Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Percy Jackson & the Olympians cast Daniel Diemer in rol van cycloop

Percy Jackson and the Olympians heeft zijn cycloop Tyson gevonden.
Daniel Diemer is gecast voor seizoen twee van de fantasieserie van Disney+ als de lieflijke cycloop Tyson, die ook de halfbroer van Percy's (Walker Scobell) is, de zoon van Poseidon en een nimf. Naast Scobell voegt Diemer zich bij de terugkerende Leah Sava Jeffries (Annabeth Chase) en Aryan Simhadri (Grover Underwood) als vaste acteurs.

15748 Daniel Diemer en Walker Scobell

Auteur en medeschepper van de serie Rick Riordan kondigde het nieuws aan via een videoboodschap tijdens het San Diego Comic-Con-panel afgelopen weekend.

"Daniel Diemer's enthousiasme en talent geeft een hele nieuwe dimensie aan Tyson, en het wordt ongelooflijk om hem in het tweede seizoen te zien," zei Riordan. "Ik kan niet wachten tot jullie hem ontmoeten en hem verwelkomen in het Percy Jackson-universum."

In een eigen videoboodschap vertelde Diemer het publiek: "Ik ben opgewonden en vereerd om in het buitengewone universum van Percy Jackson and the Olympians te stappen. Ik ben al sinds mijn tiende fan van de boeken en het is een droom die uitkomt om hier deel van uit te maken en aan zo'n spannend avontuur te beginnen met zo'n getalenteerde cast en crew en, natuurlijk, gepassioneerde fans. Ik kan niet wachten om Tyson tot leven te brengen en zijn reis met jullie allemaal te delen."

Diemer's Tyson is een jonge cycloop die helemaal alleen op straat is opgegroeid en het moeilijk vindt om te overleven in de mensenwereld. Verlegen en onhandig, met een hart dat bijna net zo groot is als hijzelf, ontdekt Tyson al snel dat Poseidon zijn vader is, wat betekent dat Percy Jackson zijn halfbroer is... en dat Tyson misschien eindelijk een thuis heeft gevonden.

Het tweede seizoen volgt Percy Jackson (Walker Scobell), Annabeth Chase (Leah Sava Jeffries) en Grover Underwood (Aryan Simhadri) terwijl ze beginnen aan een nieuw avontuur gebaseerd op The Sea of Monsters, het tweede Percy Jackson and the Olympians-boek van Rick Riordan's bestseller-serie, uitgegeven door Disney Hyperion.

In het nieuwe seizoen keert Percy Jackson een jaar later terug naar Camp Half-Blood en staat zijn wereld op zijn kop. Zijn vriendschap met Annabeth verandert, hij leert dat hij een cycloop als broer heeft, Grover wordt vermist en het kamp wordt belegerd door de krachten van Kronos. Percy's reis om alles recht te zetten brengt hem van de kaart en in de dodelijke Zee van Monsters, waar de zoon van Poseidon een geheim lot wacht.

Het filmen van seizoen twee begint deze week in Vancouver.

Diemer is vooral bekend van zijn rol in de Netflix-film The Half of It uit 2020. Hij was ook te zien in de recente Hulu-serie Under the Bridge. Zijn andere televisierollen zijn in onder andere The Man in the High Castle van Prime Video, en Netflix-series Black Summer en The Midnight Club.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten