Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 36

Weekoverzicht 36

Tom Clancy's Jack Ryan, Limetown, Watchmen (2019) en veel nieuwe series, datums, columns en een prijsvraag. Er kwam weer veel nieuws uit van 2 tot en met 8 september. Bekijk al het nieuws van afgelopen week hieronder.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Datums Series


The End of the F***ing World


The End of the F***ing World is een dramedy van de Engelse zender Channel 4. De serie ging in première in oktober 2017. Op 4 november zal het tweede seizoen beginnen bij Channel 4. Netflix zal de serie daarna gaan aanbieden.

Four Weddings and a Funeral


Videoland gaat vanaf 4 oktober de serie gebaseerd op de gelijknamige film Four Weddings and a Funeral uitzenden. De serie komt van Hulu en volgt Maya, een drukbezette vrouw die vanuit New York naar Londen reist om een huwelijk bij te wonen.

Limetown


De nieuwe serie Limetown is vanaf 16 oktober te zien op Facebook Watch. Actrice Jessica Biel heeft de hoofdrol in de serie.

Riverdale


Riverdale is een Amerikaanse mysterieuze misdaadserie van de zender The CW. Op 9 oktober gaat het vierde seizoen van start.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- Week 36 (2 – 8 september)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag gaan we je op de hoogte houden van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Tom Clancy's Jack Ryan


Tom Clancy's Jack Ryan is een Amerikaanse thrillerserie van Amazon Prime Video. Het tweede seizoen zal op 1 november van start gaan, zo heeft Amazon gemeld.

Watchmen (2019)


Watchmen (2019) is een nieuwe Amerikaanse superheldenserie van de zender HBO. De serie gaat op 20 oktober van start, zo is gisteren bekend gemaakt, en is daarna op 21 oktober bij Ziggo Movies & Series te zien.

Nieuwe Series


Earthsea


A24 en producent Jennifer Fox gaan de veelgeprezen Earthsea fantasieboeken van Ursula Le Guin omzetten in een televisieserie. A24 is de studio en zal het serieproject financieren.

Evel


Milo Ventimiglia waagt de grote sprong naar USA Network. De This Is Us alumni zal in de huid kruipen van Evel Knievel.

The Family Man


Somebody has to step up and do this job (vrij vert: Iemand moet het doen), The Family Man is de nieuwe Indiase actie thriller van Amazon.

Hollywood


Darren Chriss gaat naar Hollywood. De Glee almuni heeft op Instagram laten weten dat hij zal gaan spelen in de nieuwe Ryan Murphy/Netflix-serie Hollywood.

Into the Night


De nieuwe Netflix-serie Into the Night zal volgend jaar wereldwijd uitkomen. De zesdelige serie wordt geregisseerd door de Belgen Inti Calfat en Dirk Verheye.

Mr. Corman


De nieuwe streamingdienst Apple TV+ heeft opdracht gegeven voor de productie van een dramedyserie met als titel Mr. Corman.

Round Six


Regisseur Hwang Dong-hyuk, bekend van de speelfilm The Crucible, maakt een Koreaanse dramaserie voor Netflix. De streamingdienst heeft opdracht gegeven voor de serie Round Six.

The Testaments


Op 14 augustus is bij Hulu het derde seizoen van The Handmaid's Tale afgesloten. Er zal nog een vierde seizoen volgen. En de serie krijgt een opvolger: The Testaments.

Pilots


TriBeCa


NBC laat een pilot maken van de nieuwe dramaserie TriBeCa. Die is gebaseerd op de succesvolle Koreaanse serie SKY Castle. Jessica Queller en Robert Rovner schrijven de serie en Berlanti Prods. en Warner Bros. TV realiseren de pilot.

Gecancelde Series


Basterds


Nog voor er maar één aflevering is gemaakt is de Apple+ serie Basterds gecanceld. Op 7 december 2018 werd de remake van de Israëlische serie Nevelot aangekondigd. Richard Gere zou de hoofdrol gaan spelen. De beslissing schijnt al maanden geleden genomen te zijn en Fox 21 heeft nog gewinkeld om een andere zender te vinden maar dat is niet gelukt.

The Detour


De laatste aflevering van het vierde seizoen van The Detour was op 20 augustus. Deze zal de boeken ingaan als seriefinale want TBS heeft besloten om geen vijfde seizoen te bestelen van de komedieserie.

Vernieuwde Series


Elite


Elite is een Spaanse misdaadserie van Netflix. Het tweede seizoen is te zien vanaf 6 september. De streamingdienst heeft de serie vernieuwd met een derde seizoen.

Grace and Frankie


Grace and Frankie zullen na het zevende seizoen de langstlopende Netflix-serie zijn, maar helaas is er een maar.

Last Tango in Halifax


In het Noord-Engelse Halifax en omgeving zijn inmiddels de opnamen van start gegaan van Last Tango In Halifax, voor het vijfde en allerlaatste seizoen.

Casting Nieuws


The Lord of the Rings


De rechten op de fantasyserie The Lord of the Rings werden vorig jaar door Amazon verworven en het zal naar verwachting een van de duurste televisieseries ooit worden. Er is castingnieuws.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


NPO Start


Op zaterdag 28 september kunnen bezoekers tijdens het Nederlands Film Festival een dag lang proeven van het gevangenisleven tijdens NPO Start Live!

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Criminal


Criminal is een nieuwe misdaadserie van Netflix. De serie gaat in première op 20 september. Er is een trailer uitgebracht.

Disenchantment


Disenchantment is een Amerikaanse animatieserie van Netflix. Op 17 augustus zijn de eerste tien afleveringen beschikbaar gemaakt. Op 20 september volgen er weer tien. Er is een trailer uitgebracht.

MijnSerie nieuws


Column


- Wat je van series leren kunt?! Goede Tijden, Slechte Tijden
De nieuwste column van Jasper Achterbergh. Wie wil er nu geen Appie zijn.

- Serie en 250 columns
Ik ga even op een mijlpaal plaatsnemen. Op 1 augustus 2019 heeft MijnSerie de 250ste column gepubliceerd van mijn hand. Ik zal in deze column iets gaan vertellen over de columns die ik heb geschreven.

Kijkcijfers: Week 35


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 26 augustus tot en met 1 september in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 11 september kans op de boxset (seizoen 1 t/m 3) van True Detective.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht september 2019 die in week 37 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 9 september


15.00 – The Ellen DeGeneres Show – Seizoen 17 (Syndication)
16.00 – Dr. Phill – Seizoen 18 (CBS)
16.00 – Judge Judy – Seizoen 24 (Syndication)
18.30 – The Crown of the Kings – Seizoen 3 (TVP1)

-

Woensdag 11 september


20.35 – 9-1-1 – Seizoen 1 (FOXNL)

-

Vrijdag 13 september


21.00 – Gogglebox – Seizoen 14 (Channel 4)

- Zaterdag 14 september
22.40 – Unforgotten – Seizoen 3 (NPO 2)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten