Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Vervolgserie van Nurse Jackie verhuist van Showtime naar Amazon

Vervolgserie van Nurse Jackie verhuist van Showtime naar Amazon

Een vervolgserie voor Nurse Jackie, oorspronkelijk gepland bij Showtime, is nu in ontwikkeling bij Amazon MGM Studios.
Edie Falco speelt opnieuw de hoofdrol in de vervolgserie. Zoals in 2023 werd bericht, was de potentiële vervolgserie van Lionsgate Television, producent van de originele serie, in ontwikkeling bij Showtime. Het lineaire netwerk van Showtime, dat meer dan vier decennia geleden werd gelanceerd tijdens de begindagen van de kabel, kreeg in januari officieel een nieuwe naam en werd opnieuw gelanceerd in een pakket met Paramount+.

Nurse Jackie

De logline: "Tien jaar nadat we Jackie Peyton (Falco) achterlieten terwijl ze zich vastklampte aan het leven in de finale van de serie, is zij weer op haar pootjes terechtgekomen ondanks dat ze haar verpleeglicentie is kwijtgeraakt. In het vervolg van haar verhaal staat ze voor nieuwe dilemma's in een poging om goed te zijn in een wereld waar slecht zijn vaak niet alleen makkelijker is, maar ook veel leuker."

In het ziekenhuisdrama Nurse Jackie speelde Falco de hoofdrol als een dubbelzinnige, pillen slikkende Eerste Hulp-verpleegster en moeder. De serie, die liep van 2009 tot 2015, won vijf Primetime Emmy Awards uit 24 nominaties, waaronder overwinningen voor Falco en Merritt Wever.

Nurse Jackie is gecreëerd en geproduceerd door Liz Brixius, Linda Wallem en Evan Dunksy. Caryn Mandabach en John Melfi produceerden ook.

De schrijvers-producenten van de originele serie, Liz Flahive en Abe Sylvia, zijn de schrijvers en uitvoerend producenten van de vervolgserie. Falco zal ook uitvoerend produceren samen met voormalig Showtime-chef Bob Greenblatt. Lionsgate Television is de studio.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

makeni
ma 17 juni, 19:20
Nurse Jackie was geweldig, ik kan niet wachten op dit vervolg!
1
Log in om een reactie achter te laten