Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Power Book IV: Force eindigt met seizoen drie

Power Book IV: Force wordt afgesloten na het derde seizoen van het drama dat momenteel in productie is in Chicago.

Het is uit voor Tommy (Joseph Sikora) en de bende, maar dat betekent niet dat hun verhalen voorbij zijn. Zoals in maart werd bericht, onthulde Jeffrey Hirsch, CEO van Starz, plannen om de kosten voor content te beheersen door meer nieuwe series te ontwikkelen in plaats van series langer vol te houden omdat ze duurder worden.

Het plan werd meteen uitgevoerd toen Starz de volgende dag de ontwikkeling aankondigde van een nieuwe prequelserie: Origin, die Ghost (Omari Hardwick in de Power-serie) en Tommy volgt tijdens hun eerste jaren.

15541 Power Book IV Force

De nieuwe serie is vergelijkbaar met Power Book III: Raising Kanan, waarin Power's favoriete vijand, Kanan Stark (gespeeld door Curtis '50 Cent' Jackson) tijdens zijn jonge jaren centraal staat.

Een dag later werd het schokkende nieuws onthuld dat Power Book II: Ghost zou worden afgesloten met seizoen vier, dat momenteel wordt uitgezonden via lineaire uitzendingen en de Starz-app. En nu is er het einde van Power Book IV: Force.

Bronnen hebben begrepen dat showrunner en uitvoerend producent Gary Lennon een goede conclusie voor de serie heeft geschreven en al is overgestapt op een nieuw project: het ontwikkelen van een nieuw deel binnen de Power-franchise.

"Het is bitterzoet om het bevredigende einde te schrijven van dit hoofdstuk in Tommy's reis, een personage waar ikzelf en mijn fans de afgelopen tien jaar van zijn gaan houden", zegt Lennon in een verklaring. "Seizoen drie zal alles in twijfel trekken wat we dachten te weten van Tommy's wereld en ik beloof je dat het niet zal teleurstellen! Hoewel dit misschien het einde van de weg is voor Force, is er nog veel meer uitgebreid, meeslepend verhaal voor de personages in het Power Universum."

In maart tekende Lennon een nieuwe overeenkomst met Lionsgate Television waarin stond dat hij met hen en Starz zou samenwerken om de populaire franchise uit te breiden en nieuwe uitbreidingen te maken.

Dit laat de fans achter met twee prequels, na de afsluiting van Power Book IV: Force met seizoen drie, zonder series in de huidige tijdlijn. Wat een logische volgende stap zou zijn, is om Raising Kanan te laten eindigen na seizoen vijf met de mogelijkheid dat Mekai Curtis de rol van Kanan Stark opnieuw opneemt en de wereld van Origin betreedt. Met het einde van Ghost en Force kunnen de casts combineren hoe ze willen om de huidige tijdlijn voort te zetten met de lancering van een nieuwe serie.

Hoewel we niet weten hoe Power Book II: Ghost zal eindigen, is het minimum dat Tariq (Michael Rainey Jr.) zijn krachten zou kunnen bundelen met zijn oom Tommy. Tommy en Tasha (Naturi Naughton) hebben immers onlangs de banden weer aangehaald, maar wie weet hoe lang dat zal duren.

Sikora sprak via Instagram over het einde van de serie en dat het einde van Power Book IV: Force niet het einde van Tommy is.

"Maar maak je geen zorgen, Tommy's reis is nog lang niet voorbij. We beginnen er net mee op te warmen, zei hij."



Rainey vertelde eind mei tijdens het bespreken van de toekomst van Tariq dat hij open zou staan om het personage langer te spelen, maar dat hij ook klaar zou kunnen zijn om verder te gaan, zoals acteurs zeggen om het plot van de finale niet te verpesten.

"Ik zou er niet tegen zijn als het iets was. Waarom zou ik niet? Ik zou de fans graag geven wat ze willen," zei hij. "Maar ik ben ook klaar voor het volgende hoofdstuk in mijn carrière. Ik ben super enthousiast om dat aan te vallen. Ik zou de fans graag geven wat ze willen, maar dat maakt nu nog geen deel uit van het plan. Ik ben klaar om te laten zien wat Michael nog meer kan."

De originele Power-serie eindigde met de moord op Ghost door toedoen van zijn zoon Tariq, dus het is aannemelijk om te veronderstellen dat het beëindigen van Ghost met de dood van Tariq het meest logisch zou zijn. Misschien wel, maar er is geen manier waarop Power zou eindigen zonder een serie in het heden, toch? Tariq en Tommy zijn het meest logisch, maar het is nog te vroeg om te zien hoe alles zal aflopen.

Wie nog meer? De Tejadas zijn zichzelf aan het vernietigen, met matriarch Monet (Mary J. Blige) die een schotwond verpleegt en met een zoon, Dru (Lovell Adams-Gray) die vastbesloten is om haar onder de grond te krijgen als wraak voor de moord op hun vader Lorenzo (Berto Colon). Monet is misschien niet lang meer op deze wereld. Cane (Woody McClain) is de sterkste kanshebber om te overleven, maar ook op dit moment kan er van alles gebeuren.

Op het Force-front zouden sommige personages zich kunnen aansluiten bij een nieuwe serie, zoals David 'Diamond' Sampson (Isaac Keys), maar het is nog te vroeg om te speculeren aangezien het laatste seizoen nog moet worden uitgezonden.

Ter herinnering: er is al eerder gesproken over een uitbreiding van de Power-franchise naar onder andere Londen, dus een combinatie (OG en nieuwe cast) in het heden is het meest logisch. Zoals ze zeggen, blijf kijken.
Vorige aflevering
POWER POWDER RESPECT
POWER POWDER RESPECT
02x10
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
18 jun 2024 11:10 -
Applaus voor dit erg uitgebreide nieuwsbericht over een serie die niet super veel bekeken word. Er staat mooie informatie in welke ik nog niet wist.
Dank je wel Dave!
Reageer
Power Book IV: Force