Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 07

Weekoverzicht 07

Uitslag Serie van het Jaar, een podcast special, castingnieuws, nieuwe series en pilots; kortom er kwam weer veel nieuws uit in de week van 10 tot en met 16 februari.

Nominaties/prijzen


Winnaars Serie van het Jaar Verkiezing 2019


En er zijn weer meer stemmen uitgebracht dan voor de verkiezingen van 2018. We nemen je graag mee naar de winnaars, verliezers en andere cijfers van 2019.

Algemeen nieuws


Podcast special: Serie van het Jaar Verkiezingen 2019


Als tussendoortje schotelen wij je graag een MijnSerie Podcast Special voor. De tweede special gaat over de MijnSerie Serie van het Jaar Verkiezingen 2019. Peter en Mandy laten hun licht schijnen op de winnaars en verliezers.

Datums


The Mallorca Files in maart op BBC First


The Mallorca Files is een nieuwe Britse detectiveserie van de zender BBC One. De serie ging in première op 25 november 2019.

Tweede seizoen Paradise PD in maart bij Netflix


Paradise PD is een Amerikaanse animatieserie van Netflix. De serie ging in première op 31 augustus 2018. Het was lang wachten, maar het tweede seizoen komt volgende maand beschikbaar.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 7 (10 - 16 februari 2020)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Castingnieuws en startdatum voor Billions


Billions is de financiële dramaserie van Showtime. Binnenkort start het vijfde seizoen en ook is er castingnieuws en een teaser vrijgegeven.

Tweede seizoen After Life in april bij Netflix


After Life is een Britse komedieserie van Netflix. Het eerste seizoen verscheen in maart 2019.

Netflix komt in maart met derde seizoen The Protector


The Protector (2018) is een Turkse sciencefictionserie van Netflix. De serie ging in première in december 2018. In april 2019 verscheen het tweede seizoen. Daarna was het even wachten op een vervolg. Lees hier meer.

Vierde seizoen The Good Fight start in april bij CBS


The Good Fight is een Amerikaanse juridische dramaserie van de zender CBS All Access. De serie ging van start in februari 2017. Lees hier meer.

HBO komt in mei met serie The Third Day


In mei zal HBO de korte zesdelige serie The Third Day lanceren, met in de hoofdrollen Jude Law en Naomie Harris.

BBC America onthult premièredatum derde seizoen Killing Eve


Killing Eve is een Amerikaanse thrillerserie van de zender BBC America. De serie is in Nederland te bekijken bij NPO Start Plus en Videoland.

Nieuwe series


Nieuwe horrorserie van Mike Flanagan aangekondigd


Mike Flanagan, bekend van onder meer The Haunting, werkt voor Netflix aan een nieuwe horrorserie.

Parasite wordt serie bij HBO


De Zuid-Koreaanse speelfilm Parasite wordt een serie bij de Amerikaanse zender HBO. De zwarte komedie is een enorme hit in de bioscopen en kreeg overal vijf sterren.

Quibi komt met dramaserie Swimming With Sharks


De actrices Kiernan Shipka (The Chilling Adventures of Sabrina) en Diane Kruger (The Bridge (2013) krijgen hoofdrollen in de serie Swimming With Sharks, een dramaserie die Lionsgate maakt voor Quibi.

Disney+ werkt aan serie Turner & Hooch


Disney+ gaat een twaalfdelige serie maken met als titel Turner & Hooch. Het project is gebaseerd op de speelfilm uit 1989 met dezelfde titel. Lees hier meer.

Netflix komt met Zweedse serie Love & Anarchy


Netflix heeft Love & Anarchy besteld, een nieuwe Scandinavische originele serie van producent FLX en schrijver/regisseur Lisa Langseth (Euphoria, Pure (2019).

Lauren Graham krijgt hoofdrol in Disney+ serie The Mighty Ducks


Disney+ werkt aan de tiendelige serie The Mighty Ducks, als vervolg van de speelfilm uit 1992.

Nahnatchka Khan wil duistere komedieserie maken


Regisseur Nahnatchka Khan, bekend van Don't Trust the B---- in Apartment 23, en actrice Krysten Ritter werken aan een duistere komedieserie.

Canal+ en Netflix komen met dramaserie On the Verge


Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe dramaserie met als titel On the Verge. Het is een coproductie van Canal+ en Netflix. Lees hier meer.

FOX werkt aan komedieserie Call Me Kat


The Big Bang Theory-acteurs Jim Parsons en Mayim Bialik werken weer samen. Ze zijn beiden betrokken bij de productie van de nieuwe serie Call Me Kat (aanvankelijk Carla genoemd), een bewerking van BBC-serie Miranda.

Jude Law krijgt waarschijnlijk hoofdrol in nieuwe Showtime serie The Auteur


Showtime is mogelijk in onderhandeling met Jude Law over een hoofdrol in The Auteur, een serie geschreven door Taika Waititi (The Mandalorian) en Peter Warren (Happyland).

Disney+ komt definitief met avonturenserie Hawkeye


Disney+ is bezig met het ontwikkelen van een serie gebaseerd op het Marvel-personage Hawkeye, met Jeremy Renner als hoofdrolspeler.

Gecancelde/Beëindigde series


Showrunner in shock na cancelen Ray Donovan door Showtime


Ray Donovan heeft zijn laatste fout gefixt. Showtime heeft de serie gecanceld en dat kwam als een schok voor iedereen betrokken bij de hitserie.

Insatiable krijgt geen derde seizoen bij Netflix


In augustus 2018 heeft Netflix de komedieserie Insatiable gelanceerd. Het is een tienerkomedie van Lauren Gussis, die we kennen van Dexter en Once Upon a Time.

Pilots


Pilot koorts! FOX bestelt vijf pilots en twee series


In serieland is de koorts van het bestellen van pilots en series-orders in alle hevigheid los gebarsten. Maar welke series zijn besteld, welke pilots worden er gemaakt en bij welke zender? We hebben die van FOX op een rijtje gezet.

Pilot koorts! NBC bestelt twaalf pilots en drie series


In serieland is de koorts van het bestellen van pilots en series-orders in alle hevigheid los gebarsten. Maar welke series zijn besteld, welke pilots worden er gemaakt en bij welke zender? We hebben die van NBC op een rijtje gezet.

Pilot koorts! The CW bestelt zes pilots en twee series


In serieland is de koorts van het bestellen van pilots en series-orders in alle hevigheid los gebarsten. Maar welke series zijn besteld, welke pilots worden er gemaakt en bij welke zender? We hebben die van The CW op een rijtje gezet.

Meer bekend over acteurs in pilot van dramaserie The President Is Missing


Showtime werkt aan een pilot van de dramaserie The President Is Missing, gebaseerd op het boek van voormalig president Bill Clinton en James Patterson.

FOX bestelt pilot van nieuwe dramaserie over The Goonies reconstructie


FOX heeft een pilot besteld van een nog naamloze serie over een docent die samen met drie studenten The Goonies uit 1985 probeert na te maken.

ABC bestelt pilot van serie Home Economics


ABC heeft een pilot besteld van de nieuwe serie Home Economics. Die gaat over familieleden met totaal verschillende eigenschappen.

UCP werkt aan serie The Resort


De studio UCP, onderdeel van NBCU Content Studios, ontwikkelt een nieuwe serie getiteld The Resort.

Meer bekend over acteurs in A League of Their Own


Amazon Prime Video werkt aan een komedieserie op basis van de film A League of Their Own, de komedie uit de jaren negentig waarin Tom Hanks en Geena Davis de hoofdrollen speelden.

ABC bestelt pilot van komedieserie Adopted


Jimmy Kimmel, bekend als presentator van talkshows, werkt aan een nieuwe komedieserie voor ABC met de titel Adopted. Hij schrijft het concept en gaat tevens een pilot maken.

Vernieuwde series


Netflix-serie Sex Education krijgt derde seizoen


Sex Education is een Britse dramedy van Netflix. Het tweede seizoen van de serie verscheen op 17 januari 2020 en bestaat uit acht afleveringen.

The Good Doctor krijgt vierde seizoen bij ABC


The Good Doctor is een Amerikaanse medische dramaserie van de zender ABC. De serie ging in première in oktober 2017. Het derde seizoen wordt 17 februari afgesloten bij ABC.

Lucifer krijgt mogelijk zesde seizoen bij Netflix


Lucifer is een Amerikaanse misdaadserie met een vleugje dramedy van Netflix. Later dit jaar is het vijfde seizoen te zien, dat momenteel gemonteerd wordt.

Komedieserie Superstore krijgt zesde seizoen bij NBC


NBC heeft aangekondigd dat de komedieserie Superstore een zesde seizoen zal krijgen.

Misdaadserie Intelligence krijgt tweede seizoen bij Sky1


Intelligence is een Britse komische misdaadserie van de zender Sky1. De serie gaat in première op 21 februari 2020.

Meisje van plezier krijgt derde seizoen


Meisje van plezier is een Nederlandse dramaserie van Videoland. De serie ging van start in september 2017. In oktober 2019 volgde een tweede seizoen bij de streamingdienst.

EPIX bestelt tweede seizoen Godfather of Harlem


Godfather of Harlem is een Amerikaanse misdaadserie van de zender EPIX. De serie ging in première in september 2019.

Liev Schreiber: “Er komt meer Ray Donovan”


Hoofdrolspeler Liev Schreiber heeft gereageerd op de commotie die is ontstaan na het cancelen van de Showtime hitserie Ray Donovan.

Misdaadserie Bosch krijgt zevende en laatste seizoen bij Amazon


Bosch is een Amerikaanse misdaadserie van Amazon Prime Video. De serie ging in première in februari 2015. In april 2019 verscheen het vijfde seizoen.

Avenue 5 krijgt tweede seizoen bij HBO


Avenue 5 is een Amerikaanse komische sciencefictionserie van de zender HBO. De serie is afkomstig van de makers van Veep.

Afleveringen


ABC gaat aflevering The Conners live uitzenden


Dinsdagavond zal ABC een live-aflevering van de komedieserie The Conners uitzenden op het reguliere tijdstip van 20.00 uur.

Videos/Fotos


Nieuwe trailer voor tweede seizoen Altered Carbon


Altered Carbon is een Amerikaanse sciencefictionserie van Netflix. Eind deze maand zal het tweede seizoen beschikbaar komen dat uit acht afleveringen bestaat.

Spin-offs / Remake


Kans op terugkeer CSI: Crime Scene Investigation


De Amerikaanse zender CBS werkt aan een reboot van de oude hitserie CSI: Crime Scene Investigation. Dat meldt Deadline.

Een sterren stemmencast voor Netflix serie Masters of the Universe: Revelation


Onder anderen Mark Hamill (Robot Chicken), Lena Headey (Game of Thrones), Chris Wood (Supergirl) en Sarah Michelle Gellar (Robot Chicken) spreken de stemmen in van de iconische personages.

Kijkcijfers


Kijkcijfers Amerika van week 06


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 3 februari 2020 tot en met 9 februari 2020 in Amerika.

Casting nieuws


Rol voor Gugu Mbatha-Raw in Marvel's Loki


Marvel's Loki is een Amerikaanse superheldenserie van Disney+. De serie wordt momenteel opgenomen.

Rol voor Adrian Paul in Apple TV+ serie See


Apple lanceerde in november 2019 Apple TV+. Tot de eerste series die verschenen op de streamingdienst behoort de sciencefictionserie See met Jason Momoa.

Meer bekend over acteurs in dramaserie Swimming With Sharks


De acteurs Thomas Dekker, Finn Jones, Donald Sutherland krijgen rollen in de serie Swimming With Sharks, een dramaserie die Lionsgate maakt voor Quibi.

Netwerken


DPG Media en Telenet kondigen nieuwe Vlaamse streamingdienst aan


DPG Media en Telenet hebben aangekondigd de handen ineen te slaan om een nieuwe Vlaamse streamingdienst te lanceren.

Overlijdensberichten


Actrice Lynn Cohen overleden


Actrice Lynn Cohen, vooral bekend om haar rol als Magda in de HBO-serie Sex and the City, is zaterdag overleden op 86-jarige leeftijd.

MijnSerie nieuws


Column


Uitgelicht: Dit moet je weten over Quibi


De nieuwe streamingdienst Quibi, die in april 2020 van start zal gaan, biedt een totaal afwijkend concept. De dienst zal zich daarmee kunnen onderscheiden van partijen als Netflix en Disney+.

Populairste series afgelopen week (07)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht februari 2020 die in week 8 van start of in première zullen gaan.

-

Woensdag 19 februari


The Chef Show – Seizoen 2 (Netflix)
21.20 – The Hunter (2018) – Seizoen 2 (Rai 2)

-

Vrijdag 21 februari


2gether: The Series – Serie première (GMM One)
21.00 – Morden i Sandhamn – Seizoen 9 (TV4)
21.00 – Gogglebox – Seizoen 15 (Channel 4)
22.30 – Norsemen – Seizoen 3 (NRK1)

-

Zaterdag 22 februari


11.00 – The Kitchen – Seizoen 24 (Food Network)
19.00 – Ant and Dec's Saturday Night Takeaway – Seizoen 16 (ITV)

-

Zondag 23 februari


21.00 – Secrets of the Zoo – Seizoen 3 (Nat Geo Wild)
21.00 – Last Tango In Halifax – Seizoen 5 (BBC One)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten