Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 31

Weekoverzicht 31

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 30 juli tot en met 5 augustus voor je op een rijtje gezet.

Algemeen Serienieuws


ALF


De serie ALF keert mogelijk terug op televisie. Een reboot van de populaire komedieserie uit de jaren 80 wordt onderzocht door Warner Bros. TV.

Arrested Development


De toekomst van Arrested Development blijft onzeker. Volgens insiders is de serie gecanceld en zal er geen zesde seizoen gaan komen van de geplaagde komedieserie. Maar volgens Cindy Holland, hoofd content bij Netflix, is er nog niets zeker: “Ik weet het eerlijk gezegd niet, seizoen zes is een mogelijkheid of niet. We hebben het nog helemaal niet besproken.” MijnSerie zal je op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond Arrested Development.

Gilmore Girls: A Year in the Life


De kans op een tweede seizoen van Gilmore Girls: A Year in the Life wordt steeds kleiner. Ook nu is er nog steeds geen beslissing genomen.

Insatiable


Al ruim tweehonderdduizend mensen hebben een petitie ondertekend die moet voorkomen dat de nieuwe Netflix-serie Insatiable te zien zal zijn.

The Walking Dead


Als het negende seizoen van The Walking Dead van start gaat in het najaar zal het in sommige opzichten verschillend zijn van hoe het was aan het eind van het achtste seizoen.

Datums Series


Augustus


Welke series starten wanneer in augustus 2018 en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

Chef’s Table


Netflix heeft bevestigd dat de serie Chef's Table een vijfde seizoen krijgt. Dat is vanaf 28 september 2018 te zien.

Doctor Who


Wanneer het elfde seizoen van Doctor Who, met een nieuwe Doctor, bij BBC One van start zal gaan is nog niet bekend. Maar het tiende seizoen zal binnenkort te zien zijn bij Netflix.

Maniac (2018)


Netflix heeft op de TCA zomer pers tour aangekondigd dat de nieuwe serie Maniac (2018) in september in première zal gaan.

Morden i Sandhamn


Morden i Sandhamn (The Sandhamn Murders) is een Zweedse dramaserie van de zender TV4. Vanaf 22 september is het derde seizoen van de serie te volgen op NPO 3.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Stranger Things


Het nieuwe seizoen van de hitserie Stranger Things komt inderdaad pas in de zomer van 2019 op Netflix. Dat heeft de streamingdienst zondag bevestigd.

The Chilling Adventures of Sabrina


De spin-off van Riverdale, waarvan Netflix direct twee seizoenen heeft besteld, heet The Chilling Adventures of Sabrina. De eerste tien afleveringen zijn vanaf 26 oktober beschikbaar op Netflix.

The Last Ship


Het vijfde seizoen zal het allerlaatste gaan worden voor The Last Ship. TNT heeft eindelijk een datum aangekondigd voor het laatste seizoen van het laatste schip.

The Little Drummer Girl (2018)


AMC heeft de premièredatum aangekondigd voor The Little Drummer Girl (2018), een spionagethriller gebaseerd op een boek van John Le Carré.

The Wire


In augustus zal Videoland de complete serie van de HBO-serie The Wire beschikbaar stellen voor de abonnees. Alle vijf de seizoenen zijn al te zien bij Ziggo.

UnREAL


Het vierde seizoen van UnREAL is ook meteen de allerlaatste en Videoland gaat ook dit seizoen beschikbaar stellen voor de abonnees.

Nieuwe Series


24


Televisiezender FOX kijkt opnieuw naar een variant op hitserie 24. Volgens The Wrap werken de producenten van de originele serie weer aan een prequel. FOX heeft niet alleen één spin-off van 24 op het oog, maar ze willen er zelfs twee gaan maken.

Baahubali: Before the Beginning


Netflix lijkt de smaak te pakken te hebben met de Indiase content. Na Sacred Games en GHOUL komt de streamingdienst nu met Baahubali: Befor the Beginning.

Dispatches from Elsewhere


Multi-talent Jason Segel keert terug naar de televisie met en in de nieuwe anthologieserie van AMC Dispatches from Elsewhere.

Euphoria


HBO heeft een serieorder gegeven voor de tiener-dramaserie Euphoria. Tot de acteurs behoren onder meer Zendaya, Maude Apatow, Brian Astro Bradley, Angus McLoud, Eric Dane, Alexa Demie, Jacob Elordi, Barbie Ferreira, Nika King en Storm Reid.

Gabby Duran & The Unsittables


Disney Channel, de online dienst die volgend jaar van start gaat, heeft de komedieserie Gabby Duran & The Unsittables besteld.

Madam C.J. Walker


Octavia Spencer gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Netflix-serie Madam C.J. Walker. De serie gaat over de eerste Amerikaanse vrouw die op eigen kracht een miljoen verdiende en uitgroeide tot een activist voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Overzicht nieuwe series augustus


In augustus komen er nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van augustus 2018.

See


Sylvia Hoeks speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe Apple-dramaserie See. Ook Archie Madekwe maakt onderdeel uit van de cast.

Shogun


Shogun, gebaseerd op de klassieke bestseller van James Clavell, zal een gelimiteerde serie worden van tien afleveringen.

The Cry


AMC Networks heeft The Cry besteld voor de Sundance Now-streamingservice. De psychologische dramaserie is een bewerking van het bestsellerboek van Helen FitzGerald met dezelfde naam.

The Expatriates


Amazon Studios heeft het groene licht gegeven voor de nieuwe dramaserie The Expatriates van Nicole Kidman's Blossom Films.

The Kominsky Method


Netflix zal binnenkort de serie The Kominsky Method lanceren. De single-camera komische serie is gemaakt door sitcom-titan Chuck Lorre (The Big Bang Theory, Two and a Half Men) en heeft in de hoofdrol Academy Award-winnaars Michael Douglas en Alan Arkin.

The Rook


Barry Atsma heeft een rol in een Amerikaanse serie te pakken. De Nederlandse acteur is binnenkort te zien in de sciencefiction-serie The Rook, die door Liberty Global wordt ontwikkeld in samenwerking met producent Lionsgate.

The Time Traveler’s Wife


HBO heeft The Time Traveler's Wife besteld, een dramaserie van de Britse schrijver-producer Steven Moffat (Doctor Who, Sherlock), zonder dat er eerst een pilot is gemaakt.

The Woman’s Hour


Voormalig presidentskandidaat Hillary Clinton (70) gaat samen met topregisseur Steven Spielberg een televisieserie maken. Het gaat om de verfilming van het boek The Woman’s Hour: The Great Fight to Win the Vote van Elaine Weiss.

Upload


Amazon Studios kondigt de romantische sciencefiction komedieserie Upload aan van Emmy Award winnaar Greg Daniels (The Office, Parks and Recreation, King of the Hill) en producing partner Howard Klein.

White Lines


De makers achter twee populaire dramaseries van Netflix, het Britse The Crown en het Spaanse La Casa de Papel (ook bekend als Money Heist), werken samen aan de nieuwe serie White Lines.

Gecancelde Series


Anthony Bourdain: Parts Unknown


CNN heeft Anthony Bourdain: Parts Unknown vernieuwd met een allerlaatste twaalfde seizoen. Tijdens het filmen van het twaalfde seizoen kwam er een einde aan het leven van de wereldberoemde televisiekok. Ten tijde van zijn dood was één aflevering van een nieuw seizoen Parts Unknownal klaar. Vier andere episodes worden samengesteld door regisseurs van de productiemaatschappij van het programma. Zij vullen daarvoor materiaal aan dat al wel op locatie was gefilmd. De voltooide aflevering vindt plaats in Kenia, de andere vier in de Amerikaanse staten New York en Texas en in Spanje en Indonesië.

Feud


John Landgraf, CEO bij FX, heeft aangegeven dat er voorlopig geen tweede seizoen gaat komen Feud. De anthologieserie van Ryan Murphy is gecanceld na slechts één seizoen. Landgraf: “Zover ik weet is het niet actief op dit moment. We hadden een cast maar we besloten dat het materiaal dat we hadden niet goed genoeg was en gaan er dus niet mee door.” Op de vraag of er nog misschien ergens in de toekomst een nieuw seizoen in de pen zit antwoordde de CEO: “Ik hoop het; ik denk dat Ryan het nog steeds zal zien als actieve serie, maar hij heeft me niet verteld wat de volgende cyclus is en wanneer hij die gaat maken. Dat is echt zijn terrein.”

The Dangerous Book For Boys


Amazon heeft de komedieserie The Dangerous Book For Boys gecanceld na slechts één seizoen van zes afleveringen. The Dangerous Book For Boys volgt de familie McKenna, die net een groot verlies geleden hebben. Patrick, het vaderfiguur van de familie wist iedereen in de familie te raken met zijn uitvindingen. Zijn dood schokte iedereen, maar er verschijnt hoop in de vorm van een boek genaamd The Dangerous Book for Boys. De serie ging op 29 maart in première bij Amazon Prime Video en het eerste seizoen is meteen de allerlaatste.

Vernieuwde Series


American Horror Story


Het achtste en negende seizoen van American Horror Story moeten nog uitkomen, maar nu is al duidelijk dat er ook een tiende seizoen van de serie komt.

Fargo


Fargo is een Amerikaanse misdaadserie van de zender FX. De serie ging daar in 2014 van start. Naar verluidt is het vierde seizoen van Fargo volgend jaar te zien. De opnames gaan in ieder geval komende herfst van start.

Love Is___


OWN heeft besloten om een tweede seizoen te gaan maken van de romantische dramaserie Love Is___. Het tweede seizoen zal in 2019 te zien zijn bij OWN.

Afleveringen


Timeless (2016)


Het is misschien niet veel, maar de fans hebben het voor elkaar gekregen, Timeless (2016) krijgt nog twee afsluitende afleveringen.

Casting Nieuws


De Luizenmoeder


Uit een oproep van het castingbureau van De Luizenmoeder blijkt dat volwassenen en kinderen zich kunnen opgeven als figurant. Figuranten die eerder hebben meegedaan, krijgen voorrang.

Grey's Anatomy


Het vijftiende seizoen van ABC's ziekenhuisserie Grey's Anatomy gaat op 27 september van start. Acteur Chris Carmack krijgt een terugkerende rol.

How to Get Away with Murder


Viola Davis zal in het vijfde seizoen van How to Get Away with Murder niet de enige Oscarwinnaar meer zijn, Timothy Hutton zal zich bij de cast van de ABC juridische dramaserie gaan voegen.

Legacies


Acteur Peyton Alex Smith speelt een rol in Legacies, de fantasyserie van The CW die op 25 oktober in première gaat. UPDATE: Jeremy Gilbert (Steven R. McQueen) zal ook terugkeren naar Mystic Falls. Hij zal in de nieuwe serie Legacies zijn rol opnieuw oppakken. Hij komt zeker terug in de derde aflevering van het eerste seizoen, of hij nog vaker te zien zal zijn is nog niet bekend gemaakt.

Less Than Zero


Hulu’s nieuwe serie Less Than Zero, gebaseerd op het toegejuichte boek van Bret Easton Ellis heeft een hoofdrolspeler gevonden.

Star Trek


Patrick Stewart had zaterdag tijdens een verrassingsoptreden tijdens de Star Trek-conventie in Las Vegas een verrassing voor zijn fans in petto.

Supergirl


Het vierde seizoen van The CW-superheldenserie Supergirl heeft al wat castleden erbij gekregen, maar er komen er meer.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Crime + Investigation


Bij aanbieder KPN is sinds 1 augustus Crime + Investigation de zender van de maand. De zender is voor iedereen met Interactieve Televisie te zien op kanaal 23.

Nominaties en Prijzen


TCA Awards 2018


Op zaterdag 4 augustus werdenvoor de 34ste keer de TCA Awards (Television Critics Association) uitgereikt. De avond werd gepresenteerd door Robin Thede.

Overlijdensberichten


Bernard Hepton


De Britse acteur Bernard Hepton, in Nederland vooral bekend van zijn rol als kampcommandant in de serie Colditz (1972), is overleden. Volgens Britse media overleed hij op 92-jarige leeftijd

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


9-1-1


FOX heeft een preview gelanceerd met beelden van het tweede seizoen van 9-1-1.

Ozark


Vanaf 31 augustus 2018 is het tweede seizoen van de spannende dramaserie Ozark te zien bij Netflix. Er is inmiddels zondag een trailer verschenen.

MijnSerie nieuws


Column


- Serie en series en series en series
Ik las een aantal weken geleden ergens dat we ons op dit moment bevinden in het derde gouden televisietijdperk. Maar is dat ook zo?

Afgelopen weekend te zien (4/5 augustus)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favorieten zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet welke je het afgelopen weekend kon zien.

Kijkcijfers: Week 30


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 23 tot en met 29 juli in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht augustus 2018 die in week 32 van start of in première zullen gaan.

-

Woensdag 8 augustus


21.00 – Mysteries at the Museum (Travel Channel)

-

Zondag 12 augustus


22.20 – Studio Voetbal – Seizoen 19 (NPO 1)

Wist je Dat?


Netflix wel openstaat voor een derde seizoen van Master of None. De acteur Aziz Ansari kwam eerder dit jaar in opspraak toen hij werd beschuldigd van seksueel wangedrag na een date. Maar tijdens de TCA zomer pers tour liet Cindy Holland, hoofd content bij Netflix, weten: “We hebben daar zeker over nagedacht. We maken graag nog een seizoen van Master of None, als Ansari daar klaar voor is.” Het vreemde is alleen dat er op internet ook berichten zijn die beweren dat Master of None officieel is gecanceld en dus geen derde seizoen zal gaan krijgen.


Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Inna1989
6 augustus 2018, 22:19
Ik mis Chicago Fire casting nieuws, hopelijk komt het er nog op.
Het gaat om: Annie Ilonzeh, Steven Boyer & Kristen Gutoskie
0
Mandy1966
6 augustus 2018, 23:43
Zodra er iets bekend zal worden rond de Chicago franchise zullen we dat in het weekoverzicht of nieuwsbericht melde. Helaas is het tot nu toe nog erg stil rond de drie Chicago-series.
0
Log in om een reactie achter te laten