Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
HBO Max maakt bekend wanneer de Harry Potter-serie te zien zal zijn

HBO Max maakt bekend wanneer de Harry Potter-serie te zien zal zijn

HBO Max heeft laten weten wanneer je de nieuwe Harry Potter kunt verwachten. En dat duurt nog wel even.
Tijdens het Max streaming evenement in april 2023 bevestigde Warner Bros. Discovery dat er een nieuw tijdperk aanbreekt voor Harry Potter-fans. Het bedrijf kondigde een televisieserie aan gebaseerd op alle zeven boeken over de jonge tovenaar geschreven door J.K. Rowling.

14898 Harry Potter

"Deze nieuwe HBO Max Original serie zal diep in elk van de iconische boeken duiken waar fans al die jaren van zijn blijven genieten," zei Casey Bloys, Chairman en CEO, HBO & Max Content over het project, waarvan hij fans ook verzekerde dat het "een getrouwe adaptatie" zou zijn.

Volgens de eerste berichten zou elk seizoen van de serie zich richten op één boek uit de Harry Potter boekenreeks, die uit zeven romans bestaat, maar Bloys zei dat het project "tien opeenvolgende jaren" zou duren, wat de bewering van één boek per seizoen lijkt te weerleggen. Voor degenen die zeggen dat Fantastic Beasts gebruikt zou kunnen worden om tien seizoenen over tien jaar te maken, hebben de WBD-kopers tijdens de aankondiging specifiek gezegd dat Fantastic Beasts geen deel zal uitmaken van de serie.

Hoe dan ook, Bloys beloofde dat als het bedrijf aan zijn nieuwe Harry Potter avontuur begint, "we dat doen met de volledige zorg en ambacht van deze franchise."

Het heeft even geduurd, aangezien de eerste aankondiging in april 2023 was, maar in de afgelopen maanden nodigde Warner Bros. een selecte groep creatieven uit om ideeën aan te dragen voor wat de serie zou kunnen worden. Dat waren Martha Hillier, Kathleen Jordan, Tom Moran en Michael Lesslie. Nu hebben de streamingdienst en Warner Bros. Television het beperkt tot Jordan, Moran en de nieuwere aanwinst Francesca Gardiner, aldus bronnen.

Deadline bracht vorige maand het nieuws dat Succession-schrijfster Francesca Gardiner bij de finalisten zit. Gardiner was adviserend producent voor seizoen drie en vier van HBO's Succession. Voordat ze aan de creatie van Jesse Armstrong werkte, was ze uitvoerend producent van HBO en BBC fantasy coproductie His Dark Materials en was ze mede uitvoerend producent van AMC's Killing Eve. Ze schreef ook mee aan series als Starz's The Rook en Prime Video's The Man in the High Castle.

Jordan creëerde de Netflix-serie Teenage Bounty Hunters. Jordan werkt ook samen met de Orange Is the New Black-streamer aan The Decameron, dat in 2022 een serieorder kreeg.

Tom Moran is een Britse schrijver die de Prime Video-serie The Devil's Hour maakte, met Peter Capaldi in de hoofdrol. Hij werkte ook aan de sciencefictionserie The Feed (2019) van Prime Video en het politiedrama Wild Bill met Rob Lowe.

Het is een interessante mix van Britten en Amerikanen, van wie de meesten enige ervaring hebben met het werken met streamers en van wie velen projecten hebben geleid in de sci-fi/fantasy-ruimte.

We hebben gehoord dat de groep schrijvers de opdracht heeft gekregen van HBO Max om presentaties te maken voor een serie die hun kijk op de bekende eigendomstitel weergeeft. Rowling wordt verondersteld betrokken te zijn bij dit presentatie proces. Het trio zal de komende maanden kunnen werken aan hun presentaties, met een beslissing over wie de baan krijgt naar verwachting in juni.

Volgens David Zaslav, CEO van Warner Bros. Discovery, wordt de serie in 2026 verwacht.

"We zijn niet verlegen geweest over onze opwinding rond Harry Potter," vertelde Zaslav aan Wall Street-analisten tijdens het vierde kwartaal van het bedrijf. "Ik was een paar weken geleden in Londen met Casey (Bloys, CEO van HBO) en Channing (Dungey, voorzitter van Warner Bros Television) en we hebben echt wat tijd doorgebracht met JK en haar team," vertelde hij enthousiast. "Beide partijen waren dolblij dat we deze franchise nieuw leven konden inblazen. Onze gesprekken waren geweldig."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

BlackBiker
29 februari 2024, 16:03
Zou er na de filmserie echt nog behoefte aan een complete hervertelling zijn?
Die films zijn inmiddels immers ook te streamen.
3
JanWillemK
2 maart 2024, 10:40
Zolang J.K. Rowling zich ermee mag bemoeien denk ik het wel, maar ik moet zeggen dat ik het wel jammer zou vinden.
Ik heb onlangs het spel Hogwarts Legacy gespeeld en hoewel de game los staat van de boeken en J.K. Rowling niet betrokken was in het verhaal van de game, toont het wel aan dat er zoveel extra content mogelijk is want de game voelde echt aan als onderdeel van het Wizarding World universum.
1
Olga2000
2 maart 2024, 13:10
In de boeken staat veel meer dan wat in de films werd gebruikt. Ik vind de serie alleen interessant als die de boeken nauw volgt.
1
Log in om een reactie achter te laten