Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Outlander - Nieuws uit Schotland: deel elf

De elfde editie van Nieuws uit Schotland, met dit keer nieuws over seizoen vier. Daarnaast neem ik Richard 'Roger' Rankin onder de loep.

***LET OP***
Dit artikel kan spoilers bevatten als je seizoen drie nog niet hebt gezien




***TRAILER***


De fans van Outlander hebben er lang op moeten wachten, maar 10 september kwam hij dan echt; de officiële trailer van seizoen vier van Outlander. De trailer, die ruim twee minuten duurt, werd op Twitter, binnen twee dagen tijd, al ruim een half miljoen keer bekeken.
Video on youtube


In de trailer zijn aan aantal nieuwe gezichten te zien. Maar, wat de fans en kijkers van trailer vooral opviel, was de stem aan het einde van de trailer? Is dat de stem van Brianna's vader Frank Randall?

***VIJF JAAR***


Op elf september is het vijf jaar geleden dat bekend werd gemaakt dat Caitriona Balfe Claire zou gaan spelen. Ze maakte dit zelf via Twitter bekend.


In die vijf jaar heeft niet alleen Claire, maar ook Caitriona een metamorfose ondergaan.

Embed from Getty Images

En vijf jaar Caitriona, vraagt ook om vijf jaar Claire, dus bij deze: de vijf redenen waarom de fans houden van Claire.

***ZIGGO***


Op zeven september maakte Ziggo bekend dat ze de uitzendrechten voor het vierde seizoen hebben gekregen. Ziggo zet de nieuwe afleveringen vierentwintig uur na Amerika op on demand. De eerste aflevering van seizoen vier zal op vijf november bij Ziggo verschijnen. Meer over Ziggo en Outlander is hier te vinden.

***ROGER ONDER DE LOEP***


Embed from Getty Images
Een van de favoriete karakters van de lezers en kijkers is Roger. Maar wie is Roger eigenlijk, en bovenal: wie is Richard Rankin? Tijd om deze Schot eens onder de loep te nemen.

Richard werd geboren op 4 januari 1983 in Glasgow. Hij werd geboren onder de naam Richard Harris, maar dat werd later veranderd in Rankin, de naam van zijn moeder. Dit, omdat Richard Harris een bekend Iers acteur was. Pas op zijn eenentwintigste, na een reis naar Los Angeles, besloot Richard dat acteren wel iets voor hem zou zijn. Na een tijd in het theater te hebben gestaan, kreeg hij in 2014 een rol in The Crimson Field. Daarna volgden The Syndicate en From Darkness. In 2016 kreeg hij de hoofdrol in Thirteen. Daarin speelt hij de agent Elliot, die een zaak van een vermist meisje op moet lossen. Deze serie is in Nederland te zien via Videoland.

Na Thirteen werd hij gecast voor de rol van Roger Wakefield in Outlander. En hoewel Richard van de drie seizoen maar in drie afleveringen te zien is geweest, heeft hij al een enorme fanbase op de sociale media. Hij is een veelgevraagde gast op Comic Cons over de hele wereld. In seizoen vier zullen we meer te zien krijgen van Richard als Roger. Roger Wakefield MacKenzie is geadopteerd door dominee Wakefield. Rogers ouders zijn omgekomen tijdens de tweede wereldoorlog. In 1968 was hij de jongste leraar van de universiteit van Oxford. Zijn leven veranderde voorgoed toen Claire Randell en haar dochter Brianna de begrafenis van zijn adoptievader bezochten.

Embed from Getty Images

***SEIZOEN VIER***


Seizoen vier van Outlander. Wat kunnen we verwachten? Aan het einde van seizoen drie zagen we dat Claire en Jamie, na schipbreuk te hebben geleden, aanspoelden op het strand van 'de nieuwe wereld'. North Carolina op precies te zijn. Het is 1767, en Amerika wordt de nieuwe wereld genoemd. Maar het is ook een wereld van slavernij en kolonisatie. In deze nieuwe wereld worden helaas ook nog oude gebruiken nageleefd. Doodstraffen, indianen en piraterij, het hoort er allemaal bij. Claire en Jamie zullen zich moeten gaan settelen in deze nieuwe wereld.
Ondertussen zijn in 1971 Roger en Brianna op zoek naar bewijzen dat Brianna's ouders elkaar hebben gevonden. Seizoen vier zal zich dan ook in deze twee tijdperken afspelen.

De droughtlander is bijna voorbij. Nog iets meer dan zeven weken moeten we wachten. Genoeg weken om seizoen één tot en met drie nog eens te bekijken op Netflix.

Zorg dat je ook de volgende Nieuws uit Schotland niet mist, want dan neem ik hoofdrolspeler Sam Heughan onder de loep, en dat wil je toch niet missen?
Embed from Getty Images
Vorige aflevering
Turning Points
Turning Points
07x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Outlander