Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Resident Alien onderzoekt mogelijke verhuizing naar USA Network vanwege onzekere toekomst bij SyFy

Het is onduidelijk wat er met de populaire sciencefiction-comedyserie Resident Alien gaat gebeuren.

Iets meer dan een maand nadat seizoen drie van Resident Alien op Syfy is afgelopen, is de toekomst van het eigenzinnige sciencefiction komedie-drama nog steeds onzeker. En er is enige intrige over waar de serie met Alan Tudyk in de hoofdrol verder zou gaan als het een vierde seizoen zou krijgen.

Resident Alien

Bronnen melden dat er gesproken wordt over een verhuizing van Resident Alien van Syfy naar NBCU kabelbroer USA Network, dat op dit moment geen originele scripts heeft naast Chucky, dat het deelt met Syfy. Volgens bronnen lijkt een terugkeer naar Syfy onwaarschijnlijk, dus USA Network is de enige haalbare bestemming voor Resident Alien binnen NBCU, wiens UCP divisie de verfilming van het stripboek van Peter Hogan en Steve Parkhouse produceert.

Maar een mogelijk seizoen vier bij USA Network zou gepaard gaan met een grote verlaging van het budget, tot wel $500.000 per aflevering, wat een uitdaging zal zijn, aldus bronnen.

Budgetten op de basiskabel zijn altijd bescheiden geweest. Ze worden nu extra onder de loep genomen door de economische realiteit van door advertenties ondersteunde kabelnetwerken die zwaar worden getroffen door het afsnijden van jongeren die stoppen met televisie-abonnementen en de algehele afname van lineair kijken.

Zoals in december naar buiten kwam, onderzoekt USA Network de terugkeer van zijn dramamerk Blue Sky met series van een uur waarvan het budget is beperkt tot $ 2 miljoen - $ 3 miljoen per aflevering.

Voorlopig is de focus om te proberen Resident Alien bij NBCU te houden. Als dat onmogelijk blijkt, zal UCP, onderdeel van Universal Studio Group, naar verwachting andere opties onderzoeken, waaronder de serie verkopen aan Netflix. De streamer bracht de eerste twee seizoenen van Resident Alien uit op 13 februari, een dag voordat seizoen drie in première ging op Syfy en de volgende dag beschikbaar was op Peacock, waar ook de bibliotheek van de serie staat.

De goed beoordeelde serie (de eerste twee seizoenen hebben een gemiddelde van 97% op Rotten Tomatoes) kwam op verschillende must-watch-lijsten terecht en het eerste seizoen stond de eerste vijf weken op Netflix' Top 10 van Engelstalige series.

Het is onduidelijk of Netflix geïnteresseerd zou zijn als het benaderd zou worden. Bovendien zou een overstap naar de wereldwijde streamer een uitdaging zijn vanwege de lappendeken van internationale rechten die moeten worden ontward, aangezien Resident Alien internationaal sterk presteert voor NBCU en beschikbaar is in een groot aantal gebieden.

Netflix heeft dat ook meegemaakt met Warner Bros. TV voor Lucifer en met eOne voor Designated Survivor. Universal Television van de Universal Studio Group heeft het net gedaan voor de comedyserie Girls5Eva, die voor seizoen drie van de binnenlandse streamer Peacock naar Netflix verhuisde.

Resident Alien, gecreëerd door Chris Sheridan op basis van het stripboek, draait om het titulaire personage, gespeeld door Tudyk, die erop uitgestuurd is om de mensheid op aarde uit te roeien, maar na verloop van tijd compassie ontwikkelt voor zijn gastheren en hen begint te verdedigen tegen andere buitenaardse bedreigingen terwijl hij werkt als arts in een klein stadje in Colorado.

Sara Tomko, Corey Reynolds, Alice Wetterlund, Levi Fiehler, Judah Prehn en Elizabeth Bowen spelen ook mee.

Sheridan, Mike Richardson, Keith Goldberg, Justin Falvey, Darryl Frank, David Dobkin en Robert Duncan McNeill voeren de regie. Jocko Productions, Amblin Television en Dark Horse Entertainment produceren samen met UCP.

Naast Chucky bevat het oorspronkelijke serieprogramma van Syfy ook Reginald The Vampire en de Canadese coproductie SurrealEstate.
Vorige aflevering
Homecoming
Homecoming
03x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
10 Mei 2024 13:50 -
SyFy is berucht om het snel cancellen van (succesvolle) series. Het lijkt wel alsof ze nooit een idee hebben waar ze aan beginnen. Zie bijvoorbeeld ook The Expanse die ze zo maar na 2 seizoenen stopten. En zo zijn er legio voorbeelden.
Ondertussen wordt wel geïnvesteerd in de meest belachelijke haaienfilms, maar als ze wat goeds hebben, duurt het nooit lang.
Daarom bedenk ik me meestal twee keer of ik een SyFy serie wel wil gaan volgen.

Over The Expanse gesproken, dat is toen gelukkig goed gekomen omdat Jeff Bezos ook een fan bleek en Amazon het overnam. Hopelijk lukt het Resident Alien ook om een nieuw huis te vinden.
Reageer
Resident Alien