Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
anonymous geeft "Ozark - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door anonymous op 12 september 2017.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Ozark - Seizoen 1

"Money is not peace of mind. Money is not happiness. Money is, at its essence, that measure of a man's choices." - Martin 'Marty' Byrde

Martin 'Marty' Byrde (Jason Bateman, Arrested Development) runt, samen met zijn vriend en partner Bruce (Josh Randall, Quarry), een financieel bedrijfje. Eigenlijk bestaat hun werk niet uit het adviseren van klanten. Nee, ze slijten hun dagen met het witwassen van geld voor een Mexicaans kartel, dat onder leiding staat van Del (Esai Morales, Chicago P.D.). Als zijn partner een deal verpest en vijf miljoen steelt van het kartel, komt Martin daar op een vervelende manier achter. Om zijn eigen leven te redden, belooft hij acht miljoen binnen twee dagen wit te wassen, om dat daarna aan Del te overhandigen. Een haast onmogelijke klus dus. De folder, die Bruce eerder in de handen van Martin duwt, kan de redding zijn voor hem en zijn familie.

zijn familie veilig houden en het enorme bedrag witwassen

Martin doekt het bedrijf op, probeert al zijn geld op te nemen en huurt iemand in om zijn leven, en zijn verleden te wissen. Zijn vrouw Wendy (Laura Linney, The Big C) moet ook afscheid nemen van haar leven. Ze weet waar Martin mee bezig is, en weet dat het een serieus probleem is, waarin ze zich bevinden. Ze vertelt haar minnaar alles over het probleem, waar zij en Martin in zitten, en verbreekt de relatie met haar minnaar. Martin begint aan een haast onmogelijke klus: zijn familie veilig houden en binnen twee dagen acht miljoen ophoesten. Als hem dat lukt, zet Del hem weer onder druk. Ruim acht miljoen dollar witwassen in de Ozarks. Doet hij dat niet, dan zal Del het hele gezin van Martin vermoorden. Met zijn vrouw Wendy, twee kinderen en een aantal koffers vol dollarbiljetten, vertrekt Martin naar de Ozarks. Daar begint hij aan een haast onmogelijk opdracht: zijn familie veilig houden en het enorme bedrag witwassen.

Ozark
© Netflix

Maar, hoe leg je het opnemen van zoveel geld en het plotselinge verhuizen uit aan je kinderen, aan je familie en je omgeving? En met het opnemen van zoveel geld gaan ook de alarmbellen rinkelen bij de politie. Hoe maak je je verhaal kloppend, kom je de grote baas van het kartel tegemoet en leef je een zo normaal mogelijk leven in een prachtig natuurgebied? Om al deze vragen draait Ozark.

Verwacht geen snelle actie, of flitsende gevechten. Ozark is een serie, die kabbelt als een stroompje door een bebost gebied. Met hier en daar een stroomversnelling en de nodige obstakels. Op internet heb ik vaak de vergelijking gehoord met Breaking Bad en Bloodline. Toch vind ik dat Ozark een serie op zich is. Langzaam ontpopt het zich tot een serie, die onder je huid gaat zitten, maar ook altijd wat donker en duister blijft. Een serie, die vraagt om de volgende aflevering. Een geluk dus dat Ozark een Netflix Original is, en het hele eerste seizoen in één keer te bekijken was.

Geld is geen probleem voor hen die er genoeg van hebben

Ozark was voor mij een weekend genieten, kijkend naar de strubbelingen van een familie en regelmatig besefte ik dat geld niet gelukkig maakt. Zoals Martin in het begin van de serie zegt: "Geld is geen probleem voor hen die er genoeg van hebben". Nou, ik kan je zeggen dat Martin een behoorlijk probleem heeft met al dat geld dat hij heeft. Want hoe investeer je in mensen, gebouwen en in bedrijven op een plek, waar de tijd heeft stilgestaan?

Al snel na het verschijnen van het eerste seizoen, bracht Netflix naar buiten dat Ozark en tweede seizoen krijgt. Voor mij kan dat seizoen niet snel genoeg beginnen. Jason Bateman laat zien dat hij, naast acteren, ook kan regisseren. Vier van de tien afleveringen staan op zijn naam. Ik kon Laura Linney soms niet los zien van haar rol in The Big C. Het duurde zeker vijf afleveringen voordat ik haar acteerwerk in Ozark echt ging waarderen. Dus, mocht je nog iets leuks zoeken om te kijken, ga dan vooral even kijken in Ozark. Het zal je niet teleurstellen.
Volg Ozark
Vorige aflevering
A Hard Way to Go
A Hard Way to Go
04x14
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_HereIsTom
25 dec 2017 17:12 -
Inderdaad mooie serie, kan ook niet wachten op seizoen 2 ;-)
Reageer
Ozark