Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

Meest bekeken Apple-dramaserie Presumed Innocent vernieuwd met een tweede seizoen

Na Hijack wordt een andere succesvolle gelimiteerde serie een doorlopende dramaserie voor Apple TV+.

Apple TV+ heeft een tweede seizoen besteld van de juridische thrillerserie Presumed Innocent, van David E. Kelley, J.J. Abrams en hoofdrolspeler van het eerste seizoen Jake Gyllenhaal, die terugkeren als uitvoerend producenten en auteur Scott Turow als co-uitvoerend producent.

Presumed Innocent

Het nieuws komt een maand na de start van Presumed Innocent, dat nu al het meest bekeken drama aller tijden is op Apple TV+, volgens de streamer. Het verhaal gaat zijn ontknoping tegemoet met de laatste twee afleveringen op 17 en 24 juli.

Er zijn geen details over seizoen twee behalve dat het "zich zal ontvouwen rond een spannende, gloednieuwe zaak."

Net als bij andere succesvolle series die uitgroeiden tot dramaseries, zoals The White Lotus van HBO en Shōgun van FX, zullen er waarschijnlijk personage(s) zijn die de seizoenen met elkaar verbinden; misschien krijgen we daar meer duidelijkheid over in de seizoensfinale van het eerste seizoen.

Er is geen duidelijke blauwdruk voor de voortzetting van de serie uit Turows oeuvre. Zijn bestseller Presumed Innocent uit 1987 werd gevolgd door The Burden Of Proof uit 1990. Het verhaal speelt zich af in dezelfde plaats in Illinois en volgt het personage Sandy Stern uit Presumed Innocent na de gebeurtenissen in die roman. Het personage werd gespeeld door Raul Julia in de film Presumed Innocent met Harrison Ford, maar bestaat niet in de televisieserie. In plaats daarvan introduceerde de serie Mya, gespeeld door Gabby Beans, als verdedigingsadvocaat.

Gyllenhaal's Rusty Sabich is geen terugkerend personage in de boeken van Turow, dus het is onduidelijk of de acteur zou terugkeren. Presumed Innocent heeft een waargebeurd boekvervolg, het in 2011 verschenen Innocent, waarin Rusty en Tommy Molto (in de serie gespeeld door Peter Sarsgaard) het twintig jaar later opnieuw tegen elkaar opnemen na de mysterieuze dood van Rusty's vrouw.

Kelley staat erom bekend onverwachte wendingen toe te voegen aan bekend literair bronmateriaal, dus we zullen moeten afwachten hoe het eerste seizoen van Presumed Innocent afloopt om aanwijzingen te krijgen over de volgende stap in de serie.

Naast Kelley, Abrams en Gyllenhaal keren Dustin Thomason, Matt Tinker en Rachel Rusch Rich terug als uitvoerend producenten. Presumed Innocent komt van Abrams' Bad Robot Productions en David E. Kelley Productions in samenwerking met Warner Bros. Television, waar Bad Robot onder een overkoepelende deal valt.

Vorig jaar werd Idris Elba's Hijack de tweede Apple TV+ serie die in Nielsen's wekelijkse Top 10 streamingranglijst voor Originals terechtkwam, na de kaskrakerkomedie Ted Lasso. Nu Presumed Innocent naar verluidt Hijack heeft overschaduwd in kijkcijfers, kunnen we verwachten dat het juridische drama de komende weken een entree zal maken in de Nielsen charts. Tot nu toe heeft Nielsen de streamingranglijsten tot en met 16 juni vrijgegeven, inclusief de eerste paar dagen dat de eerste twee afleveringen van Presumed Innocent zijn uitgezonden.

Toevallig komt Presumed Innocent van dezelfde studio als Ted Lasso, WBTV.

Abrams en Rich produceren voor Bad Robot. Kelley is de showrunner en produceert samen met Matthew Tinker via David E. Kelley Productions. Gyllenhaal produceert onder zijn naam Nine Stories. Het eerste seizoen van Presumed Innocent wordt ook geproduceerd door Thomason en Sharr White. Turow en Miki Johnson zijn co-uitvoerend producenten. Het eerste seizoen is geregisseerd en geproduceerd door Anne Sewitsky en Greg Yaitanes.
Vorige aflevering
The Verdict
The Verdict
01x08
Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Presumed Innocent