Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Trailer voor derde seizoen Reservation Dogs

FX heeft de officiële trailer voor het derde en laatste seizoen van Reservation Dogs vrijgegeven.

Reservation Dogs, van makers Sterlin Harjo en Taika Waititi, volgt de heldendaden van Elora Danan (Devery Jacobs), Bear Smallhill (D'Pharaoh Woon-A-Tai), Willie Jack (Paulina Alexis) en Cheese (Lane Factor), vier inheemse tieners op het platteland van Oklahoma.

Reservation Dogs

In seizoen twee, na de dood van Daniel, het vijfde lid van de Reservation Dogs, begon de groep te stelen, complotteren en sparen om zijn droom om naar Californië te gaan waar te maken. Het plan nam een omweg toen de bende uiteenviel en iedereen zijn eigen weg moest zoeken. Elora ging ervandoor met de doodsvijand van de Rez Dogs, Jackie (Elva Guerra), Bear ontving oude wijsheid van Spirit (Dallas Goldtooth) in de heiligste porta potties, Willie Jack ontdekte haar afkomst in een bezoekkamer van een gevangenis en Cheese bracht tijd door in een jongenstehuis, terwijl hij nooit zijn voornaamwoorden vergat. Toen ze zich realiseerden dat ze samen sterker waren, herenigden de Rez Dogs zich en bereikten ze Cali, waar ze, met hun voeten in het zand en de golven die voor hun neus neerstortten, afscheid namen van Daniel.

Dit seizoen zijn de Rez Dogs gestrand in Cali en moeten ze een weg terug naar huis zien te vinden. Nadat ze zijn teruggekeerd naar Okern, overweegt Elora om te gaan studeren, komt Bear een samenzweringstheoreticus tegen met de naam Maximus (Graham Greene), raakt Willie Jack meer betrokken bij het genezen van haar gemeenschap en Cheese, nou ja, hij woont nog steeds bij zijn oma die niet zijn oma is. Ondertussen onderzoeken de tantes, ooms en oudsten hun verleden en proberen oude wonden te helen.

De cast bestaat ook uit stamagent Big (Zahn McClarnon), cannabisliefhebbende Brownie (Gary Farmer), natuurkunde-geobsedeerde Bucky (Wes Studi), de raadselachtige Deer Lady (Kaniehtiio Horn), Bear's moeder Rita (Sarah Podemski) en haar nicht Teenie (Tamara Podemski), Willie Jack's vader Leon (Jon Proudstar), Daniel's moeder Hokti (Lily Gladstone), medicijnman Old Man Fixico (Richard Ray Whitman), schroothoop profeet Kenny Boy (Kirk Fox), kauwgom smakkende Bev (Jana Schmieding) en paardloos rapduo Mose (Lil Mike) en Mekko (FunnyBone).

Geprezen als een doorbraak in de vertegenwoordiging van de inheemse bevolking op televisie, kwam Reservation Dogs in de eerste twee seizoenen terecht op meer dan 180 eindejaarslijsten van critici, werd twee jaar achtereen onderscheiden als AFI Television Program of the Year en won twee Independent Spirit Awards, een Gotham Award en een Peabody Award. De serie was een van de zeven programma's die in 2022 werden erkend door de Television Academy als onderdeel van de Television Academy Honors, waarbij uitzonderlijke programma's en hun producenten worden beloond die de kracht van televisie hebben gebruikt om sociale verandering te stimuleren.

Bekijk hieronder de trailer voor het derde en laatste seizoen van Reservation Dogs.
Vorige aflevering
Dig
Dig
03x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BlackBiker
08 jul 2023 19:04 -
Wie dit nog niet heeft gekeken, moet dit echt gaan zien.
Persoonlijk heb ik niet zoveel met het feit dat het "de inheemse bevolking representeert". Dat het gaat over indianen en hun gedachtegoed is prima, maar het belangrijkste is dat het een hele originele, humoristische, maar ook een serie vol drama is. Hij zit vol bijzondere personages die vaak erg leuk zijn. Zoals de koele rappende broertjes die elke aflevering wel even langs komen.

In de trailer komt de spirit guide van Bear veel langs. En aangezien dat één van de grappigste gasten uit deze serie is, beloofd dat veel leuks.
Het is een dramady zonder lachband met hele onderkoelde humor. Je zult er wellicht even aan moeten wennen. Maar geloof me, dat is de moeite waard. Het is een van de leukste series van de afgelopen jaren (samen met What We Do in the Shadows, niet toevallig ook van Taika Waititi).
Reageer
avatar_JanWillemK
08 jul 2023 20:55
Amen!
Reageer
Reservation Dogs