Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Netflix cancelt Obliterated na één seizoen

Obliterated heeft zijn naam eer aangedaan. Netflix heeft ervoor gekozen om niet door te gaan met een tweede seizoen van de actie-comedyserie.

Het cancelen van de serie komt een beetje als een verrassing, omdat Obliterated na de release op 30 november zes weken lang een respectabele positie in de Netflix Top 10 voor Engelstalige series had, met een piek op nummer 1 in de tweede week. De streamer baseert zijn vernieuwingsbeslissingen grotendeels op het analyseren van kijkcijfers versus kosten.

Obliterated

Van Cobra Kai-makers Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg en Josh Heald, vertelt Obliterated het verhaal van een elite Special Forces team dat een dodelijke dreiging voor Las Vegas verijdelt. Na hun feest vol drank, drugs en seks ontdekte het team dat de bom die ze onschadelijk hadden gemaakt nep was. Het nu beschonken team moest zich door hun beperkingen heen vechten, hun persoonlijke problemen overwinnen, de echte bom vinden en de wereld redden.

Nick Zano, Shelley Hennig, Terrence Terrell, Alyson Gorske, C. Thomas Howell, Eugene Kim, Paola Lázaro en Amalia Yoo spelen de hoofdrollen in de serie, geproduceerd door Sony Pictures Television. Hurwitz, Schlossberg en Heald produceerden samen met Dina Hillier.

Obliterated was een origineel concept van Heald, Hurwitz en Schlossberg van Counterbalance Entertainment, die achter komedies zitten zoals de Harold & Kumar-franchise, Hot Tub Time Machine, American Reunion en Blockers. Ze hebben gezegd dat de serie was bedoeld om te lijken op een R-rated actie-komediespeelfilm, verdeeld over acht afleveringen, met een begin, midden en einde.

Het trio ziet Obliterated als een filmfranchise in de trant van Die Hard of The Hangover en hoopt het concept in de toekomst op de een of andere manier te kunnen herhalen en de personages jaren later weer op te pakken.

Ondertussen blijft Netflix zaken doen met Hurwitz, Schlossberg en Heald, die werken aan het aankomende zesde en laatste seizoen van de populaire vechtsportkomedie Cobra Kai en potentiële spin-offs hebben aangekondigd.
Video on youtube
Vorige aflevering
Last Call
Last Call
01x08
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Obliterated