Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Premièredatum voor dramaserie Patty van Videoland over het leven van Patty Brard

Patty Brard wordt in de dramaserie gespeeld door Holly Mae Brood en Eva van de Wijdeven.

De Videoland Original Patty gaat op zondagmiddag 18 februari feestelijk in première op de Huishoudbeurs in de RAI Amsterdam en is daarna te streamen bij Videoland. De vijfdelige reeks wordt om 21.30 uur in zijn geheel aan het aanbod van Videoland toegevoegd. Daarnaast is de eerste aflevering op het hetzelfde tijdstip ook op televisie te zien bij RTL 4.

14666 Patty

Patty is een gedramatiseerde vertelling van het levensverhaal van zangeres en media-persoonlijkheid Patty Brard. Ze wordt in de serie gespeeld door zowel Holly Mae Brood (Meisje van plezier) als Eva van de Wijdeven (Celblok H). Haar collega's van Luv' - de popgroep waar ze in de jaren zeventig furore mee maakte - worden gespeeld door Julia Lammerts (als José) en Teunie de Brouwer (als Marga). Patty werd bedacht door regisseur Will Koopman (Oogappels, Gooische vrouwen).

Regisseur Will Koopman: “Patty gaat over vallen en opstaan. Ik wilde deze serie heel graag maken omdat deze vrouw een paar keer behoorlijk is gevallen, maar ook altijd weer is opgeklommen en zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Daar heb ik een enorme bewondering voor.”

Patty Brard is een fenomeen. Een vrouw die de Nederlandse showbizz op uitbundige wijze al jarenlang op stelten zet, maar heeft laten zien dat hoe diep je ook valt en hoe blut je ook bent, je altijd weer in staat bent om je eigen boontjes te doppen in ‘een mannenwereld’.
Vorige aflevering
Patty's posse
Patty's posse
01x05
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Patty