Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

HBO deelt premièredatum en trailer voor Britse comedyserie Rain Dogs

Rain Dogs komt volgende maand naar HBO, en het kabelnetwerk heeft nieuwe details en een trailer vrijgegeven voor de donkere comedyserie.

Met Daisy May Cooper (Avenue 5), Jack Farthing (Poldark), Ronke Adekoluejo (Alex Rider), Adrian Edmondson (A Spy Among Friends) en Fleur Tashjian (debuutrol) in de hoofdrollen, volgt de serie een disfunctionele familie waarvan de leden uit verschillende werelden komen. Cash Carraway creëerde de serie.

Rain Dogs

HBO onthulde meer over de serie in een persbericht:

"De achtdelige originele HBO-comedyserie RAIN DOGS, van BBC One en Sid Gentle Films Ltd, begint op maandag 6 maart op HBO en zal beschikbaar zijn om te streamen op HBO Max.

Van de briljante nieuwe stem van Cash Carraway is RAIN DOGS een onconventioneel liefdesverhaal tussen een alleenstaande moeder uit de arbeidersklasse, haar tienjarige dochter en een bevoorrechte homoseksuele man. De donkere comedyserie heeft Daisy May Cooper, Jack Farthing, Ronke Adekoluejo, Adrian Edmondson en Fleur Tashjian in haar debuutrol, als een disfunctionele familie aan de rand van de samenleving die probeert het rechte pad op te gaan in een scheve wereld.

RAIN DOGS is een co-productie van HBO en BBC One; geschreven en gecreëerd door Cash Carraway die ook optreedt als uitvoerend producent; uitvoerend producenten Sally Woodward Gentle en Lee Morris, Jo McClellan voor BBC One; co-producent Henrietta Colvin voor Sid Gentle Films Ltd; producent, Ciara McIlvenny; regisseurs Richard Laxton (Mrs Wilson) en Jennifer Perrott (Gentleman Jack).

Carraway had het volgende te zeggen over de comedyserie:

"Ik wilde een protagonist uit de arbeidersklasse creëren die niet gemakkelijk sterft in haar pogingen om 'naar de top te stijgen', maar die wordt belemmerd door kritisch onderzoek, publieke spot en poortwachters vanwege haar sociaal-economische status. Rain Dogs is een klassiek transformatieverhaal, alleen zit Costello Jones gevangen in omstandigheden waarin ze niet mag veranderen. Het is niet autobiografisch, maar het heeft zeker stevige wortels in de loden last op mijn schouder!

De serie draait om Costello's ambitie om serieus genomen te worden als schrijfster, zodat ze voor haar dochter Iris kan zorgen. Maar het leven is onrustig. Costello is vervreemd van haar familie. Iris' vader verdween voor haar geboorte. De kosten van levensonderhoud zijn hoog en ze kan het minimumloon niet opbrengen, dus vertrouwt ze op haar zelfgemaakte familie van Gloria, Lenny en haar soulmate Selby - een rijke, homoseksuele recidivist.

Bij het schrijven van de serie wilde ik de politiek en de sociaal-realistische keukengootsteen-trofee van arbeidersverhalen vermijden. In plaats daarvan situeerde ik de serie in een onconventionele romance tussen Costello en Selby. In de kern is Rain Dogs een liefdesverhaal verteld vanuit de goot.

Daisy May Cooper en Jack Farthing zijn iconisch als Costello en Selby. Hun chemie is bijzonder. Ze spelen het gebrekkige menselijke hart met zoveel schoonheid. Ik hoop dat je van ze gaat houden, want ook al zijn ze fictie - ze komen uit een heel echte plaats."
Vorige aflevering
This Is Not an Exit
This Is Not an Exit
01x08
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Sproet2jes
19 feb 2023 19:13 -
Ziet er echt, erg goed uit.! Helemaal in mijn straatje. Ga zeer zeker kijken.:)
Reageer
Rain Dogs