Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Tweede seizoen Occupied in januari bij NPO Start Plus

Tweede seizoen Occupied in januari bij NPO Start Plus

Occupied is een Noorse thrillerserie van de zender TV 2. De serie ging in première in oktober 2015 en momenteel wordt in Noorwegen het derde en laatste seizoen uitgezonden.
De politieke thrillerserie van bedenker Jo Nesbø is de duurste productie uit de Noorse tv-geschiedenis. Hoe arrogant kunnen grootmachten zich opstellen? Wat gebeurt er met een land onder een zogenaamd vreedzame bezetting? Komen burgers in opstand wanneer hun veiligheid en materiële rijkdom op het eerste gezicht niet aangetast worden? Deze spannende en gelaagde serie toont hoe mensen omgaan met de loyaliteit tegenover zichzelf, hun familie en hun vaderland.

De Noorse regering besluit in Occupied, zonder overleg met de omringende landen, al hun olie- en gaswinning stop te zetten om volledig over te stappen op duurzame energie. Daarop valt Rusland, met goedkeuring van de EU, het land binnen om de grondstoffen voor de rest van de wereld beschikbaar te houden. Wat een geweldloze, tijdelijke invasie zou moeten zijn, ontaardt al gauw in onrust en spanningen. Noorse burgers voelen zich in hun vrijheid aangetast en komen in opstand

Het tweede seizoen van Occupied is vanaf 17 januari in zijn geheel te zien op NPO Start Plus. Vanaf 12 maart is het seizoen ook wekelijks te zien op tv bij NPO 1 Extra.

Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten