Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 39

Weekoverzicht 39

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 24 tot en met 30 september voor je op een rijtje gezet.

Algemeen Serienieuws


Criminal Minds


Criminal Minds is een Amerikaanse misdaadserie van de zender CBS. Op 3 oktober start bij CBS het veertiende seizoen. Videoland zal de eerste twaalf seizoenen weer opnemen in hun aanbod.

Game of Thrones


Verschillende filmlocaties van de serie Game of Thrones in Noord-Ierland worden opengesteld voor publiek. Televisienetwerk HBO zou de toeristische attracties in 2019 willen openen.

The Walking Dead


Acteur Andrew Lincoln blijft na zijn afscheid in het negende seizoen betrokken bij de horrorserie The Walking Dead.

Datums Series


Dynasty (2017)


Dynasty (2017) is een Amerikaanse soapserie van de zender The CW. Het tweede seizoen is vanaf 13 oktober te zien bij Netflix, waarbij er elke zaterdag een nieuwe aflevering verschijnt.

Making a Murderer


Goed nieuws voor fans van Making a Murderer. Het tweede seizoen van de serie is vanaf 19 oktober te zien op Netflix. Het vervolg bestaat uit tien afleveringen.

LOIS


LOIS is een spannende, driedelige thrillerserie gebaseerd op de boekenreeks van Simone van der Vlugt. Vanaf 28 november te zien bij NPO1.

Oktober


Welke series starten wanneer in oktober en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Het wekelijkse overzicht van wat er de komende zeven dagen aan nieuwe series en seizoenen te zien is op de Vlaamse televisiezenders.

The Flash (2014)


De releasedatum van The Flash (2014) seizoen vijf op Netflix ligt vast. De eerste aflevering van het vijfde seizoen is vanaf donderdag 11 oktober te zien bij de streamingdienst.

Nieuwe Series


The I-Land


Netflix heeft een zevendelige dramaserie besteld die als titel The I-Land krijgt.

Naamloze NBC serie


Todd Harthan en Evan Bleiweiss werken aan een nieuwe serie voor NBC, die nog geen titel heeft. Het gaat over twee detectives van de New York Police Department die een nieuw partnerschap vormen.

No Good Nick


Melissa Joan Hart en Sean Astin spelen de hoofdrollen in de nieuwe Netflix-serie No Good Nick.

Oogappels


De opnamen van de nieuwe Nederlandse dramaserie Oogappels zijn inmiddels afgerond. De serie, geschreven door Roos Ouwehand, Frank Houtappels en Lex Passchier, is geregisseerd door Will Koopman, bekend van Gooische vrouwen en Divorce.

Overzicht nieuwe series oktober


In oktober komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van oktober hier.

Why Women Kill


CBS All Access heeft opdracht gegeven voor de productie van Why Women Kill, een duistere komische dramaserie van Desperate Housewives-maker Marc Cherry, Imagine Television Studios en CBS TV Studios.

Gecancelde Series


Poldark


Filmen van het vijfde en tevens laatste seizoen van Poldark is begonnen.

Vernieuwde Series


Harlots


Hulu heeft de dramaserie Harlots vernieuwd met een derde seizoen dat verwacht wordt in 2019.

Afleveringen


Expeditie Robinson


Dit jaar wordt er groots uitgepakt voor de finale van Expeditie Robinson. Op 20 december kunnen fans hier live bij aanwezig zijn in Ziggo Dome om samen met de 21 expeditieleden en Nicolette Kluijver en Dennis Weening de loodzware, laatste proef te zien.

Casting Nieuws


Kees & Co


Chantal Janzen gaat de rol van Coosje spelen in de nieuwe serie afleveringen Kees & Co die RTL 4 en Videoland in het voorjaar 2019 gaan uitzenden.

Killing Eve


Roeland Fernhout heeft een bijrol bemachtigd in het nieuwe seizoen van de serie Killing Eve van BBC America. Welke rol de Nederlandse acteur exact speelt, is niet bekend.

Kroongetuige


Voor het tweede seizoen van het RTL-programma Kroongetuige kruipen Vivienne van den Assem, Eva Cleven, Bo Maerten, Kluun, Viggo Waas, Kaj van der Ree, Loretta Schrijver, Birgit Schuurman en Fred Teeven vanaf maandag 15 oktober in de huid van rechercheur.

The 100


JR Bourne komt naar The 100. Entertainment Weekly meldt dat de Teen Wolf-ster te zien is in het zesde seizoen van de serie van The CW.

Veronica Mars


Zender Hulu, bedenker Rob Thomas en hoofdrolspeelster Kristen Bell zijn bezig met de doorstart van de serie Veronica Mars, zo werd eerder deze maand bekend. Nu is er meer bekend gemaakt over de castinglijst.

Pilots


Run


Domhnall Gleeson, bekend van zijn rollen in de Star Wars- en Harry Potter-films, gaat een nieuwe klus doen. Hij speelt in Run, een romantische komische thrillerpilot van de makers van Killing Eve, Phoebe Waller-Bridge en haar vaste medewerker Vicky Jones.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Apple TV


Apple gaat een eigen streamservice starten, maar heeft daarbij bewust gekozen voor series en films die voor het hele gezin geschikt zijn. We hoeven geen controversiële politieke onderwerpen of schokkende series te verwachten.

Netflix


Op 8 oktober verdwijnen diverse topseries bij Netflix, tenzij de rechten op het allerlaatste moment worden verlengd.

Overlijdensberichten


Paul John Vasquez


Paul John Vasquez, bekend van zijn rol in Sons of Anarchy, is op 48-jarige leeftijd overleden. Diverse media melden dat Vasquez aan de gevolgen van een hartaanval is overleden, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Daredevil


Daredevil is een Amerikaanse superheldenserie van Netflix. Op 19 oktober gaat het derde seizoen van start. De streamingdienst heeft een teaser uitgebracht.

House of Cards (2013)


Het laatste seizoen van House of Cards (2013) is vanaf 2 november te zien op Netflix. Zoals bekend zal acteur Kevin Spacey daarin niet meer te zien zijn. Een nieuwe teaser vertelt meer over de dood van Frank Underwood.

Supernatural


De Amerikaanse tv-zender The CW heeft een trailer van het veertiende seizoen van horrorserie Supernatural online gezet.

MijnSerie nieuws


Column


-Wat je van series leren kunt!?
Atypical: 'Waarom we allemaal af en toe best de waarheid mogen zeggen.'

Afgelopen weekend te zien (29/30 september)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favoriete zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet die je het afgelopen weekend kon gaan zien.

Kijkcijfers: Week 38


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 17 tot en met 23 september in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Brooklyn Nine-Nine; Brooklyn Nine-Nine was vijf seizoenen lang te zien op FOX, maar deze cancelde de serie, welke zender nam de komedieserie Brooklyn Nine-Nine over?, was NBC. Weetje: In mei cancelde FOX de komedieserie na vijf seizoenen, NBC nam de serie over en bestelde een zesde seizoen en meer afleveringen. Wanneer Brooklyn Nine-Nine van start gaat bij NBC is nog niet bekend.

- Het antwoord op de prijsvraag van MacGyver (2016); MacGyver is een remake van de MacGyver uit de jaren 80. In de nieuwe serie speelt Lucas Till de rol van MacGyver, maar wie was dat in de eerste serie uit de jaren 80?, was Richard Dean Anderson. Weetje: De serie MacGyver uit de jaren 80 liep bij ABC van 1985 tot en met 1992. MacGyver (2016) wordt uitgezonden bij CBS en heeft inmiddels al een vernieuwing met een derde seizoen gekregen dat op 28 september van start gaat.

- Het antwoord op de prijsvraag van The Magicians; De serie The Magicians is gebaseerd op de trilogie van Lev Grossman. Welke karakters komen niet voor in de boeken maar wel in de serie?, was Marina, Kady en Pete. Weetje: Het is niet bekend waarom deze karakters zijn toegevoegd aan de serie. Maar ze delen wel kwaliteiten met karakters die alleen in de boeken voorkomen.

- Het antwoord op de prijsvraag van Elementary; In het vijfde seizoen keert een voormalig protegé van Holmes terug. Wie is dat?, was Kitty Winter. Weetje: Kitty Winter is voor het eerste te zien in het derde seizoen in de derde aflevering; “Enough Nemesis To Go Around.”

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht oktober 2018 die in week 40 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 1 oktober


14.00 – Star Road – Seizoen 5 (V LIVE)

-

Dinsdag 3 oktober


19.30 – Grand Designs New Zealand – Seizoen 4 (TV3)

-

Zondag 7 oktober


19.30 – Still Open All Hours – Seizoen 5 (BBC One)

Wist je Dat?


We het in weekoverzicht 35 al hebben gehad over het toevoegen van series. Daar kun je nog even nalezen wat de regels zijn voor het toevoegen van series aan de database van MijnSerie.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten