Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Resident Alien vernieuwd met een vierde seizoen en verhuist naar een nieuwe zender

Het is officieel: Resident Alien is vernieuwd met een vierde seizoen.

De serie zal echter verhuizen van Syfy naar een nieuwe NBCUniversal thuisbasis, USA Network. Zoals vorige maand werd bericht zou het eigenzinnige sciencefiction comedy-drama waarschijnlijk niet worden voortgezet op Syfy, met een verhuizing naar USA Network als de meest haalbare optie om een vierde seizoen te krijgen met een aanzienlijke verlaging van het budget.

Resident Alien

De verhuizing geeft USA Network een tweede nieuwe scriptserie, samen met het onlangs opgenomen juridische drama The Rainmaker. Het ooit bloeiende originele scriptmerk keert terug naar de arena met een programma dat is beïnvloed door het glorieuze Blue Sky-tijdperk van het netwerk, dat het grootste deel van de jaren 2000 en begin 2010 besloeg.

Met de verhuizing naar USA Network wil NBCU Resident Alien aan een breder publiek laten zien, een mogelijkheid waar de succesvolle serie op Netflix al op zinspeelde. Het eerste seizoen stond de eerste vijf weken in de Top 10 van Engelstalige series van de wereldwijde streamer.

Seizoen drie van Resident Alien had gemiddeld 3,3 miljoen kijkers (+4% vs. seizoen 2) en 1 miljoen in de 18-49 demo (+36% vs. seizoen2) op alle platforms gedurende 35 dagen. Net als seizoen drie, zal seizoen vier beschikbaar zijn op NBCU's streamingdienst Peacock, met toekomstige plannen die nog worden uitgewerkt.

Er is nog niets bekend over de toekomst van de enige originele scriptserie van USA Network, Chucky, die het deelt met Syfy. De lijst aan scriptseries van Syfy bevat ook Reginald The Vampire en de Canadese coproductie SurrealEstate.

Resident Alien is gebaseerd op de Dark Horse strips en volgt een neergestorte alien genaamd Harry (Alan Tudyk), wiens geheime missie het is om alle mensen te doden.

In seizoen drie beloofde Harry samen te werken met Generaal McCallister om de Aarde te ontdoen van de Grey aliens, een taak die moeilijker werd toen hij ontdekte dat de Grey hybride Joseph een baan had aangenomen in de stad als de nieuwe hulpsheriff. Daarnaast worstelde Harry met de balans tussen zaken en zijn persoonlijke leven toen hij voor het eerst verliefd werd.

In de serie spelen ook Sara Tomko, Corey Reynolds, Alice Wetterlund, Levi Fiehler, Elizabeth Bowen, Judah Prehn en Meredith Garretson mee.

Resident Alien, dat goed is ontvangen en waarvan de eerste twee seizoenen gemiddeld 97% scoorden op Rotten Tomatoes, is bewerkt voor televisie door uitvoerend producent Chris Sheridan, die sinds de start van de serie als showrunner heeft gefungeerd en aan het roer blijft voor het aankomende vierde seizoen.

Mike Richardson en Keith Goldberg van Dark Horse Entertainment, Justin Falvey en Darryl Frank van Amblin TV en Nastaran Dibai produceren ook.

De serie wordt geproduceerd door UCP, een divisie van Universal Studio Group, in samenwerking met Amblin TV en Dark Horse Entertainment.
Vorige aflevering
Homecoming
Homecoming
03x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Futsudo
25 jun 2024 10:20 - 25 jun 2024 10:26
Door het open einde van het derde seizoen ben ik blij dat er nog een vervolg komt. Persoonlijk vind ik het niet hoogstaand maar wel een zeer vermakelijke serie met een geweldige Alan Tudyk.
Reageer
avatar_JanWillemK
26 jun 2024 09:45
Bijgewerkt op: 26 jun 2024 09:45
Dat is exact hoe ik de serie nu ook zou omschrijven. Seizoen 1 vond ik wel echt heel goed, daarna werd het al snel minder maar het blijft leuk om te kijken, mede dankzij Tudyk.
Reageer
Resident Alien