Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Aantal afleveringen en nieuwe regisseur voor Knights of the Seven Kingdoms bekend

Aantal afleveringen en nieuwe regisseur voor Knights of the Seven Kingdoms bekend

Black Mirror-regisseur Owen Harris stapt in HBO's Hedge Knight-serie om de helft van het eerste seizoen te regisseren.
Brekend nieuws uit Westeros: De Game of Thrones-prequelserie A Knight of the Seven Kingdoms heeft een groot talent van Black Mirror toegevoegd als hoofdregisseur van het debuutseizoen.



Owen Harris (foto) is bij het HBO-drama aan boord gekomen als uitvoerend producent en zal ook de eerste drie afleveringen regisseren, waarmee hij de regisseursvisie voor de serie vastlegt. Harris is vooral bekend als regisseur van twee van de beste afleveringen van Black Mirror - Be Right Back en het alom geprezen San Junipero.

Het aantal afleveringen van A Knight of the Seven Kingdoms is nu ook bekendgemaakt: Het eerste seizoen zal uit zes afleveringen bestaan, wat een strakkere opener is dan de eerste seizoenen van tien afleveringen van Game of Thrones en House of the Dragon. De looptijd lijkt passend aangezien Knight een bewerking is van George R.R. Martins 160 pagina's tellende novelle The Hedge Knight in plaats van een van zijn 900 pagina's tellende epische romans.

Nu we het er toch over hebben, de serie heet nu gewoon A Knight of the Seven Kingdoms in plaats van A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Deze titel is niet noodzakelijkerwijs definitief, maar het is hoe de zaken er op dit moment voor staan.

Naast Black Mirror regisseerde de door WME en Independent Talent Group aangestelde Harris ook de debuutaflevering van Jordan Peele's revival van The Twilight Zone (2019), Troy: Fall of a City, evenals afleveringen van Secret Diary of a Call Girl en Misfits. Harris maakte zijn speelfilmdebuut met Kill Your Friends, dat in première ging op het Toronto International Film Festival. Onlangs regisseerde Harris vier afleveringen van Peacock's Mrs. Davis.

Onlangs heeft A Knight of the Seven Kingdoms acteurs gecast voor de twee hoofdrollen. Vikings: Valhalla-acteur Peter Claffey en Dexter Sol Ansell, die onlangs de jonge Coriolanus Snow vertolkte in The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, werden gecast als respectievelijk Ser Duncan the Tall en zijn schildknaap Egg.

De officiële beschrijving van de serie: "Een eeuw voor de gebeurtenissen van Game of Thrones zwierven twee onwaarschijnlijke helden door Westeros ... een jonge, naïeve maar moedige ridder, Ser Duncan the Tall, en zijn kleine schildknaap, Egg. In een tijd waarin de lijn Targaryen nog steeds de IJzeren Troon in handen heeft en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit het levende geheugen is gewist, wachten deze onwaarschijnlijke en onvergelijkbare vrienden grote lotsbestemmingen, machtige vijanden en gevaarlijke heldendaden."

Het project is geschreven en geproduceerd door Martin en Ira Parker. Het wordt ook geproduceerd door Ryan Condal, Vince Gerardis, Owen Harris en Sarah Bradshaw.

A Knight of the Seven Kingdoms vertegenwoordigt een ander soort verhaal over Westeros dan Game of Thrones of House of the Dragon. Deze series zijn grootse oorlogsverhalen met uitgebreide ensembles die zich op meerdere locaties afspelen. Martin's Dunk and Egg verhalen zijn meer intieme verhalen en een lichtere toon.

Knight was een van de verschillende projecten van Martin die in ontwikkeling zijn genomen in de hoop het post-Game of Thrones arsenaal van het bedrijf aan te vullen. Andere projecten zijn nog in ontwikkeling. De stap volgt op de enorm succesvolle lancering van House of the Dragon, dat volgens HBO 29 miljoen kijkers per aflevering genereerde en deze zomer terugkeert voor seizoen twee. A Knight of the Seven Kingdoms wordt ergens in 2025 verwacht.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten