Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Netflix geeft groen licht aan Peaky Blinders-film met Cillian Murphy

Eindelijk is de bevestiging dan daar: Netflix heeft groen licht gegeven aan een Peaky Blinders-film.

Het zat er al een tijdje aan te komen in de vorm van kleine beetjes informatie die nooit volledig bevestigd werden, maar de trouwe Shelby-familie kan zich nu volledig verheugen nu de Peaky Blinders-film officieel doorgaat.

Netflix heeft groen licht gegeven voor een speelfilm met Oscarwinnaar Cillian Murphy in een terugkeer naar de iconische rol van de leider van de Birmingham-clan, Tommy Shelby.

Peaky Blinders

Tom Harper regisseert de nog titelloze film. Harper is geen onbekende van Peaky Blinders, hij heeft de laatste helft van het eerste seizoen geregisseerd.

De productie zal later dit jaar beginnen naar een script van Peaky-bedenker Steven Knight. De producenten zijn Caryn Mandabach, Knight, Murphy en Guy Heeley. Uitvoerend producenten zijn Harper, David Kosse, Jamie Glazebrook, Andrew Warren en David Mason. De speelfilm wordt gemaakt in samenwerking met BBC Film.

Knight vertelde Birmingham World in maart dat de film doorging met Murphy aan boord. Toch is dit de eerste officiële bevestiging met groen licht van de studio.

Plotdetails en verdere casting worden nog geheim gehouden, hoewel Knight eerder heeft verteld dat de film zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vandaag vertelde Murphy: "Het lijkt erop dat Tommy Shelby nog niet klaar met me was. ... Het is erg bevredigend om opnieuw samen te werken met Steven Knight en Tom Harper aan de filmversie van Peaky Blinders. Dit is er een voor de fans."

Harper: "Toen ik Peaky Blinders meer dan tien jaar geleden voor het eerst regisseerde, wisten we niet wat de serie zou worden, maar we wisten wel dat er iets in de alchemie van de cast en het schrijven zat dat explosief aanvoelde. Peaky is altijd een verhaal over familie geweest - en dus is het ongelooflijk spannend om weer samen te zijn met Steve en Cillian om de film naar het publiek over de hele wereld te brengen op Netflix."

Knight voegde eraan toe: "Ik ben echt dolblij dat deze film er gaat komen. Het wordt een explosief hoofdstuk in het verhaal van Peaky Blinders. Geen grenzen. Peaky Blinders ten strijde."

Peaky Blinders, een wereldwijd fenomeen, werd in 2013 uitgezonden op BBC Two in het Verenigd Koninkrijk. In 2014 kwam Netflix erbij. De serie maakte de sprong van BBC Two naar BBC One in 2019 nadat het vierde seizoen de BAFTA voor Beste Drama had gewonnen. In totaal liep de serie zes seizoenen, met als hoogtepunt 2022.

In die tijd heeft Murphy's Tommy veel rekeningen vereffend, waaronder het vermoorden van zijn neef Michael (Finn Cole), en reed hij de zonsondergang tegemoet op een wit paard nadat hij de teugels van het familiebedrijf had overgedragen aan zus Ada (Sophie Rundle).

Voordat hij in maart de Oscar voor Beste Acteur won voor Christopher Nolan's Oppenheimer, speelde de Murphy in en produceerde hij Small Things Like These, waarmee hij dit jaar het filmfestival van Berlijn opende. Tegelijkertijd lanceerde hij zijn productiebedrijf Big Things Films met Alan Moloney. Momenteel is hij bezig met de opnames van Steve, gebaseerd op het boek Shy van Max Porter dat Murphy en Moloney produceren onder Big Things voor Netflix.

Hij tekende onlangs ook voor Blood Runs Coal, gebaseerd op het boek van Mark A. Bradley over de moord op vakbondsleider Joseph Yablonski, dat Oppenheimer-studio Universal preventief verwierf.
Vorige aflevering
Lock and Key
Lock and Key
06x06
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Futsudo
07 jun 2024 16:38 -
Vond het al jammer dat de serie was beëindigd maar ben zeker verheugd met dit nieuws.
Reageer
Peaky Blinders