Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Showrunner in shock na cancelen Ray Donovan door Showtime

Ray Donovan heeft zijn laatste fout gefixt. Showtime heeft de serie gecanceld en dat kwam als een schok voor iedereen betrokken bij de hitserie.

De showrunner van de Showtime-hitserie Ray Donovan is totaal verbijsterd over het cancelen van de serie. Ze hadden in de schrijverskamer verwacht dat ze nog een achtste seizoen zouden kunnen maken met een mooi afgerond einde. Het was niet alleen een shock voor de showrunner David Hollander maar voor iedereen die aan de serie meewerkte. De schrijvers waren bezig om naar een mooi afgerond einde toe te werken en dan zou de serie voor de fans en makers een mooi afgerond verhaal krijgen in het achtste seizoen.

En omdat het zevende seizoen duidelijk met te veel open einde zit had het zesde seizoen een beter einde gehad. Hollander vertelde: “We zijn allemaal verbijsterd . We hadden geen enkele indicatie dat de serie zou worden gecanceld. We waren creatief bezig alsof we midden in een zin zouden stoppen. We hadden geen idee dat het zevende seizoen het allerlaatste zou gaan worden. En dit was dan ook op geen enkele manier een seriefinale.”

Hollander en zijn medewerkers hadden al een achtste seizoen in gedachten en die zou eindigen op een manier dat de fans een afsluiting zouden krijgen. Het zevende seizoen doet dat zeker niet. De fans blijven achter met te veel open verhaallijnen.

Hollander (foto) onthulde het volgende over de plot van seizoen acht: "De spil die we verhalend hadden gemaakt, was om het achtergrondverhaal naar het heden te verplaatsen en het tegelijkertijd uit te voeren. Er waren dus eigenlijk twee verhalen te vertellen: wat gebeurde er toen echt, en wat voor invloed zal dit hebben op wat er nu gebeurt? De volgende stap was wat er met Ray en Mickey gebeurde in de jaren 90, wat de start van Ray Donovan als personage en als fixer zou zijn geweest. Daarom waren we zo gedetailleerd om de juiste cast te vinden. Dat [flashback] -verhaal was een nuttige spil, althans voor mij creatief. Ik voelde me er echt goed bij. En dus zou dat verhaal nu rechtstreeks ingaan tegen het idee van Ray en Mickey in het heden."



Kan de serie nu nog terugkeren om de zaken mooi af te ronden? Hollander sluit niets uit maar het moet dan wel snel gebeuren. De cast (foto) kan nog worden teruggehaald en de decors staan nog.

Hollander vertelde aan de Ray Donovan fans: "Allereerst bedankt. Heel erg bedankt. Het enige dat we kunnen doen is hopen dat we een publiek hebben dat om ons geeft. De dankbaarheid is echt zinvol voor degenen onder ons die zich een beetje verloren voelen door wat er is gebeurd. Het andere dat ik voel is een beetje verontschuldigend. Ik ben trots op het werk dat we allemaal hebben gedaan. Ik ben trots op de manier waarop dit jaar eindigde. Het was krachtig en goed geacteerd en ze bereikten wat ik hoopte dat ze zouden doen. Dit was echter niet bedoeld als een (het) einde. Je zou het op één manier kunnen draaien en zeggen dat het moeilijk is om een publiek tevreden te stellen met een finale, niet dat ik het niet wilde proberen. Ik wil altijd de kans om het te proberen. Ik wou dat ik dat had gedaan."

Vorige aflevering
You'll Never Walk Alone
You'll Never Walk Alone
07x10
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_DAVE2804
11 feb 2020 09:24 - 22 sep 2021 04:49
Hoewel ik de serie zelf niet volg, vind ik dit wel een zeer vreemde beslissing van Showtime. Ik gun de fans nog wel een achtste seizoen en hoop voor hen dat Showtime terugkomt op hun beslissing.
Reageer
avatar_BlackBiker
11 feb 2020 22:30 - 22 sep 2021 04:49
Tja, dit soort besluiten worden wel vaker genomen. Denk maar aan Firefly. Nooit leuk voor de fans dit soort dingen.

Ik hoorde trouwens heel veel goede dingen over deze serie een paar jaar geleden. Ik heb toen de eerste paar afleveringen van het 1e seizoen gekeken, maar ik kwam er niet in. Ik heb de serie verder niet gezien.
Reageer
avatar_Dutchfrank
13 feb 2020 08:10 -
Ik volg de serie vanaf deel 1 en vind het een leuke serie met soms verrassende wendingen. Ik had zelf verwacht dat ze na seizoen 6 zouden stoppen dus vind ik dit ook een vreemde beslissing...
Reageer
Ray Donovan