Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 32

Weekoverzicht 32

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 6 tot en met 12 augustus voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Fremantle Media International gaat de boer op met de opgepoetste HD-versie van Baywatch met onder anderen David Hasselhoff en Pamela Anderson. Er wordt naast een HD-versie van de strandwachtserie van NBC, die liep van 1989 tot 2001, ook gekeken of er een reboot gemaakt kan worden van de serie. Alle 242 afleveringen van Baywatch zullen digitaal worden gerestaureerd naar high definition en ook zullen er moderne liedjes worden toegevoegd (300 nummers zijn er vervangen) en zal het formaat worden aangepast van 4:3 naar 16:9 om een nieuwe generatie aan fans te kunnen bereiken en aantrekken. Zie hieronder een plaatje (boven) van de oude versie en een plaatje (onder) van de nieuwe versie.
6013 Baywatch

Algemeen Serienieuws


13 Reasons Why


De start van de productie van het derde seizoen van 13 Reasons Why is in gevaar, nu de acteurs en Netflix niet uit de salarisonderhandelingen komen.

Doctor Who


De BBC is naar een rechtbank in Washington gestapt bij de zoektocht naar de persoon die verantwoordelijk is voor het lekken van de eerste aflevering van het elfde seizoen van de serie Doctor Who.

Code Black


De CBS-ziekenhuisserie Code Black kwam in juli ten einde toen het derde seizoen was afgelopen, maar fans van de serie zijn nog niet klaar om afscheid te nemen.

Dr. Quinn, Medicine Woman


Jane Seymour, die zes jaar lang de hoofdrol speelde in de CBS-serie Dr. Quinn, Medicine Woman, ziet een nieuwe versie van de dramaserie wel zitten, mocht die ooit gemaakt worden.

The Big Bang Theory


CBS-serie The Big Bang Theory is op weg naar zijn twaalfde seizoen dat 24 september begint. Het is het laatste seizoen van de huidige pick-up van de serie en de tweejarige afspraken met de cast. Maar CBS wil meer.

The Handmaid's Tale


Tientallen vrouwen, gehuld in een rode mantel en met een witte kap op het hoofd rechtstreeks overgenomen van de kleding uit de serie The Handmaid's Tale, lijken van de serieset af te komen. Opkijken doen ze niet, de kappen verhoeden dat. De blik blijft naar beneden gericht. Dat hoort bij hun protest.

Datums Series


Daredevil


Het lijkt erop dat 2018 het jaar van de Marvel superhelden gaat worden bij Netflix. De streamingdienst heeft bevestigd dat Daredevil nog dit jaar te zien zal zijn.

Escape at Dannemora


Showtime hoopt op een ontsnapping-hit met de nieuwe gelimiteerde dramaserie Escape at Dannemora. De zender heeft een premièredatum aangekondigd en een officiële trailer vrijgegeven.

Flikken


Videoland maakt alle tien seizoenen van Vlaamse serie Flikken beschikbaar. Het gaat om 127 afleveringen.

House of Cards (2013)


De releasedatum van het veel besproken zesde en laatste seizoen van House of Cards (2013) is bekend gemaakt door Netflix. En daarin zal het gaan draaien om de nieuwe president van de Verenigde Staten Claire Underwood.

Ik Weet Wie Je Bent


Op zondag 26 augustus start bij KRO-NCRV op NPO 3 de nieuwe dramaserie Ik Weet Wie Je Bent.

Chesapeake Shores


Het derde seizoen van Chesapeake Shores zou afgelopen maandag, 6 augustus, beginnen bij Netflix. Maar dat gebeurde niet.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Take Two


Op zaterdag 25 augustus start Net5 met de nieuwe detectiveserie Take Two. Hierin probeert voormalig televisiester Sam Swift (Rachel Bilson) haar leven weer op de rit te krijgen nadat zij zestig dagen in een afkickkliniek heeft gezeten.

Nieuwe Series


Hey there Delilah


De tekst van het nummer Hey there Delilah van de groep The Plain White T's, dat in 2007 een grote hit was, wordt gebruikt als uitgangspunt voor een nieuwe, Amerikaanse televisieserie.

Mocro Maffia


Videoland heeft een korte teaser naar buiten gebracht met de eerste beelden van de nieuwe serie Mocro Maffia.

Wanderlust


De BBC en Netflix hebben de eerste glimp onthuld van Toni Collette-dramaserie Wanderlust.

Gecancelde Series


Homeland


Homeland, de Showtime-serie waarvan het zevende seizoen in april 2018 is geëindigd, krijgt nog één seizoen. Dat heeft Showtime President en CEO David Nevins maandag officieel bekend gemaakt.

Trial & Error


Het ziet er naar uit dat de NBC komedieserie Trial & Error is gecanceld, er zal geen derde seizoen komen. Althans niet bij NBC, er wordt gefluisterd dat Warner Bross. TV op zoek is naar een andere zender of netwerk om de serie bij voort te kunnen zetten. De fans zijn in ieder geval in actie gekomen om de serie op de televisie te houden. MijnSerie houdt het nieuws rond Trial & Error scherp in de gaten.

Vernieuwde Series


Grace and Frankie


Volgens enkele bronnen heeft Netflix de komedieserie Grace and Frankie vernieuwd met een zesde seizoen. Het zesde seizoen zal volgens insiders dertien afleveringen gaan krijgen om in 2019-2020 gereleaset te worden. Helaas heeft MijnSerie geen bevestiging kunnen krijgen van dit nieuws, maar hou de berichten over deze serie in de gaten. Zodra het bevestigd wordt zullen we dat zeker laten weten.

Queen Sugar


OWN heeft de dramaserie Queen Sugar vernieuwd met een vierde seizoen. OWN president Erik Logan vertelde: “Onder Ava's {DuVernay} creatieve visie en leiderschap heeft Queen Sugar een welverdiende reputatie opgebouwd voor het weergeven van genuanceerde personages, rijke verhaallijnen en het opzetten van een team dat inspireert en de broodnodige gesprekken over onze huidige maatschappij ontsteekt. We zijn erg trots op deze serie, de ongelooflijke cast, producers en crew, en kunnen niet wachten op meer familie Bordelon in seizoen vier.”

Afleveringen


Criminal Minds


De vragen zijn beantwoord, waarom het veertiende seizoen van Criminal Minds korter gaat worden, maar kunnen er ook afleveringen bijkomen?

Shameless (US)


Er is goed en slecht nieuws voor de fans van de dramedy Shameless (US). Het goede nieuws is: er komen meer afleveringen, het slechte nieuws is: de serie wordt in tweeën gehakt.

Casting Nieuws


American Horror Story


Joan Collins heeft haar theatertournee door Groot-Brittannië uitgesteld. De 85-jarige Collins zou in september beginnen aan haar onewomanshow Unscripted, maar vanwege haar rol in de serie American Horror Story moet ze de tournee verplaatsen. UPDATE: MijnSerie heeft al veel geschreven over American Horror Story: Apocalypse. Maar nu weten we eindelijk wie er allemaal gaan terugkeren; één daarvan is Stevie Nicks.

Batwoman


Ruby Rose, bekend van haar rol in Orange Is the New Black, gaat Batwoman spelen in de pilot van de gelijknamige serie over de vrouwelijke superheld die The CW gaat maken.

Crazy Ex-Girlfriend


Acteur Skylar Astin gaat een rol spelen in het vierde en laatste seizoen van de komedieserie Crazy Ex-Girlfriend.

Dead to Me


Netflix is bezig met de realisatie van de komedieserie Dead to Me, geproduceerd door CBS Television Studios en Gary Sanchez Productions. Er is meer bekend over de acteurs die meespelen.

Will & Grace


David Schwimmer is te zien in het nieuwe seizoen van de Amerikaanse televisie-serie Will & Grace van NBC. De acteur speelt de nieuwe vriend van Grace, gespeeld door Debra Messing

Pilots


Naamloze juridische pilot


NBC heeft in één van de eerste deals voor het seizoen 2019-2020 een pilot order gegeven voor een juridische dramaserie met Archie Panjabi in de hoofdrol.

Reprisal


Abigail Spencer speelt de rol van een femme fatale in Reprisal, een pilot van Hulu.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Disney


Bob Iger, de CEO van The Walt Disney Company, heeft in de media aangegeven dat de ontwikkelingen rondom het nieuwe Disney OTT platform "op schema" liggen. Naar verwachting zal de streamingdienst eind volgend jaar worden gelanceerd.

RTL XL


RTL XL stopt eind augustus met de mogelijkheid om tv-programma's zoals Goede Tijden, Slechte Tijden vooruit te bekijken.

Overlijdensberichten


Cor van Rijn


De acteur Cor van Rijn is overleden, dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij stierf afgelopen zaterdag in Amsterdam, 89 jaar oud.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Ballers


Ballers is een Amerikaanse dramaserie van de zender HBO. Op 12 augustus gaat het vierde seizoen van start bij HBO en op 13 augustus bij Ziggo. HBO heeft een trailer vrijgegeven.

Black Earth Rising


De thrillerserie Black Earth Rising gaat over de persoonlijke, juridische en politieke beroering die ontstaat door de vervolging van plegers van internationale oorlogsmisdaden. De BBC heeft een trailer vrijgegeven.

Ray Donovan


De serie Ray Donovan van Showtime keert terug voor zijn zesde seizoen op zondag 28 oktober. De zender heeft een trailer gelanceerd.

Tell Me a Story


Tell Me a Story (2018), de nieuwe psychologische thriller-serie van CBS All Access, zal worden gelanceerd tijdens Halloween op woensdag 31 oktober.

MijnSerie nieuws


Column


- Uitgelicht: Er zijn teveel streamingdiensten
Het wordt steeds drukker op de markt voor streamingdiensten. Naast Netflix en Amazon werkt ook Disney aan een eigen dienst die in 2019 live moet gaan. De Netflix-concurrent van Apple zit er ook aan te komen.

Afgelopen weekend te zien (11/12 augustus)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favorieten zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet die je het afgelopen weekend kon zien.

Kijkcijfers: Week 31


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 30 juli tot en met 5 augustus in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 15 augustus kans op het derde seizoenvan NCIS: New Orleans.

- Maak tot 15 augustus kans op het zevende seizoenvan Suits.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht augustus 2018 die in week 33 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 13 augustus


Revenge note 2 – Serie première (Oksuku)

-

Woensdag 15 augustus


20.30 - Bite Club – Serie première (Nine Network)

-

Donderdag 16 augustus


21.00 – Celebrity Big Brother – Seizoen 22 (Channel 5)

-

Zondag 19 augustus


20.30 – Rake – Seizoen 5 (ABC)

Wist je Dat?


Een spin-off van de bovennatuurlijke The CW-serie Supernatural er waarschijnlijk niet gaat komen. Na twee mislukte pogingen zegt The CW president Mark Pedowitz tijdens de TCA zomer tour: “De populariteit van Supernatural is voornamelijk te danken aan de chemie tussen Jensen Ackles (Dean) en Jared Padalecki (Sam), dat is iets wat je niet in een spin-off kan vervangen. Het is een geweldige franchise maar Supernatural is misschien alleen Jensen en Jared en is er gewoon geen franchise na hun.” Het is al eens eerder gezegd maar The CW wil met de serie Supernatural doorgaan tot de beide acteurs er genoeg van hebben. Het kortere veertiende seizoen zal op 11 oktober van start gaan.
Embed from Getty Images
Jensen Ackles (L) en Jared Padalecki (R)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
13 augustus 2018, 09:18
Ik vindt het toch altijd wel knap hoe ze die series opnieuw kunnen uitbrengen maar nu met HD kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld ook naar McLeod's Daughters op Videoland. Ik heb hier nog DVD's liggen van de serie met een beeldverhouding van 4:3. Als je die nu vergelijkt met hetgeen wat nu te zien is via Videoland dan is het echt een wereld van verschil.
0
Log in om een reactie achter te laten