Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 21

Weekoverzicht 21

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 22 mei tot en met 27 mei voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Er is nogal wat kritiek op de reboot van Charmed (2018). Vooral castlid Holly Marie Combs, zij speelde Piper Halliwel in de originele serie Charmed, is niet heel erg enthousiast. Via Twitter liet ze weten wat haar gedachten waren over de ‘nieuwe’ serie Charmed (2018): “Laat ik eerst zeggen dat ik het heel erg waardeer dat de Charmed-reboot kansen en banen creëert. Maar wat ik nooit zal begrijpen is wat er dapper, grappig of feministisch is aan het maken van een serie die in feite gewoon zegt dat de oorspronkelijke actrices te oud zijn om een baan te hebben die ze twaalf jaar geleden ook al hadden. Ik hoop dat de nieuwe serie beter is dan de marketing tot nu toe laat zien. Reboots doen het beter als ze het origineel eren en dus niet proberen daar dingen van te verpesten. Reboots doen het ook beter als ze luisteren naar de gepassioneerde fans, waar het natuurlijk allemaal om draait, toch? Daarom maken we reboots. De fans is waarom we doen wat we doen. Dus wensen we ze het beste en hopen op een succes.”

Datums Series


Bancroft


Bancroft is een Engelse thrillerserie van de zender ITV. Het eerste seizoen is vanaf 6 juni te zien op NPO 1.

Dead of Summer


Dead of Summer is een Amerikaanse horrorserie van de zender Freeform. De serie was daar in 2016 te zien. En vanaf 18 juni te bekijken bij Ziggo.

Marcella


Marcella is een Engelse misdaadserie van de zender ITV. Vanaf8 juni is het tweede seizoen beschikbaar bij Netflix. Het bestaat uit acht afleveringen.

Poldark


Het vijfde seizoen van de romantische kostuumdramaserie Poldark van de BBC lijkt tevens het laatste seizoen te worden.

Shadowhunters


Het tweede deel van het derde seizoen van Shadowhunters verschijnt op 14 augustus op de zender Freeform in de Verenigde Staten.

Shooter (2016)


Een dag na de Amerikaanse première bij USA Network komt de eerste aflevering van het derde seizoen van Shooter (2016) op 22 juni in Nederland naar Netflix.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Split


De Nederlandse acteur Barry Atsma is vanaf maandag te zien in de Engelse serie The Split. De advocatenserie begon vier weken geleden op BBC One en is vanaf 28 mei, met Nederlandse ondertiteling, te zien op de zender BBC First.

Gecancelde Series


Code Black


De CBS medische dramaserie Code Black zal op 18 juli zijn seriefinale gaan krijgen. Het Eye netwerk sluit het ziekenhuis na drie seizoenen.

LA to Vegas


In weekoverzicht20-2018 berichtte MijnSerie dat LA to Vegas volgens bronnen vernieuwd zou zijn met een tweede seizoen. Helaas is de komedieserie toch gecanceld door FOX. Ondanks de bestelling van meerdere extra afleveringen heeft de serie het niet verder gehaald dan één seizoen van vijftien afleveringen. De laatste aflevering is op 1 mei 2018 uitgezonden.

The Crossing


The Crossing, geproduceerd door ABC Studios, zal op 9 juni zijn seriefinale krijgen. De serie is niet vernieuwd met een tweede seizoen.

UnREAL


MijnSerie heeft geen bevestiging kunnen krijgen van het nieuws dat de Lifetime dramaserie UnREAL gecanceld zou zijn. Het vierde seizoen zou de laatste gaan worden voor de serie. Ook zal het vierde seizoen door Hulu uitgezonden gaan worden in plaats van door Lifetime. Zodra er bevestiging is van dit nieuws zullen wij dat uiteraard laten weten.

Vernieuwde Series


Baskets


Al in maart 2018 maakte hoofdrolspeler Zach Gilifianakis bekend dat Baskets vernieuwd was met een derde seizoen. Nu heeft FX het officieel bevestigd. Het vierde seizoen van de komedieserie zal begin 2019 van start gaan.

Kim's Convenience


Het derde seizoen moet nog van start gaan maar nu al heeft CBC de komedieserie Kim's Convenience vernieuwd met een vierde seizoen. Dat betekent dat de serie tot zeker 2020 op de buis zal blijven. Het al eerder aangekondigde derde seizoen zal in het winter van 2019 van start gaan.

Krypton


Op 23 mei was bij Syfy de laatste aflevering van het eerste seizoen van sciencefiction-serie Krypton te zien. En inmiddels is officieel bekend gemaakt dat er een tweede seizoen gaat volgen.

Temptation Island (NL/BE)


Er komt een nieuw seizoen van de serie Temptation Island (NL/BE). Het elfde seizoen wordt dit najaar opgenomen en in het voorjaar van 2019 uitgezonden. Ook dit keer gaat het om een coproductie van de Belgische zender Vijf en het Nederlandse RTL.

The Expanse


The Expanse krijgt toch een vierde seizoen. De sciencefictionserie is overgenomen door Amazon, nadat Syfy de serie na drie seizoenen had gecanceld.

Vera


Brenda Blethyn keert terug in de misdaadserie Vera van ITV 1. De zender heeft bekend gemaakt dat er een negende seizoen gaat komen.

Nieuwe Series


DNA


SBS 6 komt in 2019 met een spannende en humorvolle politieserie: DNA. DNA staat voor (Kate) Daans, (Lara) Noort en (Eliz) Alvero; een trio bestaande uit een Officier van Justitie en twee rechercheurs.

Hockeyvaders


Beau van Erven Dorens maakt voor RTL een nieuwe dramaserie over het hockeymilieu. De serie Hockeyvaders wordt deels geïnspireerd op zijn eigen ervaringen, zo maakte RTL donderdag bekend.

MotherFatherSon


Richard Gere gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe BBC-serie MotherFatherSon. Het is zijn eerste televisierol in dertig jaar.

The ABC Murders


De BBC werkt opnieuw aan de verfilming van Agatha Christie-verhalen, deze keer onder de titel The ABC Murders.

Afleveringen


Lucifer


De fans van Lucifer kunnen nog wel uitkijken naar twee bonusafleveringen die op 28 mei uitgezonden zullen gaan worden. UPDATE: Op 29 mei zullen beide afleveringen te zien zijn op Netflix.

Casting Nieuws


13 Reasons Why


Als de Netflix-hitserie 13 Reasons Why een derde seizoen krijgt, doet het belangrijkste karakter daarin niet mee. Actrice Katherine Langford zegt vaarwel tegen haar rol van hoofdpersonage Hannah Baker, liet ze dit weekend weten.

Big Little Lies


P.J. Byrne (foto) zal terugkeren in het tweede seizoen van de Emmy Award-winnende HBO-serie Big Little Lies. Hij sluit zich aan bij de eerder aangekondigde terugkerende cast die bestaat uit Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Adam Scott, Laura Dern, Shailene Woodley, Zoë Kravitz, Kathryn Newton, Robin Wiegert, Merrin Dungey en Sarah Sokolovic. Wanneer het tweede seizoen van Big Little Lies zal worden uitgezonden bij HBO is nog niet bekend.

Catch-22


Giancarlo Giannini gaat een rol spelen in de nieuwe Hulu-miniserie Catch-22. Giannini speelt Marcello, de eigenaar van een bordeel in Rome.

Watchmen


Verschillende bekende acteurs zijn gecast voor de toekomstige televisieserie Watchmen van HBO, waaronder Regina King, Don Johnson en anderen. HBO gaat overigens voorlopig alleen een pilot maken van de serie.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


CBS


Als eerste komt CBS met de datums voor de series die aankomende zomer zullen worden uitgezonden.

Netflix


Netflix is sinds donderdag het waardevolste mediabedrijf ter wereld. De streamingdienst passeerde Disney dat jarenlang op één stond.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Disenchantment


De Netflix-animatieserie Disenchantment van Matt Groening gaat nog dit jaar in première. Tot dusver waren er geen beelden van. Nu wel, maar het laat nog lang niet alles zien. UPDATE: Op 17 augustus zullen de eerste tien afleveringen te zien zijn bij Netflix.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Sanne_ gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie zij dan kijkt.

- Showtime, seizoen 3 aflevering 7
Deze week was er voor de allerlaatste keer Ochtend Oostrom’s Showtime op Roulette FM. Deze week geen column, maar de beste vijf series die in Showtime als column zijn behandeld.

Kijkcijfers: Week 20


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 14 tot en met 20 mei in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag


- Maak tot 30 mei kans op het eerste seizoen van De Luizenmoeder.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan het antwoord van deze prijsvraag.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Showtime; Wat is jouw favoriete serie uit Showtime?, was 1. Breaking Bad, 2. Sherlock, 3. Dexter, 4. Banshee, 5. Peaky Blinders, 6. The Bridge (2011), 7. The Americans, 8. Fargo, 9. The Night Of, 10. Bosch. Weetje: Er zijn 260 stemmen uitgebracht in totaal.

razorlord gefeliciteerd met je prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht mei 2018 die in week 22 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 28 mei


20.00 – Lucifer – Special (twee afleveringen) (FOX)
21.00 – Street Outlaws – Seizoen 11 (Discovery Channel)

-

Dinsdag 29 mei


00.00 – Lucifer – Special (twee afleveringen) (Netflix)
21.00 – Arrested Development – Seizoen 5 (FOX)
21.00 – Expedition Unknown – Seizoen 5 (Travel Channel)

-

Donderdag 31 mei


21.00 – Aussie Gold Hunters – Seizoen 3 (Quest)

Wist je Dat?


Het allerlaatste vijfde seizoen van Gotham een deel van de verhaallijn van Zero Year zal gaan vertellen. Producent John Stephens vertelde: “Er zit een beetje van Zero Year in, dat weten jullie vast wel. Een deel van die zaken in elk geval, en dan vooral wat er rond Nygma aka The Riddler (Cory Michael Smith, foto) gebeurt. En er zit nog iets in, maar als ik je de naam van die comics vertel, verklap ik het verhaal teveel.” Het allerlaatste vijfde seizoen van Gotham werd half mei 2018 aangekondigd door FOX.
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
28 mei 2018, 15:58
"Reboots also do better when they listen to a still passionate fan base which is what it's all about, isn't it."

Dit dus! De reboot spreekt het meeste aan bij de mensen die de oorspronkelijk serie hebben gekeken. Alle reboots waarvan ik de originele serie niet heb gezien, óf een reboot met nieuwe acteurs/actrices zal ik dan ook niet gaan kijken.
De mensen die naar de reboot gaan kijken zijn dan ook vaak kijkers geweest van de originele serie.
0
Log in om een reactie achter te laten