Leuk?
0
3
Bekijk stemmen

Ratched definitief na één seizoen gecanceld door Netflix

Na vier jaar is bevestigd wat al lang werd vermoed. Ondanks een aanvankelijke bestelling van twee seizoenen is Ratched alsnog na één seizoen gecanceld.

Ratched, van Ryan Murphy en Ian Brennan en geproduceerd door Michael Douglas, producent van de film, was geïnspireerd op de duivelse Nurse Ratched uit One Flew Over the Cuckoo's Nest en speelde zich af in het midden van de twintigste eeuw in Noord-Californië.

Ratched

Het draait om Mildred Ratched (Paulson), die een baan krijgt als verpleegster in een psychiatrisch ziekenhuis. De serie volgde de eerste dagen van de verpleegster in de geestelijke gezondheidszorg en haar reis naar hoofdverpleegster in Ken Kesey's roman uit 1962.

Ratched, gecreëerd door Evan Romansky, had ook Sharon Stone, Cynthia Nixon, Finn Wittrock, Jon Jon Briones, Charlie Carver, Judy Davis, Harriet Harris, Hunter Parrish, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sophie Okonedo en Vincent D'Onofrio in de hoofdrollen.

Douglas produceerde de serie samen met Murphy, Brennan, Paulson, Alexis Martin Woodall, Aleen Keshishian, Jacob Epstein, Jennifer Salt, Margaret Riley, Robert Mitas en Tim Minear.

Ratched kreeg een direct-naar-serie bestelling voor twee seizoenen in 2017 en het eerste seizoen van acht afleveringen ging van start in september 2020. De serie ontving vier Emmy-nominaties, waaronder gastactrice in een dramaserie voor Sophie Okonedo als Charlotte Wells, evenals Period Costumes, Period en/of Character Hairstyling en Period en/of Character Makeup.

Hoofdrolspeelster Sarah Paulson bevestigde het nieuws in een video op een fanaccount op X.

Video on youtube
Vorige aflevering
Mildred and Edmund
Mildred and Edmund
01x08
Leuk?
0
3
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Ratched