Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix werkt aan vervolgserie van One Tree Hill

Netflix werkt aan vervolgserie van One Tree Hill

De langverwachte vervolgserie One Tree Hill komt dichterbij op Netflix.
De originele acteurs Sophia Bush (foto, links) en Hilarie Burton (foto, rechts) zijn klaar om te produceren en hun rollen van respectievelijk Brooke Davis en Peyton Sawyer te hernemen in de vervolgserie van schrijver/uitvoerend producent Becky Hartman Edwards en Warner Bros. TV, die momenteel in ontwikkeling is bij de streamer.



Jensen Ackles en Danneel Ackles zijn ook uitvoerend producent via hun Chaos Machine-productiemaatschappij, waarbij de laatste in gesprek is om terug te keren als Rachel Scott. Emily Moss Wilson is producent.

One Tree Hill, gecreëerd door Mark Schwahn, ging in 2003 in première en was negen seizoenen lang te zien op The WB en zijn opvolger The CW. Het vervolg speelt zich naar verluidt twintig jaar later af en volgt de beste vriendinnen Brooke en Peyton die nu ouders zijn van tieners en voor uitdagingen staan die niet onbekend zijn met wat ze in de originele serie aangingen, zoals liefde, onzekerheden en verdriet.

Het coming-of-age drama had ook Chad Michael Murray, James Lafferty, Bethany Joy Lenz, Austin Nichols, Antwon Tanner en Paul Johansson in de hoofdrollen. Bronnen melden dat er informele gesprekken zijn geweest met andere leden van de ensemblecast. Bush en Burton zijn tot nu toe de enigen die vaststaan, maar de formele benaderingen van anderen worden verwacht als de serie groen licht krijgt. Murray, die Lucas Scott zes seizoenen lang speelde en terugkeerde als gastacteur in seizoen negen, heeft geen plannen om terug te keren voor het vervolg.

Vertegenwoordigers van Netflix en WBTV wilden geen commentaar geven op dit verhaal.

Netflix blies eerder een andere kenmerkende WBTV-serie nieuw leven in die op de WB en CW liep, Gilmore Girls, waar Murray een doorbraakrol had voordat hij een hoofdrol kreeg in One Tree Hill.

One Tree Hill speelt zich af in een fictieve stad in North Carolina en begint als een verhaal over twee halfbroers, Lucas (Murray) en Nathan (Lafferty), met een gespannen relatie die gedwongen worden om samen naar de middelbare school te gaan.

Naarmate de serie vorderde, begon het verhaal alle vriendschappen, romantiek, liefdesverdriet en familiaire spanningen in Tree Hill te volgen, door de lens van de tieners. Brooke Davis, Peyton Sawyer en Haley James Scott (Lenz) schreven vaak de verhaallijn.

One Tree Hill-bedenker Schwahn, die diende als uitvoerend producent en showrunner van de originele serie, is niet betrokken bij het vervolg. In 2017 spraken een aantal vrouwelijke cast- en crewleden van One Tree Hill, waaronder Bush en Burton, zich uit en beschuldigden hem van seksuele intimidatie. Het vervolg, met het duo als hoofdrolspeelster, staat voor de vrouwen van One Tree Hill die de serie terugveroveren.

Peyton en Brooke zijn beste jeugdvriendinnen die gedurende de serie meer op zussen gaan lijken. Hun relatie wordt door de mangel gehaald terwijl ze allerlei obstakels overwinnen, met name hun driehoeksverhouding met Lucas. Wanneer de serie begint, sluit Lucas zich aan bij hun sociale kring en neemt hij zijn beste vriendin Haley mee, die een wervelende romance heeft met Nathan en op de middelbare school met hem trouwt. De twee hebben ook een zoon, Jamie (Jackson Brundage), die in hun laatste jaar werd geboren.

Uiteindelijk trouwt Peyton met Lucas en wordt Brooke verliefd op Julian (Austin Nichols), met wie ze een tweeling krijgt, Davis en Jude, personages die volgens de synopsis van de serie als tieners zullen terugkeren in de nieuwe serie.

Danneel Ackles speelde ook een aantal seizoenen de rol van Rachel Gatina, aanvankelijk als antagonist van Brooke, maar later ontwikkelden ze een vriendschap waardoor Rachel deel ging uitmaken van de groep.

Burton en Bush hosten ook een One Tree Hill-terugkijk podcast met medespeler Lenz, getiteld Drama Queens die nog steeds wordt uitgezonden en momenteel aan het zevende seizoen bezig is. Ze verwelkomen ook gastacteurs in de podcast, waaronder Jana Kramer (Alex Dupre in de serie), die deelnam aan hun meest recente aflevering. Burton heeft zich onlangs teruggetrokken uit de podcast en Robert Buckley, die te zien was als Clay Evans, heeft het overgenomen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten