Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 42

Weekoverzicht 42

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 15 tot en met 21 oktober voor je op een rijtje gezet.

STORING!

Momenteel kampt MijnSerie met een storing waardoor sommige gebruikers in de app niet meer kunnen inloggen met Facebook.

Weetjes


Serie van het jaar verkiezing 2018


Het is weer zover, de tijd om weer een serie van het jaar te gaan kiezen. We vragen jullie, de lezers en leden van MijnSerie om hulp. Hier kun je precies lezen wat voor hulp we zoeken.

Algemeen Serienieuws


The Conners


In de spin-off The Conners van komedieserie Roseanne is de moeder des huizes met de naam Roseanne overleden.

Outlander


Een nieuwe 'Nieuws uit Schotland', met dit keer nieuws over seizoen vier van Outlander, de New York Comic Con en Sam Heughan wordt onder de loep genomen.

Datums Series


Arrow


Op dinsdag 16 oktober is geen eerste aflevering van het zevende seizoen van Arrow op Netflix verschenen, terwijl dit eerder wel zo was aangekondigd. UPDATE: Nieuwe afleveringen van de serie Arrow zullen elke zondag op Netflix gaan verschijnen.

Flikken Maastricht


Flikken Maastricht zou op 14 december terugkeren, maar AVROTROS laat nu weten dat het nieuwe seizoen al op 7 december van start gaat.

The Good Doctor


Na het veelbekeken eerste seizoen keert Dr. Shaun Murphy uit The Good Doctor vanaf zondag 11 november weer terug bij Videoland. De eerste twee afleveringen zijn dan te bekijken. Vervolgens komt wekelijks op zondag een nieuwe aflevering online.

De Hoofdprijs


Vanaf 29 oktober is De Hoofdprijs beschikbaar bij Videoland. De Hoofdprijs is een Nederlandse komedieserie van de zender SBS6. De serie, bestaande uit dertien afleveringen, was daar in 2009 te zien.

Jane the Virgin


Voor alle fans van Jane the Virgin pak je agenda er maar vast bij. Het vijfde en laatste seizoen van The CW-komedie gaat in januari 2019 van start.

LOIS


LOIS is een spannende, driedelige thrillerserie gebaseerd op de boekenreeks van Simone van der Vlugt. Op 28 november start de serie op NPO 1. Kijkers die daar niet op willen wachten kunnen vanaf 16 november terecht bij NPO Start Plus.

Patriot (2017)


Patriot (2017) is een Amerikaanse dramaserie van Amazon Prime Video. Op 9 november start het tweede seizoen.

The Sinner


The Sinner is een Amerikaanse anthologieserie van de zender USA Network. Inmiddels is daar het tweede seizoen uitgezonden. Netflix biedt het tweede seizoen aan vanaf 9 november.

Soof: Een Nieuw Begin


Het tweede seizoen van de serie Soof: Een Nieuw Begin is vanaf 29 november te zien bij Videoland. De eerste beelden van dit seizoen zijn nu beschikbaar.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Het wekelijkse overzicht van wat er de komende zeven dagen aan nieuwe series en seizoenen te zien is op de Vlaamse televisiezenders.

Trauma (2018)


Trauma (2018) is een Engelse thrillerserie van ITV. De serie ging in première in februari 2018 en is vanaf 19 oktober te zien bij NPO Start Plus.

Unforgotten


Het tweede seizoen van Unforgotten zal in november te zien zijn op NPO 2 en ook op NPO Start Plus.

Nieuwe Series


Dracula


De BBC en Netflix werken samen aan een nieuwe miniserie over Dracula. Het gaat om drie afleveringen van negentig minuten, gemaakt door de schrijvers Mark Gatiss en Steven Moffat van de populaire detectiveserie Sherlock.

Kerst met de Kuijpers


Kerst Met De Kuijpers is een Videoland-serie om de donkere winterdagen mee door te komen.

Naamloze Grimm spin-off


NBC ontwikkelt een spin-off van de bovennatuurlijke serie Grimm, die vorig jaar na zes seizoenen stopte. Net als Grimm komt de spin-off van Universal TV en Hazy Mills Prods.

Wild Bill


ITV Studios, Anonymous Content en productiebedrijf 42 hebben de nieuwe politieserie Wild Bill aangekondigd.

Gecancelde Series


All About The Washingtons


Volgens berichten is de Netflix komedieserie All About The Washingtons gecanceld na slechts één seizoen van tien afleveringen. De serie met onder anderen Joseph ‘Rev Run’ Simmons en zijn vrouw Justine Simmons ging in augustus in première bij de streamingdienst. Daar Netflix geen kijkcijfers bekend maakt kunnen we niet zeggen waarom de serie is gecanceld.

Animals


HBO heeft besloten om geen vierde seizoen te gaan maken van de animatieserie voor volwassenen Animals. Het derde seizoen dat in oktober eindigde zal de boeken in gaan als allerlaatste seizoen. De HBO-serie heeft in totaal 30 afleveringen gehad.

Luke Cage


Netflix heeft besloten dat er geen derde seizoen komt van de Marvel-superheldenserie Luke Cage. Het tweede seizoen kwam in juni uit.

Orange Is the New Black


De populaire Netflix-serie Orange Is the New Black zal volgend jaar ten einde komen. Dit meldt Entertainment Weekly.

UPDATE: Gecancelde/beëindigde series seizoen 2018-2019


Hier is een lijst van series die gecanceld zijn of zullen eindigen in het seizoen 2018-2019, dus ongeveer van september 2018 tot september 2019.

Vernieuwde Series


Elite


Elite is een Spaanse misdaadserie van de zender Netflix. De serie ging in première in oktober 2018. Netflix heeft nu al besloten dat er een vervolg komt in 2019.

Afleveringen


ABC


Het tweede seizoen van Station 19 en het eerste seizoen van Single Parents hebben beide het vertrouwen van ABC gekregen. De series krijgen een volledig seizoen.

CBS


De toekomst ziet er goed uit voor de twee komedies God Friended Me en The Neighborhood en voor Magnum, P.I., ze hebben alle drie een bestelling gekregen voor extra afleveringen.

The Cool Kids


FOX heeft de nieuwe komedieserie The Cool Kids een volledig seizoen gegeven van 22 afleveringen. Dat zijn er negen meer dan oorspronkelijk gepland was. De serie volgt drie vriendinnen in een pensioneringsgemeenschap die daar de tophonden zijn totdat ze uit het water worden geblazen door een nieuwe aankomst - een vrouwelijke rebel die klaar staat om hun status uit te dagen.

Heer & Meester


Heer & Meester is een Nederlandse dramaserie van Omroep MAX. De eerste twee seizoenen, in totaal twintig afleveringen, waren te zien in 2014 en 2016. De slotaflevering zal op 29 december te zien zijn.

Manifest


NBC heeft aangekondigd dat de nieuwe serie Manifest in het eerste seizoen nog drie afleveringen extra gaat krijgen.

Casting Nieuws


Designated Survicor


Anthony Edwards en Julie White keren terug tegenover Kiefer Sutherland in het komende derde seizoen van Designated Survivor.

Peaky Blinders


Sam Claflin, Brian Gleeson, Neil Maskell, Kate Dickie en Cosmo Jarvis zijn toegevoegd aan de cast van Peaky Blinders.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Horrify


Een nieuwe speler betreedt eind deze maand de Nederlandse markt voor filmstreamingdiensten. Op 30 oktober gaat Horrify.nl live, 'de engste streamingdienst van Nederland'.

Netflix


Videostreamingdienst Netflix heeft de eigen verwachtingen en de verwachtingen van analisten overtroffen. Het bedrijf kreeg er in drie maanden tijd ruim zes miljoen betalende klanten bij.

Overlijdensberichten


Danny Leiner


Danny Leiner, de regisseur die onder meer de komediefilm Dude, Where's My Car maakte, is op 57-jarige leeftijd overleden aan kanker.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


DC’s Legends of Tomorrow


Het vierde seizoen van DC's Legends of Tomorrow gaat 22 oktober bij The CW van start met wekelijkse afleveringen. Netflix gaat de serie ook vertonen, maar heeft nog geen datum gemeld. Er is wel een trailer uitgebracht.

The Little Drummer Girl (2018)


BBC en AMC hebben een nieuwe trailer vrijgegeven voor de komende zesdelige miniserie The Little Drummer Girl (2018). De serie is een adaptatie van John le Carre’s gelijknamige roman.

Narcos: Mexico


Narcos: Mexico is een Amerikaanse misdaadserie van Netflix. De serie gaat op 16 november van start. Er is een trailer vrijgegeven.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we xlucasverbunt gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie hij dan kijkt.

Afgelopen weekend te zien (20/21 oktober)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favoriete zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet die je het afgelopen weekend kon gaan zien.

Kijkcijfers: Week 41


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 8 tot en met 14 oktober in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoord


- Het antwoord op de prijsvraag van Will & Grace; De eerste acht seizoenen hebben vele nominaties en prijzen gewonnen. Welke prijs hebben ze (nog) niet gewonnen?, was Golden Globes. Weetje: Will & Grace is in totaal zeven keer genomineerd voor de Golden Globes, ze hebben de prijs alleen nooit kunnen verzilveren.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht oktober 2018 die in week 43 van start of in première zullen gaan.

-

Woensdag 24 oktober


Foursome (2016) – Seizoen 4 (YouTube Red)

-

Donderdag 25 oktober


22.00 – Heathers – Serie première (Paramount network)
22.00 – Naked Attraction – Seizoen 4 (Channel 4)

Wist je Dat?


We ook altijd op zoek zijn naar nieuwe collega’s. Lees hier wie we zoeken en wat je er voor terugkrijgt.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten