Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Terugkeer gepland voor Prison Break bij Hulu

Prison Break, een favoriet bij vele serieliefhebbers, is klaar voor een comeback. Hulu is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe incarnatie van het Fox-drama.

De serie is geschreven en geproduceerd door Mayans MC (2018)-medeschepper, uitvoerend producent en showrunner Elgin James onder zijn Sierra Drive banner, in zijn eerste project na de voltooiing van de succesvolle serie op FX.

Het nieuwe seizoen wordt omschreven als een nieuw hoofdstuk en speelt zich af in de wereld van Prison Break. Details worden achtergehouden, maar er wordt niet verwacht dat de personages die centraal stonden in de originele serie en de opvolgers op Fox, Michael Scofield (Wentworth Miller) en Lincoln Burrows (Dominic Purcell), erbij betrokken zullen zijn.

Prison Break

De nieuwe Prison Break-serie komt voort uit James' deal met 20th Television, een onderdeel van Disney Television Studios, dat het origineel produceerde en als studio fungeert voor de nieuwe versie. James produceert samen met Prison Break-bedenker/uitvoerend producent Paul Scheuring en de uitvoerend producenten van de originele serie, Dawn Olmstead, Marty Adelstein en Neal Moritz.

De originele Prison Break, die in 2005 begon, volgde Michael Scofield (Miller), een jonge man die vastbesloten is om de onschuld van zijn veroordeelde broer Lincoln Burrows (Purcell) te bewijzen en hem van de dodencel te redden door een uitgebreid plan te bedenken om uit de gevangenis te ontsnappen.

Andere belangrijke castleden waren Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, Paul Adelstein, Rockmond Dunbar, Inbar Lavi, Mark Feuerstein, Robert Knepper en Augustus Prew.

De serie werd vier seizoenen lang uitgezonden op Fox, gevolgd door een televisiefilm getiteld The Final Break die twaalf dagen na de finale van seizoen vier in 2009 werd uitgezonden om alles af te ronden. Een 2015 Prison Break-vervolgserie met Miller en Purcell, ook op Fox, diende als vijfde seizoen.

De daaropvolgende jaren ging Fox door met het onderzoeken van een nieuw seizoen van Prison Break, maar die kwam er niet. Ondertussen verwierf Disney in 2019 de bezittingen van 21st Century Fox, waaronder de Prison Break-studio 20th Television, die niet langer verbonden is aan de oude thuisbasis van de serie, het Fox-netwerk. Hulu is de streaming thuisbasis van Prison Break, waardoor het een natuurlijke bestemming is voor een nieuwe hoofdstuk van het populaire drama.

In 2020 kondigde Miller aan dat hij klaar was met Prison Break en dat hij, als homoseksuele man, niet langer heteroseksuele personages zou spelen.

James was medebedenker, uitvoerend producent en showrunner van Mayans MC (2018) dat vijf seizoenen liep en in juli werd afgesloten. Samen met Stephen Merchant was James medebedenker van de Amazon Studios/BBC One-serie The Outlaws, met Christopher Walken in de hoofdrol. Een derde seizoen van de komedie werd onlangs groen licht gegeven.

Daarnaast schreef, regisseerde en scoorde James zijn debuutfilm Little Birds in 2011, met Juno Temple en Leslie Mann in de hoofdrollen. De film ging in première in competitie op het Sundance Film Festival en won een National Board of Review Award. James schreef ook mee aan het script Lowriders voor Imagine Entertainment en Universal Pictures, dat in 2017 in de bioscoop werd uitgebracht.

Hieronder kun je een trailer bekijken van het eerste seizoen van Prison Break.
Video on youtube
Vorige aflevering
Behind the Eyes
Behind the Eyes
05x09
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Prison Break