Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 40

Weekoverzicht 40

Antwoorden van drie prijsvragen, trailers en datum van onder andere Atypical, Lost in Space (2018) en Marvel’s Runaways. Dit en meer in het weekoverzicht van 30 september tot en met 6 oktober.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Algemeen Serienieuws


Outlander


Een nieuwe nieuws uit Schotland, met deze keer informatie over de startdatum van seizoen vijf van Outlander bij Ziggo, de New York Comic Con en er is een nieuwe trailer!

MijnSerie Podcast special


Als tussendoortje schotelen wij je graag een MijnSerie Podcast Special voor. De eerste special gaat over de recent uitgereikte Emmy Awards. Mandy en Peter laten hun licht schijnen op deze grootste Amerikaanse TV prijzen.

Datums Series


Ares


Ares, de eerste Nederlandse Netflix Original serie, is vanaf vrijdag 17 januari 2020 wereldwijd te zien op Netflix.

Atypical


Atypical is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. De serie ging in première in augustus 2017. Het tweede seizoen verscheen in september 2018. Het derde seizoen zal in november te zien zijn.

Four Weddings and a Funeral


Het eerste seizoen van de romantische serie Four Weddings and a Funeral komt naar Videoland. Voor deze miniserie liet producent Mindy Kaling zich inspireren door de gelijknamige filmhit uit 1994, met Hugh Grant en Andie MacDowell.

Into The Dark


Into The Dark is een Amerikaanse horrorserie van de zender Hulu. De serie ging in première op in oktober 2018 en tot dusver zijn er twaalf afleveringen verschenen. Horrify gaat de serie aanbieden in oktober.

Lost in Space (2018)


Lost in Space (2018) is een Amerikaanse sciencefictionserie van Netflix. De serie ging in première in april 2018. Het tweede seizoen heeft een stratdatum gekregen.

Marvel's Runaways


Marvel's Runaways is een Amerikaanse actieserie van Hulu. Het tweede seizoen verscheen in december 2018 en bestond uit dertien afleveringen. Marvel's Runaways is gebaseerd op een stripreeks die in 2003 van start ging. In december 2019 gaat het derde seizoen van start.

Springfloden


Springfloden is een Zweedse misdaadserie van de zender SVT. De serie ging in première in maart 2016 en er zijn tot dusver twee seizoenen met in totaal twintig afleveringen verschenen. De serie is te zien bij Netflix.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 40 (30 september – 6 oktober)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Nieuwe Series


AMC


AMC heeft groen licht gegeven aan de juridische thrillerserie 61st Street en aan de serie Kevin Can F**k Himself.

Into the Night


De productie van de allereerste Belgische Netflix Original serie is gestart. In de serie Into The Night speelt een internationale cast uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland en Turkije.

Made for Love


Ray Romano gaat naar HBO, de Get Shorty acteur gaat samen werken met de streamingdienst in de nieuwe serie Made for Love.

Ripley


Andrew Scott gaat richting Showtime, het netwerk heeft aangekondigd dat de Fleabag-acteur de hoofdrol gaat spelen in de nieuwe dramaserie Ripley.

Gecancelde Series


Grand Hotel


ABC heeft de deuren gesloten van de soapy dramaserie Grand Hotel. Het hotel trok niet genoeg gasten om het bedrijf draaiende te houden.

The Guest Book


Het gastenboek is officieel gesloten. TBS heeft besloten om geen derde seizoen te gaan bestellen van de komedieserie The Guest Book. Uitvoerend producent en schrijver Greg Garcia heeft het zelf aangekondigd via Twitter: ”Ik: TBS heeft besloten dat ze niet meer met The Guest Book verder willen dus ik moet er achter zien te komen wat ik nu ga schrijven. Mijn twaalfjarige kind: “Waarom ga je niet schrijven voor het tiende seizoen van The Office? Mensen kijken daar wel naar.” De tiende aflevering van het tweede seizoen dat op 18 december 2018 werd uitgezonden gaat nu de boeken in als seriefinale.

Vernieuwde Series


Claws


TNT heeft Claws vernieuwd met een vierde en laatste seizoen. Claws heeft vanaf het begin kunnen rekenen op een trouwe groep fans en goede kritieken. Maar TNT gaat zich meer focussen op ongescripte programma’s.

Dear White People


Dear White People is een Amerikaanse dramedyserie van Netflix. De serie ging in première in april 2017 en tot dusver zijn er drie seizoenen verschenen. De serie is vernieuwd met een allerlaatste vierde seizoen.

Motherland


De Britse komedieserie Motherland is vernieuwd met een derde seizoen. BBC Two heeft dit nieuws aangekondigd nog voor het tweede seizoen van start is gegaan. Op 7 oktober zal het tweede seizoen beginnen bij BBC Two en op BBCiPlayer.

Stranger Things


Stranger Things is een Amerikaanse sciencefictionserie van Netflix. Er is officieel bevestigd dat er een vierde seizoen komt, maar een exacte datum is nog niet genoemd.

The Walking Dead


The Walking Dead is een Amerikaanse horrorserie van de zender AMC. De serie loopt al sinds oktober 2010 en is nu vernieuwd met een elfde seizoen.

Casting Nieuws


Kees & Co


Binnenkort gaan de opnames van het nieuwe seizoen van Kees & Co van start met een nieuwe actrice in de rol van Coosje: Tina de Bruin.

KLEM


Thom Hoffman, Thomas Acda en Meral Polat zijn toegevoegd aan de cast van de BNNVARA dramaserie KLEM.

Shadow and Bones


Netflix heeft in januari het groene licht gegeven voor de nieuwe serie Shadow and Bone, gebaseerd op twee boeken van Leigh Bardugo. Er is meer bekend over de cast.

Shameless (US)


Shameless (US) is een Amerikaanse dramedyserie van de zender Showtime. Momenteel wort gewerkt aan het tiende seizoen. Er worden nieuwe acteurs aan de castinglijst toegevoegd.

Undercover


In juni werd bekend dat de Vlaams-Nederlandse serie Undercover van Netflix een tweede seizoen krijgt. Er is castingnieuws.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Disney+


Na een stille lancering in de nacht van 11 op 12 september is Disney+ nu al ruim drie weken actief in Nederland.

Overlijdensberichten


Diahann Carroll


De Amerikaanse actrice Diahann Carroll (84) is vrijdag op 84-jarige leeftijd overleden. Ze was vooral bekend van haar terugkerende rol van Dominique Deveraux in Dynasty.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Castle Rock


Hulu heeft een trailer gelanceerd voor het tweede seizoen van Castle Rock.

Meisje van plezier


Het complete, tweede seizoen van de Videoland-serie Meisje van plezier komt deze maand beschikbaar. Er is een trailer uitgebracht.

Servant


Servant is een Amerikaanse sciencefictionserie van de nieuwe streamingdienst Apple TV+. Er zijn eerste beelden van de serie verschenen.

Star Trek: Discovery


Star Trek: Discovery is een Amerikaanse sciencefictionserie van de zender CBS all Access. De serie ging in première in september 2017. Er is een trailer uitgebracht van het derde seizoen.

Star Trek: Picard


Star Trek: Picard is een Amerikaanse sciencefictionserie van de zender CBS All Access. De serie gaat in première op 23 januari 2020. Van het eerste seizoen is een trailer uitgebracht.

The Walking Dead spin-off


De nieuwe spin-off van The Walking Dead kreeg aandacht tijdens New York Comic Con. Er zijn foto’s vrijgegeven.

MijnSerie nieuws


Column


- Serie en ziek of gezond
Terwijl ik een flinke verkoudheid heb opgelopen moest ik nog een maandelijkse column schrijven. Al hoestend en proestend zat ik te bedenken wat het onderwerp van mijn column zou kunnen worden.

Kijkcijfers: Week 39


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 23 tot en met 29 september in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Nieuwe Buren: Nieuwe Buren speelt zich af in Almere in de Zonnewijk. Deze wijk bestaat niét in Almere. Maar welke wijk ligt wél in Almere?, was Waterwijk. Weetje: Waterwijk is Wijk 02 Almere Stad. De wijk is gelegen in het stadsdeel Almere Stad Oost. De straten in Waterwijk West zijn vernoemd naar meren en rivieren in Nederland, terwijl de straten in Waterwijk Oost vernoemd zijn naar vissen. Het inwonersaantal van de buurt Waterwijk is 7.470 inwoners en 300 postcodes van 1316 CA tot 1317 SP.

- Het antwoord op de prijsvraag van Poldark: In Poldark zijn er veel acteurs m/v die wellicht een diva zouden kunnen zijn. Maar wie is de grootste diva op de set van Poldark?, was Horace. Weetje: Horace the Pug (Horace de Mopshond) is de grootste diva op de set van Poldark. Bekijk de video.
Video on youtube


- Het antwoord op de prijsvraag van Chicago Fire: In Chicago Fire hebben enkele brandweerlieden m/v een bar genaamd Molly’s Bar. Deze bar bestaat echt maar heeft een andere naam. Welke naam is dat?, was Lottie’s. Weetje: Lottie’s is een echte bar in de wijk Bucktown in Chicago. Kijk hier om meer te lezen over deze bar die al sinds 1934 bestaat.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht oktober 2019 die in week 41 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 7 oktober


Didn't I Say to Make My Abilities Average in the Next Life?! – Serie première (AT-X)
Damian Lewis: Spy Wars – Serie première (History)

-

Donderdag 10 oktober


Assassin's Pride – Serie première (AT-X)

-

Vrijdag 11 oktober


The Birch – Serie première (Facebook Watch)
MAX PubQuiz – Serie première (Omroep MAX)
No Guns Life – Serie première (TBS)
20.15 – Der Kriminalist – Seizoen 14 (ZDF)
21.00 – Have I Got News for You – Seizoen 58 (BBC One)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten