Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

NBC cancelt Quantum Leap (2022) na twee seizoenen

NBC heeft besloten niet door te gaan met een derde seizoen van de Quantum Leap (2022)-reboot met Raymond Lee.

Het nieuws komt meer dan een maand nadat de twee uur durende finale van seizoen twee op 20 februari werd uitgezonden. De ontwikkeling is niet helemaal verrassend, want de serie van Universal Television zat al een tijdje in de wachtkamer. Dit in tegenstelling tot vorig seizoen, toen Quantum Leap (2022) in december 2022 een zeer vroege vernieuwing kreeg.

Quantum Leap (2022)

Quantum Leap (2022) is het vervolg op de originele serie, die van 1989 tot 1993 werd uitgezonden op NBC. Het is dertig jaar geleden dat Dr. Sam Beckett in de Quantum Leap versneller stapte en verdween. Nu is er een nieuw team samengesteld om het project opnieuw op te starten in de hoop de mysteries achter de machine en de man die hem gemaakt heeft te begrijpen.

Naast Lee spelen Ernie Hudson, Caitlin Bassett, Mason Alexander Park en Nanrisa Lee in de serie.

Co-showrunners Martin Gero en Dean Georgaris produceerden samen met Deborah Pratt, Chris Grismer, Alex Berger en Steven Lilien en Bryan Wynbrandt, die de reboot ontwikkelden.

In een gesprek in februari zeiden Gero en Georgaris dat de seizoensfinale van seizoen twee niet geschreven is als een finale van een serie, maar dat het de actie op een nette en opbeurende manier afrondt.

"Toen we de vervroegde vernieuwing voor seizoen twee kregen, wisten we dat we het niet met een cliffhanger zouden afsluiten," zei Georgaris. "We zouden het beëindigen met de eerste scène uit seizoen drie en we zouden het beëindigen met de twee personages samen, maar op een manier die je nooit had verwacht. En dat zegt tegen het publiek, 'kijk eens naar alle geweldige plekken waar we naartoe kunnen gaan. Dus als het voelt als een voltooiing voor het publiek, dan is dat geweldig. Het is een voltooiing van een deel van de reis, maar ik denk dat het voor ons dient als lancering voor de rest van de reis."

Georgaris ging ook in op het feit dat Quantum Leap (2022) in de wachtkamer zit. "De nieuwe realiteit waar we allemaal aan gewend raken, is dat het niet meer om één waardering gaat. Het gaat niet meer om één cijfer. Er zijn meerdere platforms," zei hij. "Dus de waarheid is dat ik denk dat elke showrunner en elke seriemaker voor het grootste deel een bubbelbestaan leidt. Dat hoort er gewoon bij. En dat is prima."

In een interview in februari erkende Erin Underhill, president van Universal TV, ook dat "de manier waarop ze dat hebben afgerond een bevredigend einde kan zijn, maar ze kunnen ook verder gaan", terwijl ze opmerkten dat er in april een beslissing werd verwacht.

Ze toonde zich optimistisch, maar waarschuwde dat veel zou afhangen van NBC's ontwikkeling en pilots van dramaseries voor 2024, en voegde eraan toe: "Ik denk dat iedereen veel steun heeft voor die serie en grote fanbase in termen van dat het een belangrijke 'library titel' voor ons is."

Tot nu toe heeft NBC vijf van de zes Dick Wolf-series en de eerste drama's Found en The Irrational vernieuwd.
Vorige aflevering
Against Time
Against Time
02x13
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Quantum Leap (2022)