Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 26

Weekoverzicht 26

Hoewel hier in Nederland de corona-maatregelen worden versoepeld is er in een Amerika nog een behoorlijk aantal besmettingen elke dag. We weten dan ook nog steeds niet wanneer sommige series in productie zullen gaan.
Wat we wel weten hebben we voor je verzameld in het weekoverzicht van 22 tot en met 28 juni.

Serienieuws

Casting Nieuws


Castingnieuws voor het tweede seizoen van Another Life


Tongayi Chirisa (iZombie) krijgt een vaste rol in het tweede seizoen van Another Life (2019). Ook krijgt onder andere Shannon Chan-Ken (Good Trouble) een rol in het seizoen.

Datums


Seizoen twee Das Boot binnenkort op NPO Plus


Das Boot keert in juli terug naar de NPO met een tweede seizoen. Seizoen twee gaat eerst in première bij NPO Plus.

Tweede seizoen The Boys in september in première


In september gaat het tweede seizoen van The Boys, het grote succes van 2019 van Amazon Prime Video, in première bij de streamingdienst.

A Confession in juli te zien bij NPO2


De Britse detectiveserie A Confession is vanaf juli dagelijks te bekijken bij NPO 2 en NPO Start. De serie is al beschikbaar op NPO Plus.

Dokter Deen binnenkort te zien op Videoland


Alle seizoenen van de Nederlandse dramaserie Dokter Deen, met Monique van de Ven (Doris), verschijnen binnenkort op Videoland.

Tweede seizoen El Embarcadero in juli bij NPO


Het tweede seizoen van de Spaanse romantische thrillerserie El Embarcadero verschijnt in juli bij de NPO.

Derde seizoen Good Girls verschijnt eind juli op Netflix


Eind juli verschijnt het derde seizoen van de Amerikaanse dramedyserie Good Girls op Netflix.

Tweede seizoen Karppi in juli op Netflix


Het tweede seizoen van de Finse misdaadserie Karppi (ook bekend als Deadwind) is vanaf juli te bekijken bij Netflix.

Geeft Netflix Lucifer stiekem startsein voor seizoen vijf?


Is er dan eindelijk duidelijkheid over de start van het vijfde seizoen?

Het is officieel! Seizoen vijf van Lucifer heeft een datum


Na een dag vol speculaties is het hoge woord eruit: het vijfde seizoen van Lucifer begint op 21 augustus

MotherFatherSon verschijnt in juli bij NPO


De BBC-miniserie MotherFatherSon, met Richard Gere, verschijnt eerst op NPO Plus en wordt daarna wekelijks uitgezonden op NPO 1 Extra.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 26 (22 - 28 juni 2020)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Achtste seizoen Suits vanaf juli op Netflix


Het eerste deel van het achtste seizoen van Suits verschijnt in juli op Netflix. Het is het een na laatste seizoen van de Amerikaanse juridische dramaserie.

Vis a vis: El oasis vanaf eind juli te zien op Netflix


De Spaanse misdaadserie Vis a vis: El oasis, het vervolg op Vis a Vis, verschijnt eind juli op Netflix.

Premièredatum vierde seizoen Wynonna Earp


Syfy heeft de premièredatum van het vierde seizoen van de Amerikaans-Canadese horrorserie Wynonna Earp bekend gemaakt.

Gecancelde Series


Council of Dads


NBC heeft besloten om geen tweede seizoen te gaan bestellen van de dramaserie Council of Dads. De beslissing is genomen nog voor het eerste seizoen volledig is uitgezonden. De serie ging op 24 maart in première en de allerlaatste aflevering zal op 2 juli worden uitgezonden.

Escape the Night


Escape the Night zal geen nacht meer meemaken. YouTube heeft de serie gecanceld na vier seizoenen. Maar de deur staat nog open voor een vijfde seizoen vertelde Jowy Graceffa. Wellicht niet dit jaar meer maar wellicht is de serie volgend jaar ergens anders te zien.

Vagrant Queen


Het lijkt erop dat Vagrant Queen van de troon is gestoten. Syfy heeft de serie gecanceld na slechts één seizoen. Het is niet zo verbazingwekkend dat de sciencefiction western is gecanceld. Het kreeg al vroeg in het seizoen lage cijfers en een gemiddelde van maar 224.000 kijkers. Het voorteken was al daar toen Syfy de serie verplaatsten van de donderdagavond 22.00 uur naar de vrijdagavond 23.00 uur na slechts drie afleveringen.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 25


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 13 tot en met 19 april 2020 in Amerika.

Nieuwe Series


AppleTV+ besteld The Afterparty van Phil Lord en Chris Miller


Apple TV+ heeft acht afleveringen van de komedieserie The Afterparty van Phil Lord en Chris Miller besteld.

Netflix werkt aan Nederlandse original Dirty Lines


Netflix heeft de nieuwe Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines aangekondigd. Pieter Bart Korthuis (Penoza) gaat de serie schrijven.

Nancy Wu Done It in productie bij Amazon


Amazon werkt aan Nancy Wu Done It van Kai Yu Wu (Paper Girls) en Jessica Henwick (Game of Thrones).

Pilots


NBC neemt besluit over twaalf bestelde pilots


Van de twaalf pilots die NBC heeft besteld, heeft het netwerk besloten er vijf dit jaar te filmen, als de omstandigheden rondom het coronavirus het toelaten.

Spin-off


Skydance Television werkt aan een bewerking van Hotel Del Luna


De Koreaanse dramatische fantasyserie Hotel Del Luna wordt bewerkt door Skydance Television.

Trailers


Trailers voor Brave New World en Angelyne van Peacock TV


Peacock TV heeft trailers gedeeld van series, onder andere originals Brave New World (2020) en Angelyne, die binnenkort verschijnen op de nieuwe streamingdienst.

Trailer tweede seizoen The Order


Het tweede seizoen van van de Amerikaanse bovennatuurlijkenserie The Order is al gestart. Bekijk de trailer die Netflix uitbracht.

Vernieuwde Series


#blackAF


De komedieserie #blackAF krijgt een tweede seizoen. Netflix heeft besloten om Kenya Barris (Black-ish) nog een seizoen te laten maken. Het eerste seizoen ging in april in première en een satirische kijk achter de schermen bij een Afro-Amerikaans gezin dat genoeg 'nieuw geld' te spenderen heeft, waarbij Barris zich net als bij Black-ish liet inspireren door zijn onconventionele visie op ouderschap, relaties, ras en cultuur.

Arthdal Chronicles


TvN en Netflix hebben de handen ineengeslagen en de fantasyserie Arthdal Chronicles vernieuwd met een derde seizoen. Het tweede seizoen wordt eind 2020 of begin 2021 verwacht bij Netflix. De Zuid-Koreaanse serie verteld het verhaal van het mythische land Arth waar de bewoners van de eeuwenoude stad Arthdal en de omliggende gebieden strijden om de macht terwijl ze een nieuwe samenleving opbouwen.

The Birch


The Birch gebaseerd op een korte film krijgt een tweede seizoen. Facebook Watch heeft zeven maanden na het einde van het eerste seizoen eindelijk een beslissing genomen. Voor het tweede seizoen van de fantasyserie over een monster in een bos zijn er tien afleveringen besteld en het is de bedoeling dat de serie in 2021 weer van start gaat.

Cobra Kai verhuist naar Netflix


Het vervolg op de populaire film The Karate Kid verhuist naar Netflix voor aanvang van het derde seizoen. De eerste twee seizoenen waren exclusief te zien op YouTube.

Gangs of London vernieuwd met een tweede seizoen


De Britse misdaadserie Gangs of London is door AMC en Sky Atlantic vernieuwd met een tweede seizoen.

Jersey Shore Family Vacation


MTV heeft het realityprogramma Jersey Shore Family Vacation vernieuwd met een vierde seizoen. Het goede nieuws komt al snel, de finale van het derde seizoen is op 18 juni uitgezonden.

Last Chance U


Netflix heeft aangekondigd dat de sport documentaire Last Chance U terug zal gaan keren met een allerlaatste vijfde seizoen. De documentaire ging in 2016 in première en heeft lovende kritieken gekregen. Er is ook al in spin-off in de maak Last Chance U: Basketball dat in 2021 in première zal gaan.

Lucifer krijgt van Netflix een allerlaatste zesde seizoen


Na de startdatum van seizoen vijf, komt Netflix met nog meer goed Lucifer-nieuws.

This Way Up


Hulu en Channel 4 zien het wel zitten met This Way Up. De dramady is vernieuwd met een tweede seizoen. Bedenkster en hoofdrolspeelster Aisling Bea heeft een tweede seizoen gescchreven die naar verwachting nog dit jaar in productie zal gaan. Tobias Menzies (Richard in de serie) vertelde: “Ik denk dat ik dit wel mag zeggen, ja, Aisling [Bea] schrijft. Iedereen wil er graag wat meer van maken. Hopelijk is dat een van de dingen die we kunnen doen als we bedenken hoe we weer kunnen filmen. De wens is om het later dit jaar te doen en ik zou graag nog wat meer gaan doen. Ik vind het echt geweldig. “

Twenties


Het verhaal van Hattie en haar vrienden gaat nog even door op BET. De serie Twenties van Lena Waithe is vernieuwd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen had een gemiddelde van 510,000 kijkers en eindigde in april.

Algemeen nieuws

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


ABC past schema seizoen 2020-2021 aan


Een dag nadat deze werd aangekondigd heeft ABC zijn schema van seizoen 2020-2021 veranderd. Black-ish start eerder en Call Your Mother wordt verschoven.

Amazon Prime Video voegt vanaf juli vijf series toe


American Horror Story verschijnt binnenkort bij Amazon, helaas niet alle seizoenen. Daarnaast verschijnt onder andere ook Prison Break bij de streamingdienst.

Weetjes


Opnames tweede seizoen The Witcher binnenkort hervat


Netflix heeft aangekondigd dat de opnames voor seizoen twee van The Witcher op 17 augustus weer verder gaan.

MijnSerie nieuws

Column


Wat er echt gebeurde: The English Game


‘Based on a real story’, ik vraag mij dan altijd af wat er precies allemaal waargebeurd is. In deze column kom ik erachter wat er echt is gebeurd en welke gebeurtenissen ter ondersteuning van het verhaal zijn toegevoegd.

Podcast


MijnSerie Podcast: Seizoen 2, aflevering 10


Nog één keer een serie van de maand, het nieuwsoverzicht en W.V.T.T.K. althans wat betreft seizoen twee. Eind augustus/begin september zijn Mandy en Peter terug met seizoen drie!

Populairste series


Populairste series afgelopen week (26)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op het eerste seizoen van Mellem oss (Between Us)


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Mellem oss (Between Us). We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het eerste seizoen van Years and Years


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Years and Years. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Death in Paradise; In Death In Paradise komt ene Harry voor. Maar wat is Harry?, was Hagedis. Weetje: Harry is een hagedis, een zogehete Guadeloupan Anole (Anolis Marmoratus). Maar Harry the Lizard is niet echt, hij is gemaakt in de computer als een computer-generated imagery digitale animatie.

- Het antwoord op de prijsvraag van Father Brown (2013); Father Brown (2013) speelt zich af in het fictieve Kembleford, maar waar (dorp en graafschap) wordt de serie opgenomen?, was Blockley in Gloucestershire. Weetje: Het filmen vindt plaats in het dorp Blockley in Gloucestershire, waarbij de kerk van Saints Peter en Paul (Church of England) wordt gebruikt als de rooms-katholieke St. Mary-kerk van de serie en de pastorie wordt omgevormd tot pastorie voor de woning van pater Brown. Andere dorpen die worden gebruikt zijn Winchcombe, Upper Slaughter, Kemerton, Sudeley Castle en op het treinstation van Winchcombe op de historische Gloucestershire Warwickshire Railway. Bij Sudeley Castle worden the tithe barn en St Mary's Chapel gebruikt.

- Het antwoord op de prijsvraag van White House Farm; White House Farm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat plaatsvond in Essex. Maar in welke maand en jaar vonden deze gruwelijke moorden plaats?, was augustus 1985. Weetje: De moorden vonden plaats vonden plaats in de buurt van het dorp Tolleshunt D'Arcy , Essex, Engeland, in de nacht van 6 op 7 augustus 1985.

- Het antwoord op de prijsvraag van Okkupert; Okkupert is een Noorse serie. Volgens IMDb is het de duurste Noorse serie ooit gemaakt. Maar wat was het budget van de serie?, was 90 miljoen Noorse Kroon. Weetje: 90 miljoen Noorse Kroon is 11 miljoen dollar. De serie heeft voor nogal wat opschudding gezorgd in Rusland. De Russische ambassadeur in Noorwegen vond het schandalig dat Rusland werd afgeschilderd als de agressor. En hoewel de producenten van Okkupert benadrukte dat de serie pure fictie was beweerde de ambassadeur dat de serie schadelijk kon zijn voor de relatie tussen beide landen in het echte leven.

- Het antwoord op de prijsvraag van Rebecka Martinsson; De hoofdrol in Rebecka Martinsson wordt vertolkt door Ida Engvoll. In welke hitserie speelde zij de rol van Tina?, was Bron/Broen (The Bridge). Weetje: Engvoll speelde in het derde seizoen (2015) van Bron/Broen drie afleveringen lag de rol van Tina.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juni 2020 die in week 27 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 29 juni


21.00 – Agatha Raisin – Seizoen 3 (BBC First)

-

Dinsdag 30 juni


22.00 – The Murder Tapes – Seizoen 3 (Investigation Discovery)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten