky Gervais laat weten dat de productie van een zesdelige zwarte komedieserie After Life is begonnen. Daarin speelt Gervais zelf de hoofdrol.

AJ and The Queen


RuPaul, bekend van de travestie-talentenjacht RuPaul's Drag Race, krijgt een eigen komedieserie op Netflix.

Light as a Feather


Hulu heeft opdracht gegeven voor de productie van de tiendelige horrorserie Light as a Feather. De serie is gebaseerd op een verhaal van Zoe Aarsen dat al 2,9 miljoen lezers heeft op het gratis e-book platform Wattpad.

Looking for Alaska


Hulu heeft een achtdelige serie besteld gebaseerd op het boek van John Green Looking for Alaska. De gelimiteerde serie wordt gemaakt dertien jaar nadat het boek werd gepubliceerd. Het jeugdboek werd in Nederland uitgebracht onder de titel Het Grote Misschien. Het boek bestaat uit twee delen Ervoor (Before) en Erna (After). In Ervoor is het hoofdpersonage de zeventienjarige Miles Halter. Hij heeft op school weinig vrienden en is geobsedeerd door Laatste Woorden. Hij gaat naar een kostschool in Alabama. Daar wordt hij door zijn kamergenoot gebombardeerd tot 'Prop', leert hij alles over roken, drinken en drugs en maakt hij zijn eerste echte vrienden. Ook wordt hij verliefd op schoolgenoot Alaska Young. In Erna vraagt Alaska op een avond in januari om hulp, omdat ze dringend het schoolterrein moet verlaten. Vervolgens komt ze om het leven bij een verkeersongeval. Miles probeert met zijn vrienden te achterhalen waarom Alaska plotseling had besloten te vertrekken en hoe ze om het leven was gekomen.

Mr Inbetween


FX komt binnenkort met de zesdelige dramaserie Mr Inbetween, gebaseerd op een korte film van de Australische acteur Scott Ryan.

NBC


Twee door Universal Television geproduceerde pilots hebben geleid tot serie-opdrachten van NBC. Het gaat om The Village en The Enemy Within.

Seis Manos


Netflix heeft de animatieserie Seis Manos besteld bij VIZ Media en Powerhouse Animation. Seis Manos zal wereldwijd worden geïntroduceerd op Netflix in 2019.

The InBetween


NBC heeft de dramaserie The InBetween besteld voor het seizoen 2018 - 2019.

What We Do In the Shadows


De Amerikaanse zender FX gaat de komedieserie What We Do In the Shadows uitzenden. De serie is gebaseerd op de gelijknamige mockumentary film uit 2014 en zal tien afleveringen tellen.

You


Penn Badgley speelt de hoofdrol in de nieuwe Netflix Original serie You. De grote man achter deze serie is producer Greg Berlanti.

Vernieuwde Series


A.P. BIO


De komedieserie van NBC A.P. BIO is vernieuwd met een tweede seizoen. In A.P. BIO neemt een voormalig filosofie professor een baan als leraar AP biologie aan. Hij gebruikt zijn studenten om de mensen terug te pakken die hem ooit verongelijkt hebben.

Cobra Kai


30 jaar nadat het All Valley Karate Tounooi is gespeeld in de Karate Kid film uit 1984 gaat het verhaal verder in Cobra Kai. YouTube heeft inmiddels een tweede seizoen besteld van de serie gebaseerd op de film-franchise. YouTube Red verklaarde: “Deze serie had vanaf het eerste begin alle elementen goed zitten: meeslepende personages, een langdurige rivaliteit en de getalenteerde oorspronkelijke sterren. De manier waarop kijkers de nieuwe twist op deze geliefde franchise omarmd hebben, is buitengewoon en we kijken ernaar uit verder te gaan met Sony TV, Overbrook en het buitengewone creatieve team dat aangevoerd wordt door Josh Heald, Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg om een tweede seizoen te maken.”

Criminal Minds


De misdaadserie Criminal Minds, die al sinds 2005 te zien is, krijgt een 14e seizoen bij CBS. De serie wordt gemaakt door ABC Studios en naar verluidt heeft CBS daarmee langdurig onderhandeld over de voorwaarden.

Elementary


De moderne Sherlock Holmes-serie Elementary van CBS krijgt een zevende seizoen. Of dat het allerlaatste seizoen wordt wil CBS nog niet bekend maken.

FOX


De twee populaire FOX animatieseries, Bob’s Burgers en Family Guy hebben beide een vernieuwing gekregen.

Good Girls


NBC heeft de dramaserie Good Girls vernieuwd met een tweede seizoen. Good Girls volgt drie voorstedelijke moeders die de eindjes aan elkaar moeten knopen. Als ze voelen dat het tijd wordt om wat te doen aan hun financiële situatie, gaan ze een lokale supermarkt beroven met (speelgoed)pistolen. Helaas loopt het niet geheel zoals verwacht en komen de drie moeders erachter dat het iets lastiger gaat worden om weg te komen met de misdaad en buit.

Instinct (2018)


Goed nieuws voor de fans van de CBS dramaserie Instinct (2018). De serie die in eerste instantie leek te zijn gecanceld heeft toch een tweede seizoen gekregen. Dr. Dulan Reinhart (Alan Cumming), een begaafde auteur, universiteitsprofessor en voormalig CIA agent wordt in Instinct weer teruggetrokken in zijn oude leven door NYPD detective Lizzie Needham om haar te helpen een seriemoordenaar te stoppen die het eerste boek van Reinhart gebruikt als leidraad.

Law & Order: Special Victims Unit


NBC heeft besloten dat de misdaadserie Law & Order: Special Victims Unit een 20e seizoen zal krijgen. De serie ging in 1999 al van start en is nog steeds populair.

Outlander


De Brits-Amerikaanse dramaserie Outlander krijgt niet één, maar twee nieuwe seizoenen.

Santa Clarita Diet


Er komt een derde seizoen van komedieserie Santa Clarita Diet. Netflix heeft dat dinsdag bevestigd. Het derde seizoen zal in 2019 te zien zijn.

The 100


Het vijfde seizoen van The 100 is inmiddels twee weken bezig en The CW heeft nu officieel gemeld dat er een zesde seizoen aankomt.

The Blacklist


NBC komt met een 22 afleveringen tellend zesde seizoen van misdaadserie The Blacklist, van Sony Pictures TV.

Afleveringen


Rick and Morty


Rick and Morty is een Amerikaanse animatieserie van Adult Swim. De serie gaat over een wetenschapper die zijn kleinzoon meeneemt op gevaarlijke avonturen door het gehele universum en zelfs daarbuiten.

Casting Nieuws


Marvel's The Punisher


Marvel's The Punisher heeft twee indrukwekkende castleden aan de selectie voor het tweede seizoen toegevoegd.

Unbreakble Kimmy Schmidt


Busy Philipps, Greg Kinnear, Bobby Moynihan en Aidy Bryant behoren tot de gaststerren voor het vierde en laatste seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt. Dat is aangekondigd door Netflix.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


CBS


In de Verenigde Staten maken de zenders rond deze tijd hun plannen bekend voor het komende seizoen. MijnSerie heeft een overzicht gemaakt van de nieuwe series die CBS brengt, de vernieuwde series en de series die geen vervolg krijgen.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


13 Reasons Why


Netflix heeft de eerste trailer vrijgegeven van het langverwachte tweede seizoen van 13 Reasons Why. Vanaf 18 mei zijn alle afleveringen beschikbaar voor abonnees.

A Very English Scandal


Vanaf zondag 13 mei is bij BBC One de korte serie A Very English Scandal te zien. De Britse politicus Jeremy Thorpe (Hugh Grant) wordt in de serie beschuldigd van de moord op zijn ex-geliefde en is gedwongen om terecht te staan in 1979.

Luke Cage


Luke Cage is een Amerikaanse superheldenserie van de zender Netflix. De serie ging in première in 2016. Op 22 juni start het tweede seizoen.

NBC


NBC is begonnen met het uitbrengen van trailers van de nieuwe komedie- en dramaseries die in het komende seizoen verschijnen. Dit zijn de eerste drie.

MijnSerie nieuws


Column


- Showtime, seizoen 3 aflevering 5
Deze week was er weer een Showtime. Deze keer ging de column over Mr. Mercedes.

Kijkcijfers: Week 18


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 30 april tot en met 6 mei Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht mei 2018 die in week 20 van start of in première zullen gaan.

-

Dinsdag 15 mei


22.00 – Unearthed (2016) Seizoen 3 (Science Channel)

-

Woendag 16 mei


21.00 – 24 Hours in A&E – Seizoen 15 (Channel 4)

-

Vrijdag 18 mei


00.00 – 13 Reasons Why – Seizoen 2 (Netflix)
00.00 – Liar – Seizoen 1 (Videoland)

-

Zaterdag 19 mei


21.15 – All Round to Mrs Brown’s – Seizoen 2 (BBC One)

Wist je Dat?


Katja Schuurman gaat spelen in dramaseries RTL. RTL maakt bekend dat Katja Schuurman (43) een meerjarig contract heeft getekend bij het mediabedrijf. Met ingang van 1 september aanstaande gaat Schuurman aan de slag. Ze zal niet alleen programma’s presenteren en te zien zijn in dramaseries, Schuurman gaat ook programma’s ontwikkelen voor zowel de tv-zenders als Videoland. Zij maakte tot dusver de serie Memories voor KRO-NCRV. In de jaren '90 werd ze bekend als Jessica Harmsen in GTST.
Embed from Getty ImagesKatja Schuurman

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
14 mei 2018, 11:32
Lethal Weapon zal overigens wel een 3e seizoen krijgen. Weliswaar zonder Clayne Crawford maar nu wel met Seann William Scott (American Pie).
Bron: https://tvseriesfinale.com/tv-show/lethal-weapon-season-three-renewal-from-fox-seann-william-scott-replacing-clayne-crawford/
0
Log in om een reactie achter te laten