Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Recovery Road - Eerste aflevering
7.5
Anonymous geeft Recovery Road - Eerste aflevering een 7.5.

Recovery Road - Eerste aflevering

Een minderjarig meisje, verslaafd aan de alcohol en ze moet in rehab. Dit kan nooit goed gaan. Ook bij het zien van de trailer had ik zo mijn bedenkingen. Het leek mij een enorm foute serie die gericht is op jonge tienermeisjes, wat eigenlijk ook weer raar is, omdat het vol zit met drank en drugs. Toonde de eerste aflevering dit ook aan?

Bij het zien van de trailer had ik zo mijn bedenkingen

Maddie Graham (Jessica Sula, Honeytrap) is een jong tienermeisje dat ontzettend veel van feestjes houdt. Hier houdt zij zich ook zeker niet in met drinken en drugsgebruik, terwijl ze minderjarig is. Als ze op een gegeven moment door school betrapt wordt met wodka zal ze in rehab moeten. Daar ontmoet Maddie Trish (Kyla Pratt, Let’s stay together), haar kamergenootje. Erg goed wennen kan Maddie in het begin niet en wil dan ook koste wat het kost zo snel mogelijk uit rehab zijn.

Pas later zag ik dat deze serie gemaakt was naar aanleiding van het young adult boek recovery road, geschreven door Blake Nelson. Dit trok al iets meer mijn interesse. Het boek heeft twee keer een YASLA award gewonnen en in 2014 besloot ABC om hier een tv-serie van te maken.

Recovery Road
© Freeform

De serie wordt vrij serieus vertelt, maar op bepaalde momenten merk je heel sterk dat de serie origineel bedoelt is voor tieners. Deze stukjes maken de serie ook wel weer erg grappig. Voorbeelden zoals teksten in beeld laten zien, die geschreven zijn. Dit wordt op een grappige en vooral tiener manier gedaan, erg leuk en zo brengt de serie je ook weer even terug naar voor wie de serie nou eigenlijk is.

De acteurs zijn een perfecte afwisseling in de serie en voor mijn gevoel goed gecast. Daarnaast loopt de eerste aflevering in een rap tempo door. Naast dat je direct doorkrijgt hoe het verhaal gaat lopen, gebeurt er ook al een hoop in de eerste aflevering. Hierdoor trekt het je aandacht en voor ik het wist was de eerste aflevering al weer voorbij.

Recovery Road heeft mij zeker aangenaam verrast. Waar ik eerst dacht dat het niks voor mij zou zijn omdat ik een onderwerp zoals rehab niet zo interessant vond, wil ik toch niets liever dan doorkijken. De serie is zeker een aanrader voor voornamelijk vrouwen die dol zijn op een beetje drama series en romantiek. Want romantiek zal er zeer zeker in voor gaan komen de komende afleveringen. Ik verwacht dat seizoen 1 een goed lopend verhaal is en ik denk zomaar dat als ze het goed voor elkaar krijgen, deze serie nog populair zou kunnen worden.

Over de auter, Anonymous

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

TM1993
1 maart 2016, 17:11
Leuk dat je een recensie hebt geschreven over Recovery Road, want ik merk inderdaad dat de serie op internet nog niet zo populair is.
Ik vind de serie leuk, het kijkt makkelijk weg en ik ben benieuwd naar de afleveringen die nog gaan komen...
0
Timmetje
1 maart 2016, 17:35
Dit is een serie die ook mij, als man zijnde, aangenaam heeft verrast. Er zit een luchtige, humoristische ondertoon in de serie maar toch krijg je ook inzicht in verslaving en de drempels die horen bij het nuchter blijven. Ik kan alleen beamen dat de acteurs goed zijn gekozen en hun rol goed invullen.
1
Log in om een reactie achter te laten