Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Conan Miller geeft "Outer Range - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Conan Miller op 3 Mei 2022.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Outer Range - Eerste aflevering

De traditionele eigenaar van een grote ranch in Wyoming vecht in Outer Range tegen financiële problemen. Dan ontdekt hij ook nog een onbegrijpelijk fenomeen op zijn land.

De western is een filmgenre dat zijn gouden tijd beleefde tussen de late jaren dertig en de zestiger jaren. Er werden in die periode niet alleen westernfilms gemaakt, maar ook menige tv-serie. Clint Eastwood was bijvoorbeeld al een tv-bekendheid door Rawhide, voordat hij ook op het grote doek bekendheid kreeg met de legendarische spaghettiwesterns.

Ik ben geboren in het midden van de jaren zestig. Onvermijdelijk groeide ik op met de herhalingen van de westerns en sommige van deze series op tv. De eenzame cowboy die zich door dik en dun staande houdt, met vaak alleen zijn pistool en harde vuisten als wapens, en gezeten op zijn trouwe paard door de eindeloze prairies en woestijnen rijdt. Kampvuur, koffie en gebakken spek. De romantische kant trok mij altijd enorm aan.

Maar er is ook een andere kant. Het leven van een cowboy bestaat uit hard werken voor weinig geld. Vooral in de moderne westerns zien we die praktische problemen terug. Een rancher kan alleen zijn ranch behouden als hij met zijn tijd meegaat. En anders staan de banken en andere geldwolven klaar om de boel in beslag te nemen.

In Outer Range zien we Josh Brolin (The Young Riders) in de rol van Royal Abbott, een veehouder die het cowboyleven zoveel mogelijk volgens de oude regels wil leven. Op zijn ranch zijn de paarden niet vervangen door quads en drones. Hij is nog een old-school cowboy. Weliswaar ouder en wat versleten, maar nog altijd taai als zongedroogd leer en spijkerhard voor zichzelf.

Op een dag beschuldigt de eigenaar van de naastgelegen ranch Royal ervan dat hij grond van hem heeft gestolen. Het één leidt tot het ander en onvermijdelijk volgen er agressieve confrontaties tussen mensen van de verschillende ranches. Dan is er ook nog die vreemde bezoeker die iets lijkt te verbergen.

Alles wordt helemaal vreemd als Royal een mysterie ontdekt op het betwiste land. Hier ontmoeten western en sciencefiction elkaar. Dat lijkt een vreemd huwelijk, maar ik vind het allemaal wel logisch. Juist in dunbevolkte streken kunnen vreemde fenomenen lange tijd ongezien hun gang gaan.

Wat er precies aan de hand is in het veld van Royal is niet duidelijk. Ook Royal zelf heeft geen idee. Toch bekroop mij het gevoel dat het niet toevallig is dat juist dit veld ineens zo in trek is bij de buren.

Ik ben heel benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Josh Brolin draagt de hoofdrol zonder moeite en is geloofwaardig als de zwijgzame, getaande rancher. Van mij krijgt Outer Range een 7,5 met uitzicht op een hoger cijfer. Hopelijk blijft de serie boeien en wordt het verhaal geloofwaardig vervolgd.
Volg Outer Range
Vorige aflevering
The End of Innocence
The End of Innocence
02x07
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Baldr
04 Mei 2022 01:56 -
Hij is apart je moet er echt inkomen maar niet verkeerd
Reageer
avatar_BlackBiker
04 Mei 2022 13:01 -
Helaas, Conan. De eerste twee afleveringen zijn interessant maar daarna zakt het helemaal in. Veel aandacht voor drama, weinig voor het mysterieuze waar in de eerste twee afleveringen op gehint wordt. Ik ben na vier afleveringen gestopt.
Reageer
Outer Range