Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Power Book II: Ghost eindigt met het vierde seizoen

Fans van de Power-franchise verliezen Ghost opnieuw - maar deze keer is het de serie.

Starz heeft Power Book II: Ghost gecanceld. Het vierde seizoen van de serie is het laatste. Het wordt opgesplitst in twee delen, die op vrijdag 7 juni en vrijdag 6 september van start gaan.

Deze week was er al een voorbode voor het cancelen van de serie toen Jeffrey Hirsch, CEO van Starz, plannen onthulde om de kosten voor content te beperken door meer nieuwe series te ontwikkelen in plaats van series langer vol te houden omdat ze duurder worden.

Power Book II: Ghost

Met de Power-franchise als voorbeeld zei hij: "Je kijkt naar de Power-kaart en zegt: 'Oké, als ik een van die personages uit die serie haal en er een van nieuwe serie van draai, kan ik de Power-serie laten vervangen tegen de helft van de kosten. Nu breng ik veel geld rechtstreeks naar het eindresultaat. En ik verlies echt niets in termen van acquisitiekosten en abonnees, omdat we weten wat die demo's willen. En we weten hoe we die in lijn moeten brengen. En dat is dus echt de kern van het behalen van die 20% marge - die lei omdraaien met verse inhoud om het bedrijf te stimuleren."

Alles verloopt zoals hij heeft onthuld. Afgelopen week kondigde Starz plannen aan voor een nieuwe prequelserie die het favoriete Power-duo Ghost en Tommy volgt. De serie zal in dezelfde lijn liggen als Power Book III: Raising Kanan.

Als je kijkt naar het ensemble vol acteurs, was Power Book II: Ghost de voor de hand liggende keuze bij het raden welke serie als eerste zou worden geschrapt. Michael Rainey Jr., die Tariq St. Patrick speelt, de zoon van Ghost (gespeeld door Omari Hardwick in de moederserie), is een van de laatst overgebleven originele leden van de franchise. Dan heb je nog de muzikale krachtpatsers Mary J. Blige en Cliff 'Method Man' Smith, en Larenz Tate, die al sinds de jaren '80 geboekt en bezig is - en dat is om er maar een paar te noemen.

De serie was de eerste spin-off van Power en volgt de zoon van Ghost die, nadat hij zijn vader heeft vermoord en in de doofpot heeft gestopt, een nieuwe start probeert te maken ver weg van het criminele imperium van zijn vader. Helaas wordt hij weer meegesleurd in een leven van misdaad wanneer zijn moeder (Naturi Naughton) wordt veroordeeld voor de moord op Ghost.

Acteurs zijn ook Gianni Paolo, Woody McClain, Lovell Adams-Gray, LaToya Tonodeo, Alix Lapri, Caroline Chikezie, Lightskinkeisha en Michael Ealy.

"Dit explosieve seizoen van Power Book II: Ghost is een passend crescendo in een decennium van een immens populaire franchise - fans zullen niet teleurgesteld worden," zei Kathryn Busby, President Programming bij Starz, in een verklaring. "Hoewel dit de afsluiting van één hoofdstuk markeert, gaat onze toewijding aan het Power Universum door met meer meeslepende verhalen aan de horizon."

Starz laat weten dat in seizoen vier Tariq St. Patrick (Rainey) en Brayden Weston (Paolo) het tegen de wereld opnemen terwijl ze nieuwe allianties vormen en hun weg terug in het spel vinden. Maar als Brayden begint te flirten met een roekeloze nieuwe levensstijl, vraagt Tariq zich af of er echt ruimte is voor twee aan de top.

Monet (Blige) heeft misschien eindelijk haar schepper ontmoet, maar ze heeft geen idee wie erachter zit. Davis (Method Man), geschorst en in afwachting van zijn royement in de nasleep van de dood van zijn broer, omarmt volledig de criminele kant van zijn onderneming en merkt dat hij voor beide kanten werkt - zijn loyaliteit hangt af van wat hem het meeste voordeel oplevert. Geconfronteerd met de realiteit dat het leven maar op een paar manieren kan eindigen, zet Effie (Lapri) alles op alles om vrij te komen en een legitieme toekomst op Stanford veilig te stellen.

Na het verraad van vorig seizoen stellen Diana (Tonodeo) en Dru (Adams-Gray) zich vragen over hun rol in het spel en het familiebedrijf, terwijl Cane (McClain) een kans ziet om hogerop te komen wanneer hij voor Noma (Chikezie) gaat werken. Terwijl Noma vecht om haar bedrijf in de Verenigde Staten te vestigen, probeert ze ook haar dochter Anya (Sydney Winbush), die nu op de radar van Tariq en Brayden staat, goed in de gaten te houden. Met het lot van zijn toekomst in het spel en zijn familie op de voorgrond, moet Tariq zijn verleden verzoenen om naar de top van de voedselketen te stijgen en te worden wie hij moet zijn om degenen van wie hij het meest houdt te beschermen.

Brett Mahoney is showrunner en uitvoerend producent voor seizoen vier. De Power Universe-serie wordt geproduceerd door de bedenker en showrunner van de originele Power, Courtney A. Kemp, via haar productiemaatschappij End of Episode, Curtis '50 Cent' Jackson via G-Unit Film and Television en Mark Canton via Canton Entertainment. Lionsgate Television produceert de serie voor Starz.

Power Book III: Raising Kanan is bezig met de opnames van het vierde seizoen en het einde daarvan zou ook wel eens nabij kunnen zijn na het nieuws over de nieuwe spin-off Origins. Origins zou echter ook een middel kunnen zijn voor het personage Kanan (gespeeld door 50 Cent in Power en Mekai Curtis in Raising Kanan) om in Origins verder te gaan, omdat Tommy en Ghost's eerste interactie met hun favoriete vijand in het nieuwe seizoen zou kunnen plaatsvinden, waardoor de jongere Kanan kan oversteken naar Origins.

Power Book IV: Force, met Joseph Sikora als de hedendaagse Tommy, is bezig met de opnames van het derde seizoen in Chicago. Hypothetisch gezien hebben ze één serie nodig die zich in het heden afspeelt om het verhaal voort te zetten, maar er zijn ook al jaren gesprekken over het uitbreiden van de franchise naar Londen, wat in wezen eindeloze spin-off mogelijkheden of uitbreidingen naar andere steden zou kunnen creëren. Bronnen hebben begrepen dat er op dit moment geen plannen zijn om het Power Universe te beëindigen.

Hieronder kun je de teaser voor het vierde seizoen van Power Book II: Ghost bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
Ego Death
Ego Death
04x05
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Power Book II: Ghost