Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Matthew Broderick & Uzo Aduba op gespannen voet in trailer Netflix's Painkiller

We krijgen een eerste blik op Painkiller, de aankomende dramaserie van Netflix over het ontstaan van de opioïdencrisis en de rol van Purdue Pharma.

Matthew Broderick (Daybreak (2019)) speelt de rol van Richard Sackler, telg van de miljardairsfamilie Sackler en topman bij Purdue Pharma en Uzo Aduba (Orange Is the New Black) vertolkt Edie, een onderzoeker die de zaak tegen Purdue leidt.

Taylor Kitsch (The Terminal List), Dina Shihabi (Archive 81) en West Duchovny (Saint X) spelen ook hoofdrollen in de serie van zes afleveringen die donderdag 10 augustus in première gaat op Netflix.

Painkiller

Gebaseerd op het boek Pain Killer van Barry Meier en het New Yorker Magazine-artikel The Family That Built an Empire of Pain van Patrick Radden Keefe, verkent Painkiller enkele van de oorsprong en de nasleep van de opioïdecrisis in Amerika, met aandacht voor de verhalen van daders, slachtoffers en waarheidszoekers wier levens voor altijd zijn veranderd door de uitvinding van OxyContin. Een onderzoek naar misdaad, aansprakelijkheid en de systemen die honderdduizenden Amerikanen herhaaldelijk in de steek hebben gelaten.

In de trailer maakt Broderick's Richard reclame voor OxyContin, dat de nummer 1 opioïde in het land werd, en hoe mensen "wegrennen van pijn, wegrennen naar plezier... als we onszelf daar plaatsen, tussen pijn en plezier, hoeven we ons nooit meer zorgen te maken over geld".

Uduba's Edie vraagt zich af "Hoe kan iets dat legaal is voorgeschreven zoveel mensen doden? ... Het doodt niet alleen mensen. Het vernietigt families en vrienden. Ze doen precies hetzelfde als elke crackdealer in Amerika, alleen worden ze ervoor beloond."

Painkiller is gemaakt door Micah Fitzerman-Blue en Noah Harpster, die ook optreden als showrunners. Eric Newman, Fitzerman-Blue, Harpster, Alex Gibney en Pete Berg voeren de regie en Berg regisseert alle afleveringen.

Newman legt in een interview met Tudum van Netflix uit dat het verhaal nog steeds actueel is. "Het verhaal gaat nog steeds door. Het speelt zich af in real time en ik stel me voor dat het zich nog lang na ons afspeelt. Het is een verhaal dat zo groot en zo verschrikkelijk is dat het het verdient om zo vaak en zo luid mogelijk verteld te worden."

Bekijk hieronder de trailer voor Painkiller.
Vorige aflevering
What's in a Name?
What's in a Name?
01x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_GoonerJenny
14 jul 2023 16:26 -
Originaliteit lijkt ook te verdwijnen, is dit niet gewoon de serie Dopesick??
Reageer
Painkiller