Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Renegade Nell na één seizoen gecanceld door Disney+

Renegade Nell na één seizoen gecanceld door Disney+

Renegade Nell van Sally Wainwright komt niet verder dan een eerste seizoen op Disney+.
De serie over een gevatte bandiet in het 18e-eeuwse Engeland, de eerste serie van de legendarische Britse schrijfster voor een streamer, ging een paar maanden geleden van start.

Bronnen vertellen dat de serie de drempel voor een Disney+ vernieuwing niet heeft gehaald op basis van verschillende statistieken. De cast, makers en productiemedewerkers van Lookout Point, de productiemaatschappij van de serie, hebben dit te horen gekregen.

Renegade Nell

Renegade Nell werd drie jaar geleden met veel aandacht onthuld en was een van de meest spraakmakende series die in opdracht van Disney+ in het Verenigd Koninkrijk werd gemaakt.

Met Louisa Harland in de hoofdrol, volgde de serie de gelijknamige Nell, die er zelf wordt ingeluisd voor moord en onverwacht de meest beruchte bandiet in Engeland wordt. Maar wanneer een magische geest genaamd Billy Blind verschijnt, realiseert Nell zich dat haar lot groter is dan ze zich ooit had kunnen voorstellen. De cast bestond ook uit Adrian Lester, Nick Mohammed en Joely Richardson.

Geschreven door Wainwright en geregisseerd door Ben Taylor, werd Renegade Nell goed ontvangen, met bijzondere lof voor de prestaties van Harland.

Een woordvoerder van Disney zei: "Disney+ Original Renegade Nell zal niet terugkeren voor een tweede seizoen op de service. We zijn ongelooflijk trots op de wereld die is gecreëerd door Sally Wainwright en hoofdregisseur Ben Taylor. We willen hen, onze productiepartners bij Lookout Point, de hele cast - onder leiding van Louisa Harland - en de crew bedanken voor hun ongelooflijke werk aan deze serie, waarmee we in de toekomst hopelijk allemaal weer zullen samenwerken."

Het Renegade Nell-nieuws komt slechts een paar dagen nadat Disney+ en de BBC Doctor Who (2024) spin-off The War Between the Land and the Sea bevestigden, met Russell Tovey en Gugu Mbatha-Raw in de hoofdrollen. De toekomst van die bredere Doctor Who (2024)-deal stond de laatste tijd in de schijnwerpers nadat de vernieuwde sciencefictionserie een gemengde ontvangst kreeg.

Andere Disney+ UK Originals zijn Emma Moran's Extraordinary, Shardlake met Sean Bean en de aankomende adaptatie van Jilly Cooper's Rivals.

Wainwright, die vorig jaar Happy Valley afsloot, werkt momenteel aan het BBC-drama Riot Women, dat een punkband volgt die wordt gevormd door vijf vrouwen in de menopauze.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

tweemaalh
Vandaag, 17:35
Zonde. Hele leuke serie waar zeker nog een vervolg in had gezeten
0
Log in om een reactie achter te laten